reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Popłakałam się. Bartuś do mnie zadzwonił z płaczem że chce do mnie wracać a ja przez te hormony pos...ne w ryk razem z nim i mąż jego osobiście a mnie na telefonie musiał uspokajać... noszsz czasem mu współczuję... bo my z Bibusiem strasznie jesteśmy ze sobą związani... ciekawe jak będzie między mną a Mikim...

reklama
Goj, te słowa o tyłozgięciu to kiedyś od lekarza usłyszałam tak, że ten tego...:eek:
Że utrudnia zajście w ciąże to wiedziałam, zresztą o tą pierwszą ciąże staraliśmy się chwilę,
może nie długo bardzo ale szybka diagnoza, badania, przepisane clo i się udało :) bardziej nieregularne cykle niż tyłozgięcie miało chyba znaczenie...
Teraz ciąża bez żadnych leków...tak więc da się :happy2: a co do lekarzy to wiadomo...ile osób tyle opinii.
Zobaczę co zasugeruje moja lekarka, wie jak ciężki był I poród i ile przeszłam ja i mała więc jak powie że CC upierać się nie będę, chęci porodu SN odłożę na bok ale jak da zielone światło to czemu nie :happy:
Generalnie mówiła że 6 lat to spora przerwa więc jak waga nie przekroczy 3500 g to może spróbujemy SN, pierwsza córa nie całe 3 kg miała więc sama jestem ciekawa.
kasiaczek89pl.... podłoga super jest :happy: ja to jestem śpioch więc zasnęłabym i na przysłowiowym kamieniu :rolleyes:
zrobiłam zamówienie na wszystkie higieniczne pierdółki plus prześcieradełka, pieluchy tetrowe itp. no i wyszło 400 zł...a wydawało mi się, że raptem parę rzeczy wzięłam :confused:

Goj, te słowa o tyłozgięciu to kiedyś od lekarza usłyszałam tak, że ten tego...:eek:
Że utrudnia zajście w ciąże to wiedziałam, zresztą o tą pierwszą ciąże staraliśmy się chwilę,
może nie długo bardzo ale szybka diagnoza, badania, przepisane clo i się udało :) bardziej nieregularne cykle niż tyłozgięcie miało chyba znaczenie...
Teraz ciąża bez żadnych leków...tak więc da się :happy2: a co do lekarzy to wiadomo...ile osób tyle opinii.
Zobaczę co zasugeruje moja lekarka, wie jak ciężki był I poród i ile przeszłam ja i mała więc jak powie że CC upierać się nie będę, chęci porodu SN odłożę na bok ale jak da zielone światło to czemu nie :happy:
Generalnie mówiła że 6 lat to spora przerwa więc jak waga nie przekroczy 3500 g to może spróbujemy SN, pierwsza córa nie całe 3 kg miała więc sama jestem ciekawa.
kasiaczek89pl.... podłoga super jest :happy: ja to jestem śpioch więc zasnęłabym i na przysłowiowym kamieniu :rolleyes:
zrobiłam zamówienie na wszystkie higieniczne pierdółki plus prześcieradełka, pieluchy tetrowe itp. no i wyszło 400 zł...a wydawało mi się, że raptem parę rzeczy wzięłam :confused:
Ja Cię nie namawiam do SN żeby nie było tylko w szoku byłam że "lekarz" ci powiedział że tyłozgięcie utrudnia poród ;) ja teraz 3 ciąża z tyłozgięciem bez leków itp. pierwsza przy regularnych cyklach (jak pisałam kiedyś w drugą zaszłam w 96dc a w pierwszą przy cyklach między 21 a 45 dni) także na te małe jurne plemniorki nie ma cwaniaka jestem żywym przykładem

A co do spania ja muszę mieć ciemno i cicho i odpowiednio pościelone i łóżko nie zbyt twarde i nie zbyt miękkie. Taka ze mnie księżniczka na ziarnku grochu.

20180626_230148.jpg
a żelazo jakie masz, badali? bo hemoglobina spada nie tylko od niskiego żelaza
A nie wiem?

Załączniki

• 20180626_230148.jpg
    20180626_230148.jpg
    872,8 KB · Wyświetleń: 354
reklama
Do góry