Witajcie, karmię piersią i strasznie rozbolało mnie gardło. Czy nie wpłynie to na zdrowie dzieciaczka? W końcu mamy bardzo bliski kontakt przy buzi. Jak mogę sobie poradzić z bólem żeby nie brać "zakazanych" podczas karmienia specyfików?
reklama
W aptece kupisz tabletkiPrenalen dla kobiet w ciąży i karmiących, *tantum verde* w aerozolu. Mi często na ból gardła pomagają halss( czarne lub niebieskie). Z domowych sposobów miksturę od Agnieszki Maciąg
Super mikstura na chore gardło
Zrób napar z szałwii: 1 łyżeczkę suszonych listków szałwii (lub kilka świeżych) zalej 1 szklanką wrzącej wody i odstaw pod przykrycie na 10 minut, a następnie odcedź. Gdy napar trochę przestygnie dodaj do niego:
Poszukaj jeszcze na tej stronie Link do: PRZEPISY - Agnieszka Maciąg
Super mikstura na chore gardło
Zrób napar z szałwii: 1 łyżeczkę suszonych listków szałwii (lub kilka świeżych) zalej 1 szklanką wrzącej wody i odstaw pod przykrycie na 10 minut, a następnie odcedź. Gdy napar trochę przestygnie dodaj do niego:
- ½ – 1 płaską łyżeczkę soli kuchennej
- 10-15 kropli propolisu
- 1 łyżeczkę octu jabłkowego i wszystko wymieszaj.
Poszukaj jeszcze na tej stronie Link do: PRZEPISY - Agnieszka Maciąg
adiika
Fanka BB :)
Szałwia hamuje laktacje. Najlepiej plukac wodą z solą lub wodą z wodą utleniona.
Z aptecznych preparatów polecam Tantum Verde i Chlorchinaldin, są bezpieczne
Mnie angina złapała przy 2 tygodniowym synku i nie zarazil się, pamiętaj, że ma przeciwciala od Ciebie
Zdrówka
Mnie angina złapała przy 2 tygodniowym synku i nie zarazil się, pamiętaj, że ma przeciwciala od Ciebie
Zdrówka
O widzisz nie wiedziałam, że szałwia wstrzymuje - to dopiero przedemną.Szałwia hamuje laktacje. Najlepiej plukac wodą z solą lub wodą z wodą utleniona.
Zdrówka![]()
adiika
Ja też nie wiedziałam i raz nawet płukałam, bo to jednak dobry i sprawdzony sposób, potem zadzwoniłam do położnej, bo dostałam wysokiej goraczki i powiedziała przy okazji, żebym szałwia nie płukała. Całe życie uczę się na błędachO widzisz nie wiedziałam, że szałwia wstrzymuje - to dopiero przedemną.
Bulbasek
Szalwie musiałabyś pić żeby zatrzymać laktacje a plukac gardło możesz. Sama tak się wyleczylam + pre.nalen tabletki do ssania. Dużo cytryny, malin, imbiru. Nie całuj dziecka, ewentualnie kup sobie maseczke i zakładaj kiedy karmisz jeśli się boisz. Mój synek się nie zarazil ode mnie mimo, że po bólu gardła przyplatal mi się jeszcze katar. Powodzenia 
reklama
Ja bym tak z tą maseczka nie przesadzala
Dziecko też musi mieć styczność z zarazkami, z resztą wszędzie się może zarazić nawet podczas wyjścia na miasto od innych ludzi
Ja dwa razy miałam przeziębienie podczaś KP plus gardło synek nic nie zalapal:-)
Jak jesteś chora organizm wytwarza więcej przeciwciał dla dziecka więc nie powinien się maluszek zarazić

Zdrówka
Dziecko też musi mieć styczność z zarazkami, z resztą wszędzie się może zarazić nawet podczas wyjścia na miasto od innych ludzi
Ja dwa razy miałam przeziębienie podczaś KP plus gardło synek nic nie zalapal:-)
Jak jesteś chora organizm wytwarza więcej przeciwciał dla dziecka więc nie powinien się maluszek zarazić
Zdrówka