reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

A mi juz dwie osoby mowily- po swiezo skonczonej pedagogice i psychologii, ze najnowsze teorie mowia, zeby dziecka na poczatku nie przestymulowywac kolorami, ze nadmiar kolorow nie jest dobry, ze zle wplywa na rozwoj mozgu, ze moze miec cos wspolnego z rozwojem autyzmu czy Aspergera. Nie podam zrodel, bo to byly rozmowy. Ja na poczatek ide w oszczedna kolorystyke.
Moja siostra miala taka hustawke przy coreczce i mala uwielbiala byc w niej bujana.
Dlatego najlepiej skupić się na 2 kolorach kontrastujących ze sobą.

reklama
A. Pokąpałam się i padłam spać... Wstałam głodna jak nie wiem. Ciamknęłam parówę bo trzeba iść po zakupy. Lodówka pusta. Duszno. Nawet liść nie drży. Pochmurno. Łeb boli. I ogólne Zombie Time.

A. Pokąpałam się i padłam spać... Wstałam głodna jak nie wiem. Ciamknęłam parówę bo trzeba iść po zakupy. Lodówka pusta. Duszno. Nawet liść nie drży. Pochmurno. Łeb boli. I ogólne Zombie Time.
To u mnie dzisiaj pogoda marzenie, rano padało to teraz powietrze takie rześkie , słonko wyszło ale temperatura idealna :)

Fajnie, ze dzieciaczki tak rosna :). Moj to maluch jeszcze. 29.06 na usg wazyl 1200-1300 gr., ciekawe ile bedzie mial 17.07, bo wtedy mam wizyte. Tak jak pisalam wczesniej - ja obstawiam wage 3200 (gora 3500 - ja mala, tata szczuply). Zobaczymy jaki bedzie ;), tez bym chciala zobaczyc buziaka, ale jak bylam na usg z funkcja 3d to brzydkie zdjecia wychodzily. Moze lepiej wiedziec jak dzieciak wyglada-zawsze to mniejsze zaskoczenie, a i tak szok bedzie duzy :).

reklama
ja od początku ciąży i wcześniej zresztą też piję TYLKO gazowane :) nawet nie mam w domu wody niegazowanej, bo mój starszy syn też nauczony tylko gazowane
Ogolnie tak jak pisze Goj, raczej polecane sa napoje niegazowane. Gaz dodatkowo wzdyma i wytraca wapn. Na pewno nie sa tez zalecane przy chorej watrobie i zgadze. Poza tym slodkie kolorowe napoje sa przez dietetykow uwazane za samo zlo: bardzo duzo cukru i pustych kalorii.
Ja takie rzeczy pije "od swieta" jak bardzo mi sie chce ;). Nie uznaje tez sokow kartonowych - robie swieze soki domowe, smothies i zielone koktaile. To dla zdrowia i no i staram sie dbac o wage.

Do góry