reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Dziewczyny ja też miałam w poprzedniej z pochwy i odbytu i nawet nie wiedziałem że dwustronnie.na wizycie podczas badania .lekko patyczkiem czy takim paskiem dotknęła i nawet nie czulam. Spokojnie..
No piszemy już 33, 34.. między 34 a36.. wchodzimy w ostatnia prostą..

Mój Donat Cię nastraszył ? A czym?
wtedy torbielami w głowie dziecka, kazał mi iść do szpitala specjalistycznego i że tak dużych nigdy w życiu nie widział, a mój lekarz i drugi u którego prywatnie byłam dodatkowo nic na ten temat przy usg nie mówili, dopiero jak się zaczęłam dopytywać, to mówili, że są, ale że to normalne i się wchłoną i nawet o tym nie mówią pacjentkom, żeby ich nie stresować. ja już miałam w pierwszej ciąży i też się wchłonęły tak jak teraz, więc podeszłam do tego trochę z dystansem, ale jednak ten lekarz już swoje lata ma i jak mówi, że nigdy nie widział takich dużych... i mówił, że ma dziecko też poszerzone komory boczne mózgu, a kolejni dwaj lekarze mierzyli, że w normie, bo jeszcze specjalnie dopytywałam o to ;/

Udało mi się was doczytać :)
Ja dzisiaj byłam u babci na wspaniałej kolacji :) była lasagna , ale naprawdę pyszna. Babcia z Włoch przywozi placki i parmezan i sama robi dwa sosy mięsny z przecierem i beszamel ;)
Na początku jeden mały kawałeczek wzięłam ale nie mogłam się oprzeć i dobrałam jeszcze jeden ;)

Mam barlette i póki co bardzo mi odpowiada. Moi znajomi też go wybrali ,:)
O Barlettcie też myślałam, ale jakoś tak ostatecznie wybór padł na vicco przez to że co chwilę wszędzie mijałam pełno ludzi właśnie z vicco.
Ja to pamietam moje doznania z odziałem ginekologicznym. Miałam 19 lat i trafiłam do szpitala bo zrobiły mi dziwne narośle wyszło, że spowodowane wirusem hpv. I przed operacja zgodziłam się na studentów bo mie wiedziałam jak to będzie wyglądać.
Położyli mnie do połowy nagą na stole w około stało ze 20 osób połowa to studenci i to płci męskiej. Nogi wzięli mi na taki jakby samolot i przywiązali pasami. Po czym każdy tam sobie zaglądał a jeden nawet z tekstem ,,Twoja mama uczy polskiego w Lubsku w ogólniaku No nie? Pamietam Cię jak do niej przychodziłas" dobrze, że za sekundę mnie uśpili bo myślałam ze ucieknę ze wstydu ( choć w sumie byłam przywiązana ) a po operacji na obchodach tez każdy proszę kołdrę do gory i pokaz jak się goi i każdy sobie zaglądał.
To były bardzo traumatyczne przeżycia. Do tego leżałam na sali z laską co cała ciąże miała w szpitalu bo się jej łożysko odklejało i na koniec umarło dziecko, ona je urodziła i potem leżała ze mną i planowała pogrzeb tej małej. Im bliżej porodu tym wraca to do mnie jak koszmar
KOSZMAR! Też miałabym traumę. Ten który powiedział że Cię kojarzy z miejsca powinien dostać jakąś naganę bo powinno go było interesować tylko to co na dole a nie twarz pacjentki...

wtedy torbielami w głowie dziecka, kazał mi iść do szpitala specjalistycznego i że tak dużych nigdy w życiu nie widział, a mój lekarz i drugi u którego prywatnie byłam dodatkowo nic na ten temat przy usg nie mówili, dopiero jak się zaczęłam dopytywać, to mówili, że są, ale że to normalne i się wchłoną i nawet o tym nie mówią pacjentkom, żeby ich nie stresować. ja już miałam w pierwszej ciąży i też się wchłonęły tak jak teraz, więc podeszłam do tego trochę z dystansem, ale jednak ten lekarz już swoje lata ma i jak mówi, że nigdy nie widział takich dużych... i mówił, że ma dziecko też poszerzone komory boczne mózgu, a kolejni dwaj lekarze mierzyli, że w normie, bo jeszcze specjalnie dopytywałam o to ;/
U mnie też była na II prenatalnym torbiel ale lekarz od razu powiedział że to częste i że się wchłonie i żebym się nie martwiła i faktycznie na III prenatalnym nie było po niej śladu :)

ja nie będę miała chyba już powtarzanych żadnych badań, bo nic lekarz nie mówił, a kolejna wizyta 10.08 (oprócz usg, które będzie za tydz w pon). nie wiem też kiedy mi zrobi ten wymaz, bo 10.08 będę już w 37 tyg.. a w pierwszej ciąży w ogóle tego chyba nie miałam, bo nie pamiętam i w kartę ciąży też nie mam wpisane. to badanie jest konieczne też przy cc?

No to mega słabo :( mam nadzieje, że jak mi powiedział ze Ok to rzeczywiście tak widział ;)

Jakoś przegapiłam, że Ty też z Warszawy ;)

reklama
Do góry