reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Nie prawda. Mam umowę na czas określony, ale do czerwca 2020, więc okres ochronny obowiązuje mnie od początku. Gdyby umowa kończyła się przed ukończeniem 3 miesiąca, to nie ma obowiązku mi jej przedłużyć, ale nie może mnie zwolnić.
Święta prawda. A postawa przełożpnej - nosz prpfeska w pełnej krasie.
Całe szczęście, że już się tym przejmować nie musisz ;)

reklama
No właśnie ostatnio jakaś dziewczyna pisała ż

Może Ci dac jeszcze wypowiedzenie i wtedy liczy się 3ci miesiąc ciąży w ostatnim dniu na okresie wypowiedzenia. Tak moja koleżanka miała 1.5roku temu. I wtedy powyżej 3gi miesiąca muszą przedłużyć do dnia porodu
Nie powielajmy bzdur, bo staną się prawdą [emoji12]. Nawet 1,5 roku temu (chyba) tak nie było. Na pewno nie teraz.
1516640536-0e8173d4014bf33f-aaaaaa.jpeg

3jgxugpjji86cg4t.png

Ach wiecie, odechciewa się wszystkiego.
Szkoda, bo na prawdę pracę lubię i się w niej odnajdywałam. Do czasu.
Co do karmienia, to moje początki były ciężkie bardzo - skrócone wędzidełko córki, rzeczywisty niedobor pokarmu spowodowany niedoczynnością tarczycy, o której nie wiedziałam (a TSH w chwili diagnozy wynosiło ponad 31), także pierwsze pół roku było ciągła walką. Także tutaj chociaż raz przydał się mój upór ;) No i przez to też zaczęłam pomagać później innym kobietom z problemami laktacyjnymi. Fajny okres w zyciu, po którym zostało mi w gratisów sporo wiedzy i kilka mądrych książek :)
Natomiast to, czy ktoś karmi, jak długo, czym itp. to sprawa tylko danej osoby. Myślę, że nikt nie ma prawa się wtrącać i zaglądać w cudze cycki nie pytany.

Nie powielajmy bzdur, bo staną się prawdą [emoji12]. Nawet 1,5 roku temu (chyba) tak nie było. Na pewno nie teraz.
1516640536-0e8173d4014bf33f-aaaaaa.jpeg

3jgxugpjji86cg4t.png
Mi pisała że u niej sprawdzali.. dostała wypowiedzenie jak się dowiedzieli że jest w ciąży ale u niej okres wypowiedzenia trwał 3 miesiące więc tak czy inaczej miała przedłużona do dnia porodu

Ach wiecie, odechciewa się wszystkiego.
Szkoda, bo na prawdę pracę lubię i się w niej odnajdywałam. Do czasu.
Co do karmienia, to moje początki były ciężkie bardzo - skrócone wędzidełko córki, rzeczywisty niedobor pokarmu spowodowany niedoczynnością tarczycy, o której nie wiedziałam (a TSH w chwili diagnozy wynosiło ponad 31), także pierwsze pół roku było ciągła walką. Także tutaj chociaż raz przydał się mój upór ;) No i przez to też zaczęłam pomagać później innym kobietom z problemami laktacyjnymi. Fajny okres w zyciu, po którym zostało mi w gratisów sporo wiedzy i kilka mądrych książek :)
Natomiast to, czy ktoś karmi, jak długo, czym itp. to sprawa tylko danej osoby. Myślę, że nikt nie ma prawa się wtrącać i zaglądać w cudze cycki nie pytany.
Racja..Chociaż ostatnio to rząd chce i w nasze macice zaglądać

Dziewczyny jestem w szoku. Byłam w pracy powiedzieć o ciąży i to jak zostałam potraktowana wprawiło mnie w takie osłupienie, że normalnie się poplakalam. Dowiedziałam się, że jestem nie w porządku, bo po roku pracy zachodze w ciążę, że L4 jest lipne i że mogłaby mnie zwolnić, bo do 3 miesiąca nie jestem chroniona (kłamstwo). Na odchodne rzuciła, że życzy zdrowia i że ona nie zasłużyła na takie zachowanie. Ręce mi opadły.
Kurde aż mi Twój wpis ciśnienie podniósł.
Wrrr... co za baba! Przecież twoje L-4 dłuższe niż 3 m-c nic ją nie kosztuje. To ZUS płaci.
Nie przejmuj się szkoda twoich nerwów.

Dziś załapałam doła. Byłam z synkiem u neurologa. To jeden z wielu lekarzy na naszej liście. Staś ma już zdiagnozowane obniżone napięcie mięśniowe i jesteśmy w trakcie terapii. Ma też pewne zaburzenia mowy.
Lekarka powiedziała, że Staś może mieć spektrum autyzmu - całościowe zaburzenia rozwoju. Na środę jesteśmy umówieni z psychiatra dzieciecym.
Nie mam juz do tego siły- płakać mi się chce...

reklama
Dziś załapałam doła. Byłam z synkiem u neurologa. To jeden z wielu lekarzy na naszej liście. Staś ma już zdiagnozowane obniżone napięcie mięśniowe i jesteśmy w trakcie terapii. Ma też pewne zaburzenia mowy.
Lekarka powiedziała, że Staś może mieć spektrum autyzmu - całościowe zaburzenia rozwoju. Na środę jesteśmy umówieni z psychiatra dzieciecym.
Nie mam juz do tego siły- płakać mi się chce...
Na jakiej podstawie przepowiada spektrum? W jakim wieku jest Staś?

Do góry