reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej Laski :)

Muszę wam o czymś napisać. Jakiś czas temu wraz z kupnem łóżeczka dostaliśmy gratis materac typu pianka-kokos-gryka używany chyba z 2 lata. Wzięliśmy go tylko dlatego by psom zrobić dwa legowiska ucinając wszystko na pół i później w poszewki, ale do rzeczy...
Jak ja się cieszę że tego materaca nie kupowałam dla swojego dziecka!!!
Zdjęliśmy pokrowiec, gryka jest w niego wszyta i wygląda to okropnie jakoś, pianka żółta ( już ze starości? ) i oddzielnie płat coś w rodzaju "wycieraczki" z kokosu. Oboje z chłopakiem cieszymy się że tego nie kupiliśmy. Jeżeli tak wygląda materac po 2 latach leżakowania przez małe dziecko to ja dziękuję. Przepraszam Was jeśli któraś z was zdecydowała się na ten zakup, ale mnie to co zobaczyłam odrzuciło. Stan fatalny jak na tak krótki czas użytkowania.
Mam nadzieję, że lateks będzie lepszym wyborem :)

Oj tak ;) ja się naczytałam na Internetach o tym i w życiu nie wzięłabym tego dla naszej córci. Aż dziwne, że robaków tam nie znaleźliście, bo tego tez się spodziewałam po głębszych oględzinach tam.

reklama
Moja gin z lux medu powiedziała że zależy od szpitala. Ale nie ma takiego obowiązku jako takiego
To napewno jak wszystko. U mnie na szczęście robią ktg i jak cokolwiek niepokojącego wyjdzie od razu zostawiają w szpitalu. Ogólnie mają takie podejście że nie odsyłają kobiet w ciąży także z tego powodu mój wybór padł na ten szpital już w pierwszej ciąży. Nie wyobrażam sobie np że jadę i mi mówią że nie ma miejsc proszę jechać gdzieś indziej.

O jeju .. ja mam na odwrót. Trzęsę się przed dentysta [emoji4] może to dlatego że ja miałam monitoring owulacji, co chwilę jakaś bakteria więc często gościłam u ginekologa także czułam się jak u siebie [emoji39] A mogę zapytać w którym tygodniu straciłaś ciążę ? Przykre że takie rzeczy zdarzają się tak często.. ale super że teraz jest wszystko ok i już niebawem będziesz mieć swoją kruszynke :) Ja właśnie dziwię się że niektóre z nas chodzą lub będą chodzić na ktg. Nie mam dużo znajomych co już rodziły ale z tego co wiem przed terminem żadna nie chodziła na ktg jeśli się nic nie działo [emoji4]
Ja wybieram się pod koniec czerwca do szpitala obejrzeć oddział to wtedy zapytam czy w tym szpitalu trzeba chodzić na ktg wcześniej :)
A jeśli chodzi o założenie karty itp, i tak 2-3 tyg przed terminem idę na konsultację do anastezjologa, to będę już w szpitalnym systemie chyba :)

Okej

Ojej stracilas ciaze blizniacza? Dawno?
Współczuję, nie wiedzialam.
Moja kumpela urodzjla w 36 tyg blizniaki jednojajowe to jeden mial 2400 a drugi 2700.

We wrześniu 2017 roku byłam w tej ciąży, ale niestety w 8/9 tyg serduszka przestały bić ;( i 12 października miałam łyżeczkowanie, a 29-30 października znowu zaszłam w ciąże i oto jestem tu :)

Tak chyba miało być :) los wie jak kierować wszystkim i akurat jest teraz dobrze tak jak będzie :)

Jakoś się po tym podniosłam i na pewni jestem silniejsza i mądrzejsza o te doświadczenie życiowe :)

Jak ładnie i porządeczek :)
Mam taką samą kostkę zabawketa zawieszkę z rossmana , jeszcze po synku a wczoraj akurat prałam ją :)

No narazie jest tak pięknie poukładane itd zobaczymy jak to będzie w praktyce za 2 miesiące przy małej haha :)

Ona jest podobno super dla dzidzi, rozwija jej zmysł dotyku, wzroku i słuchu [emoji166]

O jeju .. ja mam na odwrót. Trzęsę się przed dentysta [emoji4] może to dlatego że ja miałam monitoring owulacji, co chwilę jakaś bakteria więc często gościłam u ginekologa także czułam się jak u siebie [emoji39] A mogę zapytać w którym tygodniu straciłaś ciążę ? Przykre że takie rzeczy zdarzają się tak często.. ale super że teraz jest wszystko ok i już niebawem będziesz mieć swoją kruszynke :) Ja właśnie dziwię się że niektóre z nas chodzą lub będą chodzić na ktg. Nie mam dużo znajomych co już rodziły ale z tego co wiem przed terminem żadna nie chodziła na ktg jeśli się nic nie działo [emoji4]

Jasne, to nie temat tabu dla mnie także spokojnie [emoji8][emoji8] w 8/9 tyg przestały bić serduszka

We wrześniu 2017 roku byłam w tej ciąży, ale niestety w 8/9 tyg serduszka przestały bić ;( i 12 października miałam łyżeczkowanie, a 29-30 października znowu zaszłam w ciąże i oto jestem tu :)

Tak chyba miało być :) los wie jak kierować wszystkim i akurat jest teraz dobrze tak jak będzie :)

Jakoś się po tym podniosłam i na pewni jestem silniejsza i mądrzejsza o te doświadczenie życiowe :)
Bardzo szybko zaszłas w ciążę po łyżeczkowaniu ;) jak ja leżałam w szpitalu i rozmawiałam z dziewczynami co miały poronienie to niby po pierwszym normalnym cyklu mogły zacząć się starać . Czyli dopiero jakieś półtora/ dwa miesiące po. Zależnie ile trwało krwawienie. Grunt że wszystko jest ok ;)

reklama
Zobacz załącznik 866923 Właśnie przyszło moje zamówienie z zalando, klapki i kosmetyczka dla mnie do szpitala oraz strój dla mnie. Jest bardzo ładny i ogolnie teraz wydaje się być spoko, ale nie wiem co będzie za miesiac, zastanawiam się czy nie wymienić go na większy. Jeśli chodzi o klapki to tez mega mi się podobają, ale ciężko mi się je ubiera na nogę, muszę na sile pomagac sobie rękami, wiec raczej się to nie sprawdzi... A wydaje mi się, ze nie mam jakiś szerokich stop, Wiec to chyba tylko na takie chudziutkie [emoji14] nie wiem czy jak wymienię na większe to coś to da :/ Jedynie do kosmetyczki nie mam zastrzeżeń, bo to na szczęście nie musi pasowac, Wiec jest okej :D

Muszę nadrobić teraz cały wczorajszy Dzien ;) Trochę tego napisaliście :D
Jaki piękny kostium [emoji7] klapki też mi się bardzo podobają, no i kosmetyczka też, ale no kosmetyczka to tylko kosmetyczka :D

Do góry