reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

reklama
A ja nie wiem czy nie zaprzestane gotowac malej, bo cos jej moje obiadki nie podchodza :-D:-p
Wczoraj miala pyszne danie z cielecina i cukinia, zjadla lyzke i nie chciala wiecej, ajak moja siostra zrobila sobie kotleta z piersi i do tego kalafior to zjadla jej prawie calego :szok: a kalafiorem tez nie pogardzila.

Na kolacje z kolei zrobilam jej kaszke to tez nie chciala. Jak usmazylam jej jajecznice, wkroilam do tego szynke i pokruszylam chleb to wciela cala :szok::-)
Aaa, bo nie pisalam - zrobilam ostatnio prowokacje jajeczna i nie ma juz uczulenia na jajca :-):tak::-D

to ci smakoszka rosnie sandra:tak::tak:
ja tez juz nie gotuje specjalnie dla julki... bo też je nie podchodziło.

a od jakiegoś czasu robie julce 2-daniowy obiad - zupę zawsze gotuje sama ( w zasadzie dla nas na pierwsze danie), a drugie - w zależności od tego co my jemy- jeśli gotowane mięso z warzywami - to i julka je wcina, jeśli coś smażonego- to ze słoiczka

Cholera, nie wiem co mam robic, bo Sara odmowila jedzenia wszelkich potraw zrobionych specjalnie dla niej (i ze sloiczka i ugotowanych) - zupkli, dania, kaszki - wszystko jest 'bee' :no:
Chce jesc tylko kanapki z serem zoltym albo szynka, jajecznice z pomidorami albo szynka, Danonki, serki, pizze, nasze miecho itd. No i mleko oczywiscie pije. Dzisiaj na sniadanie wpakowalam jej na sile 3 lyzki kaszki z owocami w ciagu chyba 40 min. dajac jej wszystkie mozliwe zabawki i przedmioty do zabawy...Od kilku dni tak jest :baffled: Ciekawa jestem czy jej to przejdzie czy bede musiala sama zjesc pomrozone porcje jedzonka :-p

A nasz niejadek to chyba ani razu jeszcze nie poprosił o jedzenie. Czasem się zastanawiam że przy tak dużej aktywności powinna jeść jak smok a tu nic. Je nam wszystko ale ciężko to nazwać jedzeniem a walka o jedzenie:-))

Ratunku!
Moje dziecko nie chce juz byc karmione! :szok: Wszystko SAMA i tylko wtedy zjada, ale najgorsze jest to, ze ona je tylko raczkami, wiec o jedzeniu zup, kaszek, deserkow itd. nie ma mowy :no::szok: A jak je sama to zje troche i zaczyna sie nudzic :baffled:
Wczoraj przez caly dzien wypila 2 butelki mleka, zjadla kromke chleba z szynka, ze 3 kesy nalesnika ze szpinakiem, 2 lyzeczki Danonka i ze 4 kawalki pieczonego schabu :baffled:
Mam nadzieje, ze apetyt jej wroci, bo mi schudnie dziewcze :-p

Kurcze Sandra wiele tego nie bylo, ale za to jakie urozmaicenie, no i w sumie 4 kawalki schabu to chyba dosc jej kalorii na caly dzien :tak: Sara wsuwaj ladnie bo sie mamusia martwi:tak:

Sandra nie martw sie skoro mala do tej pory jadla ladnie to pewnie wroci do normy a zreszta jedzenie samemu jest przeciez takie dorosle :sorry2:
a wlasnie co dajecie na drugie sniadanie:confused::confused::confused: bo mi sie pomysly juz skonczyly u nie jajecznica nie przejdzie po zadna postacia mala pluje jak tylko poczuje jajko a parowek jej nie daje

reklama
Jagoda dzisiaj na sniadanie zajadala sie parowka z lapki jednej i wonogronkiem z lapki drugiej :baffled: Byly chwile ze i jedno i drugie miala w buzi jednoczesnie i smiala sie jak wsciekla :baffled: Dziwne to moje dziecko ma upodobania kulinarne - winogrona zje tylko ze skorka i pestkami, jak obieram i wywalam pestki to patrzy na mnie jak na idiotke, bierze to obrane winogrono i mowiac be rzuca je na podloge :eek::-D To samo robi ze sliwkami - jeszcze pestke moge wyciagnac, ale nie daj Boze dac jej sliwe bez skorki :angry: Z jablkami i nektarynkami jest to samo - zalamka... Startych nie chce a bez skorki wyrzuci bo be...

Do góry