reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja się odzywam w tej kwestii bo nie wiem o czym piszecie.

Położyłam się na 40 min i w tym czasem mój syn wolał mnie z 2 pokoju 21 razy.. A mówiłam mu że to czas dla mnie i może obejrzeć bajkę.. 4 razy naprawdę musiałam wstać żeby do niego iść: głodny że umiera ( godzinę temu jadl) nie może odkręcić butelki z woda( ma tylko 1 reke) podejrzeć kupę (lewą nie umie) i coś tam jeszcze..
A mąż wychodząc życzył miłego odpoczynku..

To faktycznie odpoczynek ... może się zajmie mały chwile ...

Nie wiem czy to kwestia "stać"
Ja biorę położna 2 raz i mój mąż twierdzi że nas nie stać i przecież wiem już jak się rodzi.. bez komentarza..
Ja twierdzę że to priorytet moich wydatków i nawet jak bym miała pożyczyć to pożyczę.. po 1 porodzie twierdziłem że zarobiła każda złotówkę bo naprawdę mi pomogła.. I dzięki niej urodziłam duże dziecko naturalnie.. wszystkiego dopilnowala.. Kiedy znieczulenie, kiedy anestezjolog, nawet kiedy mąż ma zrobić zdjęcie jak się mały urodził. A że poród był ciężki to pewnie gdybym jej nie wzięła skonczyloby się cc czego nie chciałam. Była też do dyspozycji przed i po porodzie.. mówiła kiedy skurcze i wejść do wody czy się rozkręci, a kiedy na ip.. I już tam na mnie czekali..
Na tym etapie nic na to nie poradzę, że doulę albo dodatkową położną postrzegam jako zbędne wydatki. Zwariowałabym z nerwów gdybym miała z góry zakładać, że na pewno poczuję, że nie daję rady, poród się skomplikuje i będę potrzebowała specjalnego wsparcia.

@Bajdelka ja przeszukałam neta i wszystkie moje grupy jakieś sprzedażowe dla mam i kurde samej wkładki nie ma :/ ale z tego co kojarzę to ponad 100 ta wkładka redukcyjna dla noworodka ... jeszcze popatrzę na stronach tych sklepów co mam tu bo maja tez wysyłkowa z tego co kojarzę

O kurcze, ja właśnie w Rossmanie kupowałam. Za wkładkę sobie minimum stówe zażyczą pewnie.

Ale młody śmiesznie tyłek wypiął :pZobacz załącznik 878084
No 100zl kosztuje plus koszt wysyłki właśnie się dodzwoniłam, zadzwoniłam do kuzynki męża i powiedziałam że chce zwrot kasy wolę dołożyć jeszcze jedna 100zl i kupić sobie nowy że sklepu ten model co mi te poradzilas że może być, jejku a już myślałam że wszystko mam

No 100zl kosztuje plus koszt wysyłki właśnie się dodzwoniłam, zadzwoniłam do kuzynki męża i powiedziałam że chce zwrot kasy wolę dołożyć jeszcze jedna 100zl i kupić sobie nowy że sklepu ten model co mi te poradzilas że może być, jejku a już myślałam że wszystko mam
A jak kuzynka zareagowała? Szkoda, że nie udało jej się znaleźc tej wkładki :(

U nas 2 rok, ale też bez mlek zwierzęcych.. take mała niedogodność. Syn całe szczęście mało kluskowy, naleśniki robię dla urozmaicenia, a leniwych i pierogów nigdy nie lubił. Ciasto spróbuje i resztę my jemy. Pieczywo w putce kupuje owsiane lub bułki do tostów.
Spróbuj pizzy na kalafiorze. Jest mega. Kiedyś w DDTVN koleś robił nie wiem czy nie Kuroń młody.

Z cyklu
Dziwne pozy moich kotów
Dobra
Idę robić jakiś obiad ....
Hmmm
IMG_20180716_143728.jpg

Załączniki

• IMG_20180716_143728.jpg
    IMG_20180716_143728.jpg
    75,3 KB · Wyświetleń: 277
reklama
Do góry