reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe mamy 2018

Kraków burza idzie! I to piękna! Właśnie wyjeżdżamy z niedzieli w Kraku i nad Zakopianka piękne błyskawice.
Przyznam wam, że zawsze bałam się burzy i dopiero przy T czuje się bezpieczna w tym czasie. Mam nadzieję że w Szczawnicy i okolicy też popada bo wszystko schnie

reklama
Kraków burza idzie! I to piękna! Właśnie wyjeżdżamy z niedzieli w Kraku i nad Zakopianka piękne błyskawice.
Przyznam wam, że zawsze bałam się burzy i dopiero przy T czuje się bezpieczna w tym czasie. Mam nadzieję że w Szczawnicy i okolicy też popada bo wszystko schnie
U nas burza w Lesznie i nareszcie deszcz [emoji173][emoji173]

Ja mam kilka aplikacji monitorujacych burze, bo mnie strasznie fascynują :)

Nie mogę znaleźć tego o alergiach pokarmowych (i o kolce niemowlęcej) i już nie wiem, czy się teraz po prostu nie dokopałam do tego (czytałam z 5 lat temu), czy mi się coś ubzdurało? Teraz trafiłam na badania nt. egzemy oraz astmy i wychodzi, że trudno powiedzieć, bo była rewizji wcześniejszych badań i wcale im nie wyszło, że podawanie ciężarnej działa ani że podawanie niemowlakowi pomaga...
Mimo niedojrzalych jelit kolki nas ominely, widocznie w rozny sposob te jelitka moga byc niedojrzale. Tak samo jak wady wzroku moga byc rozne ;)

Jesli trafisz na ten artykul gdzies to podeslij, bede wdzieczna. Ja tez czasem cos gdzies czytam a pozniej nie moge znalezc, a jak juz nie potrzebuje to na to wpadam.

Mimo niedojrzalych jelit kolki nas ominely, widocznie w rozny sposob te jelitka moga byc niedojrzale. Tak samo jak wady wzroku moga byc rozne ;)

Jesli trafisz na ten artykul gdzies to podeslij, bede wdzieczna. Ja tez czasem cos gdzies czytam a pozniej nie moge znalezc, a jak juz nie potrzebuje to na to wpadam.
A ja jeszcze z pytaniem, jak u Was się ta alergia objawia? Moja córka też mega alergik, alergenów tyle, że właściwie tylko grudzień - luty spokój plus pokarmowe.

A ja jeszcze z pytaniem, jak u Was się ta alergia objawia? Moja córka też mega alergik, alergenów tyle, że właściwie tylko grudzień - luty spokój plus pokarmowe.
U nas AZS pojawiło sie pod koniec 4 miesiaca, KP wiec odstawilam nabial, jaja, kurczaki i wolowine - zero poprawy. W 5 mż wyladowalismy u dermatologa, przepisal tone masci sterydowych plus inne lagodzace i sterydy w kroplach. Oprocz tego nutramigen przynajmniej raz dziennie zamiast kp. Dopiero po 6 mż pozwolil wprowadzac jakiekolwiek inne posilki. Wtedy sie okazalo ze ma alergie rowniez na marchew, jablka i tak po kolei wiele innych produktow ktore ciagle przy kp jadlam i mu przekazywalam.

Teraz ma diete eliminacyjna, czyli nie je w ogole produktow ktore potencjalnie sa uczulajace, oprocz tego wszystkiego na co wystapila reakcja alergiczna przy pierwszym podaniu. Nowe warzywa i owoce w minimalnej ilosci zwykle koncza sie swedzaca wysypka ktora trwa 1-2 tyg. Dopiero jak minie mozemy probowac czegos nowego.

reklama
U nas AZS pojawiło sie pod koniec 4 miesiaca, KP wiec odstawilam nabial, jaja, kurczaki i wolowine - zero poprawy. W 5 mż wyladowalismy u dermatologa, przepisal tone masci sterydowych plus inne lagodzace i sterydy w kroplach. Oprocz tego nutramigen przynajmniej raz dziennie zamiast kp. Dopiero po 6 mż pozwolil wprowadzac jakiekolwiek inne posilki. Wtedy sie okazalo ze ma alergie rowniez na marchew, jablka i tak po kolei wiele innych produktow ktore ciagle przy kp jadlam i mu przekazywalam.

Teraz ma diete eliminacyjna, czyli nie je w ogole produktow ktore potencjalnie sa uczulajace, oprocz tego wszystkiego na co wystapila reakcja alergiczna przy pierwszym podaniu. Nowe warzywa i owoce w minimalnej ilosci zwykle koncza sie swedzaca wysypka ktora trwa 1-2 tyg. Dopiero jak minie mozemy probowac czegos nowego.
U nas AZS do 1,5 roku, ale karmilam kp ciągle. Teraz na początku eliminowalam wszystko, ale stwierdziłam, że za chwilę zostaniemy o suchym (oczywiście nie pszennym) pieczywie i zaczęłam jej wszystkie alergeny wprowadzać. Naturalnie się uodparnia i jest o niebo lepiej niż w zeszłym roku

Do góry