reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Tak dużo piszecie że nie jestem w stanie każdej z osobna odpowiedzieć ;) mam pytanie do kinderbueno czy ten lekarz prywatnie robi te usg? I czy on na starynkiewicza przyjmuje ? Ja miałam już 3 usg w ramach nfz, i może bym sobie zrobiła jeszcze jedno przed porodem. Ostatnie miałam w 32/33 tyg to ważył nie całe 2kg, też będzie chłopak u mnie.

reklama
Mój jak mu co gdzie wlezie to tak się boi że nauczył się sam sobie wyciskać. A wczoraj osa go dziabnęła i co? Większej paniki ja nasiałam niż on... generalnie nienawidzę owadów.. a os, pszczół, karaluchów i CIEM to maksymalnie.
AAAAAA Pierwsza osoba, która tak jak ja nienawidzi CIEM! Powiedz, że też wpadasz w panikę, jak one się tak obijają o ściany, meble i ludzi! I jeszcze dodaj, że masz paranoje, że w nocy taka Ci wlezie do łóżka i ją zgnieciesz! Powiedz, błagam!!!

A ja mam taki bol brzucha (skurcz?) z uczuciem parcia na 1 i 2. Nawet w lazience bylam i nawet sikac nie mialm czym. Martwic sie?
Na razie leze. To moj sposob na dolegliwosci ciazowe. Albo chodzenie jak mnie chwyci w nocy.

Seremida na oddziale anestezjolognod 6:00 do 14:00. Nie wiem jak to jest przy drugim porodzie ale z moja historią...porod wywoływany 2 tyg po terminie.Mam wrazenie ze lekarka dmucha na zimne ale biorac pod uwage ze przy pierwszym zwlekali i ma sile chcieli wyciagnac małą co skutkowało tym ze urodziła sie sina i miała problem z oddechem to upierać się nie będę. Akcja po oksy szła u mnie super, miał byc szybki poród a tu zonk...tak ze jak widać nic ptzrwidziec nie idzie.
Bajdelka35 termin mam na 21 wrzesnia z OM a 17 z USG. Mówiła cos o cięciu około 11 wrzesnia.

Tak patrzę na nasze rozmowy męsko damskie i se myśle ze mam chyba sporo dystansu do siebie , chodzi o ta długa na końcu
IMG_0989.JPG

Załączniki

• IMG_0989.JPG
    IMG_0989.JPG
    147,4 KB · Wyświetleń: 306
reklama
Seremida na oddziale anestezjolognod 6:00 do 14:00. Nie wiem jak to jest przy drugim porodzie ale z moja historią...porod wywoływany 2 tyg po terminie.Mam wrazenie ze lekarka dmucha na zimne ale biorac pod uwage ze przy pierwszym zwlekali i ma sile chcieli wyciagnac małą co skutkowało tym ze urodziła sie sina i miała problem z oddechem to upierać się nie będę. Akcja po oksy szła u mnie super, miał byc szybki poród a tu zonk...tak ze jak widać nic ptzrwidziec nie idzie.
Bajdelka35 termin mam na 21 wrzesnia z OM a 17 z USG. Mówiła cos o cięciu około 11 wrzesnia.
No jasne. Jeśli miałaś problemy przy wcześniejszym porodzie i lekarz ci tak doradza to nie ma, co się spierać :)

Do góry