reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych marcowych pociech

Ponieważ od kilku dni mamy spokój brzuszkowy, nie ma wzdęć, kupka codziennie, a dziś nawet dwa razy, odważyłam się dodać małemu troszkę żółtka do zupki :tak: Zobaczymy, jak zareaguje..

Jeśli problemy nie wrócą, zacznę znów podawać gluten :tak:

reklama
Ponieważ od kilku dni mamy spokój brzuszkowy, nie ma wzdęć, kupka codziennie, a dziś nawet dwa razy, odważyłam się dodać małemu troszkę żółtka do zupki :tak: Zobaczymy, jak zareaguje..

właśnie słyszałam o żółtku ale nie wiem po co się je daje dzięcią:confused::sorry2:

mojej małej zmiksowałam dzisiaj banana z brzoskwinią i zjadła ze smakiem:tak:

A w zupkach nie ma tego żółtka? Trzeba samemu dodawać?

właśnie słyszałam o żółtku ale nie wiem po co się je daje dzięcią:confused::sorry2:

No jest to kolejny etap wprowadzania nowych pokarmów. Z jajek najpierw podaje się samo żółtko i chyba tylko jego połowę co drugi dzień, potem całe żółtko, a na koniec już całe jajo :tak:

ja już miksowałam banana z brzoskwinia, nektarynką, jabłkiem i wszytsko mi zjadała i nie było żadnej wysypki. A tą wysypkę co teraz miała to dostała po gruszce, bo gruche też zmiksowałam z bananem.:sick: i juz u nas nie bedzie gruszek, poczekam pare miesiecy.

Mam pytanie odnośnie zupek robionych własnoręcznie:-) ugotowałam dzisiaj zupcie i troszę z ilością przesadziłam:szok: czy możn ją przechować w lodówce do jutra czy jutro musi być świeża:confused:

Mam pytanie odnośnie zupek robionych własnoręcznie:-) ugotowałam dzisiaj zupcie i troszę z ilością przesadziłam:szok: czy możn ją przechować w lodówce do jutra czy jutro musi być świeża:confused:
Możesz przechować do jutra, a nawet możesz zamrozić i przechowywać dłużej.

A co do żółtka, to też się zastanawiałam czemu go nie ma w zupkach i doszłam do wniosku, że skoro sie daje co drugi dzień, to musiałyby być zupki z żółtkiem i bez, a potem jeszcze z całym żółtkiem... Za dużo opcji jest ;-).

reklama
Możesz przechować do jutra, a nawet możesz zamrozić i przechowywać dłużej.

A co do żółtka, to też się zastanawiałam czemu go nie ma w zupkach i doszłam do wniosku, że skoro sie daje co drugi dzień, to musiałyby być zupki z żółtkiem i bez, a potem jeszcze z całym żółtkiem... Za dużo opcji jest ;-).

Hehe :-D Czyli czeka nas gotowanie 1/2 żółtka :szok::-D Ogromna ilość :rofl2:

Do góry