reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MENU naszych marcowych pociech

reklama
Wiecie co można zrobić, żeby dziecko nabrało trochę ciałka. Czytałam gdzieś, że można podawać kaszkę dwa razy dziennie. U Nas to raczej nie pomoże bo córcia je kaszkę na wodzie, bo mleka sztucznego nie je (raz że nie lubi, a dwa - ma po nim uczulenie :szok:)

Mnie, a raczej Piotrusiowi by sie przydało, przez 1,5 m-ca przytył zaledwie 300g, a myślałam że bedzie więcej, bo ładnie pije mleczko i w nocy go karmię, a tu taka niespodzianka.

blueberry kupiłam Sinlac. Próbowałam sama na sucho i :szok: obrzydliwe. Zrobiłam Wiktorii i kolejny :szok: pyszne. Córci też smakowało. Jest słodkie i pachnie zbożem. Dzięki za radę. W końcu to jakieś urozmaicenie diety. Cena niestety wysoka, 600g - 22zł. Wychodzi prawie tyle co za Bebilon.

mi Xawek wogóle nie chce jeść kaszek ani nic kaszkopodobnego, tez mam sinlac, kleiki różne kaszki i nic. nie lubi tej konsystencji chyba. ale za to wczoraj opierniczył 250ml zupy byłam w szoku bo to 2xwiecej niz zwykle, a popoludniu zrobilam mu deserek zmixowalam 3/4 jabłka i kilkanascie malin i kawaleczek banana i wsuwał az mu sie buzia trzęsła :)
zmixowane zupki i deserki TAK obiadki kaszki NIE :)

blueberry kupiłam Sinlac. Próbowałam sama na sucho i :szok: obrzydliwe. Zrobiłam Wiktorii i kolejny :szok: pyszne. Córci też smakowało. Jest słodkie i pachnie zbożem. Dzięki za radę. W końcu to jakieś urozmaicenie diety. Cena niestety wysoka, 600g - 22zł. Wychodzi prawie tyle co za Bebilon.
To cieszę się, że smakowało :tak:. Ja mam kaszkę ryżowo-kukurydzianą Nestle i też tak fajnie pachnie, trochę jak chałwa :-D.

A na jak długo starczy ten Sinlac?? Bo 22 zł to trochę dużo, jeśli miałby starczyć np. na 10 posiłków. Maja wczoraj dostała trochę ziemniaczków z brokułami i się krzywiła,a ja uwielbiam brokuły. Może to tylko pierwsze wrażenie. :tak: A dzisiaj dostała trochę gotowanego kurczaka i jej smakowało. :-) Nie wiecie od kiedy wg. nowego schematu można podawać jogurt?? Bo nigdzie nie mogę znaleźć, ale deserki Gerbera i Hipp są z dodatkiem jogurtu już po 6 miesiącu, czy to znaczy że jogurt można podawać od 7 miesiąca?? To trochę wcześnie, dawniej było dopiero od 11. :szok:

reklama
Do góry