reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

reklama
Czuje się super bo czuję jak co chwilę mała mnie kopie więc wiem że narazie u niej wszystko wporzadku ☺ brzuch mnie nie boli jedynie trochę głowa ale to chyba od tego leżenia

Czuje się super bo czuję jak co chwilę mała mnie kopie więc wiem że narazie u niej wszystko wporzadku ☺ brzuch mnie nie boli jedynie trochę głowa ale to chyba od tego leżenia
No jeśli czujesz ruchy to wiadomo, że z malutką wszystko w jak najlepszym porządku :) bardzo się cieszę że tak dobrze się czujesz ;)

My zdecydowaliśmy się z mężem na amniopunkcje dopiero po polowkowym badaniu bo Pani doktor nie uchwycila kości nosowej i miałam ryzyko 1:6. I powiem Ci ze warto się zdecydować ponieważ ja już jestem spokojniejsza pomimo że nie mam jeszcze wyników. Dostanę wyniki to jeżeli były by złe mam jeszcze 5 miesięcy żeby się na to wszystko psychicznie przygotować i ewentualnie zapoznać z chorobą. Ale jesteśmy dobrej myśli że nasza mala jest cała i zdrowa

Super, że już po zabiegu i czujesz się dobrze :) Trzymam kciuki za szybki i dobry wynik :) Na pewno taki będzie, bardzo w to wierzę :)

Osia
Witaj :)
Miałam dokładnie te same obawy
Bardziej od wyniku bałam się ryzyka badania
Ale powoli ułożyłam sobie to w głowie
W pn minie 2 tyg od amnio
Niestety nie wzięłam fisha wiec misze się uzbroić w cierpliwość, ale ulga przyszła już po badaniu
Kilka dni oszczędzania się i teraz już stres minął związany z zagrożeniami badania
Ale każdy podejmuje ryzyko o decyzje sam
Jak moja bratowa usłyszała ze zaglądam na forum zareagowała ze to nie dobry pomysł bo tylko mogę się zdenerwować a to jedyne miejsce gdzie poczułam spokój i zrozumienie.
Wszystkie tu maja spore powody do obaw ale większość pisze o nadziei, wsparciu i zrozumieniu
Mój mąż wciąż powtarzał- bedzoe Ok, ale nie pytał czego się boje, jak może mi pomoc i mimo iż miał „ pozytywne” nastawienie mnie to nie uspokajało wręcz wkurzało ze mówi puste slogany
A tu dziwczyny naprawdę wiedza co mówią bo to z naszego doświadczenia a każdy miał swój stres
Życzę ci właściwej dla siebie decyzji z która będzie ci dobrze samej ze sobą!
Trzymam kciuki i mam nadzieje ze wszytko skończy się dobrze :))

Justus! Super ze wracasz do formy
Mnie tez brzuch pobolewal- kladalam się wtedy no i zero dźwigania!
Trzymam kciuki i czekamy na wasze wyniki!

Cześć dziewczyny! :) Ogromnie się cieszę razem ze wszystkimi, które są już po połówkowych i ich maleństwa zdrowo rosną i nieustannie trzymam kciuki i modlę się za te, które są jeszcze przed amnio albo czekają na wyniki! Z perspektywy czasu uważam, że amnio to była najlepsza możliwa decyzja.
Ja powoli zaczynam czuć ruchy, ale są jeszcze mało specyficzne, chociaż coraz mocniejsze. 11.05 mamy bad. połówkowe i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z naszą małą dziewczynką. ;)
Pozdrowienia i udanej majówki! :) Ja swoją spędzę w pracy, ale po 2 miesiącach L4 (wróciłam do pracy 2 tygodnie temu) nawet mi to nie przeszkadza. ;)

Cześć dziewczyny! :) Ogromnie się cieszę razem ze wszystkimi, które są już po połówkowych i ich maleństwa zdrowo rosną i nieustannie trzymam kciuki i modlę się za te, które są jeszcze przed amnio albo czekają na wyniki! Z perspektywy czasu uważam, że amnio to była najlepsza możliwa decyzja.
Ja powoli zaczynam czuć ruchy, ale są jeszcze mało specyficzne, chociaż coraz mocniejsze. 11.05 mamy bad. połówkowe i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze z naszą małą dziewczynką. ;)
Pozdrowienia i udanej majówki! :) Ja swoją spędzę w pracy, ale po 2 miesiącach L4 (wróciłam do pracy 2 tygodnie temu) nawet mi to nie przeszkadza. ;)
Ja też uważam że amnio było dobrą decyzją, dzięki temu wiem że moim synkiem wszystko w porządku i że jest zdrowy :) i tetaz w pełni mogę się cieszyć ciążą :)
Ja też codziennie się modlę o każdą kobietę która musiała przez to przejść i która przechodzi .
Daj znać po połówkowych co u was słychać :) buziaczki oraz miłej i lekkiej pracy w ten majówkowy weekend :)

Flammette, Adell uwazam podobnie. Dzieki amniopunkcji jedyem szczesliwa i spokojna.
Flammette miłej pracy
Ja też już 2 miesiąc na zwolnieniu, ale nie zamierzam wracać. Mam zbyt stresująca i wolę teraz odpocząć przed pracą 24godxiny na dobę które mnie czeka za kilka miesięcy. Plus czas z synkiem- Kto tego później już nie będzie.
Zdążyliśmy zrobić grila i uciec przed burzą. Ale u nas cieplutko. Ubrania letnie

Falmte ja mam tez połówkowe 11 maja :)
I wciąż zerkam na wyniki amnio, mam nadzieje ze po ich otrzymaniu tez będę Happy :)
Justus jak u was forma?

reklama
Do góry