reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Kupuję reczny Harmony z Medeli. Elektryczne te dobre sae drogie i tak na prawdę przydaja sie jesli sciagasz pokarm na biezaco a karmisz butelka. Moja kolezanka tak robila. Sciagala co 2-3 godziny i karmila potem z butli bo jej córka miala problem ze ssaniem z.piersi. na sporadyczne odciaganie reczny wystarczy.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ale też nie wiadomo czy nie będę miała takiego problemu i nie będę musiała ściągać i karmić butelka. Dlatego nie wiem, jaki kupić. Żeby nie wydawać pieniędzy podwójnie

reklama
Laski ostatnie sukienkowe pytanie i już obiecuję nie męczyć tym tematem, co myślicie o tej na ślub? Nadaje się czy nie bardzo? Podoba się Wam czy jest raczej brzydka?
Zobacz załącznik 840791
Czy uważacie, że lepsza byłaby ta:
Zobacz załącznik 840790
Tylko nie wiem czy ten dekolt nie jest za duży, no i czy jeszcze ją w ogóle kiedyś założę :p
Ta druga bardziej mi się podoba, a dekolt to ewentualnie można doszyć koronkę lub spiąć broszka

Dziękuję że się tak fatygowałaś i specjalnie szukałaś :*
Nie ma sprawy :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

A takie pytanie o kupno większych rzeczy, czy któraś z was już kupiła wózek, czy łóżeczko, czy czekacie z tym jeszcze?

lozeczko mam akurat dostalam wiec czeka na skrecenie w czerwcu
wozek tez raczej czerwiec
kosz tez mam na czerwiec
wanienka na stelarzu tez czerwiec
kosmetyki pielegnacyjne dla dzieci tez

dzis policze ile mam ubranek z jakich rozmiarów i co ewentualnie jeszcze dokupic, i pieluszki tetrowe kilka szt musze tez kupic
posciel mam dwie
kocyki x3
wiec z tych rzeczy nic nie bede juz dokupywac jedynie przescieradlo do lozeczka

lista wyprawkowa do szpitala ja tez nie robie raczej min. rzeczy w razie czego mąż dowiezie do szpitala a nie chce mi sie potem taszczyc kilku toreb, fotelika dziecka jak bede wychodzic obolała z szpitala

z laktatorem hmmm musze przemyslec przy corce kupilam ale nie byl potrzebny, w szpitalu mialam od razu pokarm problem w domu sie pojawil mysle ze tez dokupie w razie jak bedzie potrzeba i tak pierwsze 2 miesiace nie rusze sie z domu na dluzej niz pol godz wiec nikt nie bedzie musial karmic dziecka

U Nas to samo. Powstal arkusz w exellu. Wszystko tam skrupulatnie notowaliśmy. I nagle nasze oszczędności zaczęły rosnąc w zastraszająco szybkim tempie. Patrzylismy tam z miesiąca na miesiac i byliśmy w pozytywnym szoku. Gdy powstała decyzja o ciaży to dopowiednią cześc oszczędnosci przelalismy na inne konto, takie wyprawkowe i nie żałowaliśmy. Ale oboje jestesmy tak w tym naszym dziecku zakochani że tamto konto topnieje tak szybko że az strach a jeszcze pół rzeczy brakuje :D

KOchana koleżanko proszę pamiętać że idziemy łeb w łeb więc wrócisz nie dosć że ze wspaniałymi informacjami to uważaj bo jeszcze wózek do domu przytachasz :D Trzymam kciuki :*

Zamawiałam późnym wieczorem w niedzielę. Dzis w nocy przyszedł mi sms że paczka nadana, Na track&trace pokazuje że jest w transporcie. Już nie mogę sie doczekać :D Jak przyjdzie to się pochwalę :)

Po tych wczorajszych połówkowych miałam sielankowe sny :D Sniło mi się że Staś już był z Nami w domu i że był super grzeczny, prawie wcale nie płakał, dużo spał i się uśmiechał. A my zapomnielismy kupić przewijaka :D
Jeszcze wczoraj wieczorem mi się udało kupić w przedsprzedaży bilet na Rolling Stones dla Łukasza. Czekam aż przyjdzie, ładnie mu wręcze i powiem, że ma iść i koniec :D Ale właśnie tez mi sie śniło, że jak Staś juz z Nami był to był ten koncert. I Że poszliśmy tam we 3, bo na koncert wpuszczał Mick Jagger. POwiedziałam mu że nie mam biletu ale załatwie mu lot w biznes klasie za darmo i dałam mu powąchać główkę dziecka i Nas wpuścił :D
No Ty to chociaz masz fajne sny[emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

W jakiej komodzie będzie mi wygodniej trzymać rzeczy dziecka ? Musimy teraz w marcu przemyśleć i rozrysować ze znajomym, żeby już zaczal nam meble po kolei robić. Myślałam o samych długich szufladach. Ale nie wiem czy nie wygodniej by było gdyby była choć jedną szafka. Ale gorzej to trochę wygląda. Zobacz załącznik 840795 Zobacz załącznik 840796
Ja wole szuflady. Tylko zależy też jakie głębokie są.

reklama
Do góry