reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Zalecenia to trzymać diete i badać cukier 4 razy dziennie. Może coś jest nie tak z Twoim glukometrem że ciągle błąd jest. Sprawdzałaś kody pasków? Mnie wkurza ta dieta A cukry skaczą nie wiem czemu. Jem na śniadanie to samo w takich samych ilościach A różnica w cukrach jest wielka raz mam 115 A innego dnia już 160.
A czemu tylko 4 razy dziennie? Nie powinnaś mierzyć na czczo i godzinę po każdym posiłku?
Dieta cukrzycowa to 5-6 posiłków. Kolacja najlepiej dość późno i najlepiej zjeść ciemne pieczywo i jakieś warzywo. Rzutuje to później na cukry kolejnego dnia. Powinno się jeść czesto, ale małe porcje. Ja jem 6 małych posiłków lub więcej, bo wtedy cukry są niższe. Najwazniejsze to odstawić słodycze, białe pieczywo i makarony, biały ryż, a i owoców za dużo nie można (małe porcje i lepiej w pierwszej części dni, bo zdarzysz spalić). Ja już pod kontrolą u diabetologa i na diecie od marca jestem, bo od poczatku ciąży miałam problemy z cukrami. Plus jest taki, że bardzo mało przytyłam (narazie tylko 2-2.5kg).

reklama
A czemu tylko 4 razy dziennie? Nie powinnaś mierzyć na czczo i godzinę po każdym posiłku?
Dieta cukrzycowa to 5-6 posiłków. Kolacja najlepiej dość późno i najlepiej zjeść ciemne pieczywo i jakieś warzywo. Rzutuje to później na cukry kolejnego dnia. Powinno się jeść czesto, ale małe porcje. Ja jem 6 małych posiłków lub więcej, bo wtedy cukry są niższe. Najwazniejsze to odstawić słodycze, białe pieczywo i makarony, biały ryż, a i owoców za dużo nie można (małe porcje i lepiej w pierwszej części dni, bo zdarzysz spalić). Ja już pod kontrolą u diabetologa i na diecie od marca jestem, bo od poczatku ciąży miałam problemy z cukrami. Plus jest taki, że bardzo mało przytyłam (narazie tylko 2-2.5kg).
Aż dobie zrobię się twojej wypowiedzi..
Teraz tak myślę że ja tej cukrzycy to boję się bardziej niż porodu..
Mi na początku wyszedł cukier na granicy i robiłam krzywą.. wtedy wyszła dobrze, ale teraz to się boję.. już tyle strachow miałam tej ciąży..

My po kinie. Chłopaki utknęli w automatach.. brr

Mój bąbel uwielbia nocne harce, jak tylko zbliża się północ to czuję e brzuchu przebudzenie mocy. Napierdziela jak szalony, aż czasami muszę wstać i trochę pochodzić, bo mnie boki bolą (ułożenie miednicowe). Księciunio nocy.... : /

Takie zalecenia że rano na czczo i po trzech głównych posiłkach A po tych tzw przekąskach nie muszę . Mi jest ciężko znaleźć odpowiednie pieczywo prawie kazde mi podnosi i po zwykłej pszennej bułce cukier mam ok. Faktycznie od kiedy jestem na diecie to nie przybieram tak na wadze.

Jutro mam wizyte i kurde mam ochote tylko isc wziac L4 i isc do domu...jakos nie mam ochoty ściągać gaci a potem sie badac i robic sobie usg....
I co? Było zdejmowanie gaci? ;)

Też za tym nie przepadam, ale wiem, że to konieczne, więc staram się wyłączyć na czas tego badania i na czas usg przezpochwowego jeśli jest konieczne. A potem jak już jest usg przez brzuch to mi się nie nudzi ;)

reklama
Do góry