Planowane cc wypadnie koniec wrzesnia/ poczatek pazdziernika, mlody bedzie mial 21 msc.A ile syn będzie miał miesięcy jak urodzisza blizniaki?
reklama
NaturalnaMama
Fanka BB :)
Myślę, że to wszystko zależy na jakim będzie etapie. Ja nosiłam w chuscie, potem jak już stabilnie siedziała to nosidlo miękkie, ale bywały miesiące kiedy nie chciała - szczególnie jak już była całkowicie mobilna sama. Potem znowu jakiś czas noszenia, zamiast wózka i tak w kółko do mniej więcej trzecich urodzin. Mi byli wygodnie z nią na plecach ogarnąć zakupy czy cokolwiek
Planowane cc wypadnie koniec wrzesnia/ poczatek pazdziernika, mlody bedzie mial 21 msc.
Igorowelove
Moderatorka
Bo zaszlas w ciaze w lutym/koniec stycznia? I policzyli miesiac kalendarzowy pierwszy w miesiacu, w ktorym zaszlas w ciaze, a 9 kalendarzowy konczy sie dokladnie w tp? Nie wiem [emoji23] tak sobie glosno mysleNo to rzeczywiście ma sens... Ale jak im wyszedł październik jako 9 miesięcy kalendarzowy![]()
Oczekujaca123
A chinki to z ali masz ?Robota taka - spłukać, wyjąć wkłady (kieszonka otulacz) i wrzucić do wiaderka.Potem do pralki.Jakos nie odczuwam ten dodatkowej roboty.Pampersy musiała bym z każdą kupa wynosić.
Co na plus.Temperatura w wielorazowe jest o 8stopni niższa niż w jednorazowce!
Moje uczulenie na wełnę plus nieumiejętność lanolinowania spowodowały, że wełnę odpuściłam póki co.
Mam głównie kieszonki, w zdecydowanej większości chinki.Faktycznie są największe.
Mam też np. kieszonki babyetta.Synek nosił je od ok 3,5kg, teraz są raczej za małe (krotkawe)Billou i Kokosi.
O widzisz, czyli jest szansa mimo przerwy, dziekuje.Myślę, że to wszystko zależy na jakim będzie etapie. Ja nosiłam w chuscie, potem jak już stabilnie siedziała to nosidlo miękkie, ale bywały miesiące kiedy nie chciała - szczególnie jak już była całkowicie mobilna sama. Potem znowu jakiś czas noszenia, zamiast wózka i tak w kółko do mniej więcej trzecich urodzin. Mi byli wygodnie z nią na plecach ogarnąć zakupy czy cokolwiek
Wlasnie dla mnie to tez byla super wygodna sprawa, zakupy, wyjazd bez wozka, nawet na grzyby sobie chodzilismy
Położna mi powiedziała, że po Cc będę musiała brać zastrzyki przeciwzakrzepowe z heparyny, a przeczytałem dzisiaj ze podczas jej brania nie można karmić. Wiecie coś na ten temat?
Z tego co.wiem.mozna karmić.Sprawdz najlepiej na leksykonie e-lantancia
A chinki to z ali masz ?
W większości tak.Mumsbest i Happy Flute.
Wkłady są lipne dość.Na początek starcza.A potem kupowałam fioletowe wkłady bambusowe Kokosi w 5paku.Ale to zawsze w jakiejś promocji.Albo niskobudżetowo mikrofibra 2 szt (tylko dupcia grubawa) ale to już na większego (rok i w górę) lejka.
Mam też Bobolider i coś tam jeszcze Mommy Mouse chyba inTots Bots (formowanki)
Ostatnia edycja:
O
O tych półkach na dole to myślałam że mają być takiej wielkości żeby się zmieścić np.pojemnik na zabawki, u góry totalnie nie funkcjonalne otwarte półki to fakt, mają pełnić funkcje dekoracyjną i pomieścić np pluszaka. Ale nie wiem czy nie szkoda mi miejsca w szafie..Na pewno nie wybralabym Polek od samego dołu czy od samej góry. Bo od góry bedzie nie funkcjonalnie a od dołu jak dziecko zacznie chodzić to co chwilę będzie rozwalal te rzeczy które są na samym dole.
Wersja 3 lub 4 mi się podoba ale jeśli 3 to bez tej półki na samym dole.
Miao
Ja robiłam i wszystko wyszło w normie, a skurcze dalej są :-) Więc biorę tabletki (poza potasem, bo wyszedł prawidłowy, a jego nie wolno przedawkować - zamiast tabletek jem migdały i banany), ale najbardziej chyba obstawiam ten wapń, bo jak zapomnę go wziąć, to skurcze mam murowane.Ja zrobiłabym wyniki magnezu i potasu z krwi... gdyż skurcze mogą wynikać nie tylko z braku magnezu,
reklama
Chce szafę matową, drzwi otwierane.Ja nie wzielabym tez szafy z połyskiem (ze względu na to, że pewnie ciągle bylaby do czyszczenia;p) no i nie wiem czy chcesz przesuwane drzwi czy Nie, ale przy dziecku to niezbyt dobry pomysł. Córka mojej koleżanki łatwo opanowała to przesuwanie i nie raz już sobie przypadkiem zrobiła "ała" i był płacz. Ale to tylko moje zdanie![]()