reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Kurczę jeszcze strasznie szybko się męczę. Inaczej niż w ciąży. Bardziej spać mi się chce wiecznie i to śpię jak suseł... masakra bo bym tyle porobiła....
Wiem że mam prowadzić oszczędny tryb życia ale kurde roznosi mnie po tej leżącej ciąży... A z drugiej strony staram się odpoczywać żeby się nie dorobić...Ech...
A morfologie, zelazo masz ok? To moze dawac zmeczenie.
A przede wszystkim to jestes dopiero po porodzie i musisz zregenerowac sily :).

reklama
Mi wlasnie usg nie zrobili tak kontrolnie tyloo samo ktg, ale u mnie tez nic sie nie dzieje ani skurczy ani wod
U mnie na ostatnim KTG ja czułam skurcze ale się nie zapisywały. Na siłę pobudzała mi dziecko. A ja miałam ciśnienie 149/86 i że niby nie rodzę... To było o 19:00 a niespełna 8h potem Miki już był. Z Bartkiem było tak samo.

A morfologie, zelazo masz ok? To moze dawac zmeczenie.
A przede wszystkim to jestes dopiero po porodzie i musisz zregenerowac sily :).
Musiałabym zerknąć na wyniki ze szpitala ale nic nie mówili. Miałam niedobory żelaza w ciąży.
Teraz byłam w osiedlowym po wodę no nie jest super z "kondycją" daleko od super ale mam nadzieję że to tylko zmęczenie bo śpiąca jestem. Na szczęście nie odwadniam się już tak jak w ciąży.

Super to już wiesz na czym stoisz [emoji4]wykorzystaj ostatnie chwile na odpoczynek [emoji4]
Dziekuje, sprobuje :) dzisiaj chyba z tych nerwow pobudka o 4.30 i zasnac nie moglam, potem na rozmowe czekalam 3 h (w miedzyczasie prof.zrobil 2 cesarki ;)).z Zmeczona jestem. I na dodatek ucze 18-letniego chrzesniaka myc okna :). Co wiecej mu jeszcze za to zaplace ;). Dzieciak potrzebuje zarobic, a ja miec czyste okna. Jak chce to ja go ucze, bo robi to pierwszy raz. Bedzie i on miec pozytek, a moze matka, a pozniej zona :) tak sobie wymyslilam :).
Ja po tej przelezanej i oszczedzajacej (a raczej nieoszczedzajacej mnie) ciazy nawet nie zblizylabym sie do tych okien, a sa mega brudne.

kurdę ja sobie raz badałam te d-dimery przed ciążą jak brałam tabletki anty, i tez mialam za wysokie to mi gin zmienił na inne tabletki.
w sumie się zastanawiam jestem otyłą osobą i mój lekarz nic mi zapisał w razie czego. a pod udem mam taki żylaczek który mnie zaczął czasem boleć....rety nie wiem, mój lekarz idzie na urlop na cały wrzesień już :(

Teraz tak myśle na co ja to badałam. Wiem głupie gadanie . Ale się kurde stresuje ze mnie szlag trafi a w domu troje dzieci ... jeszcze w dzień pół biedy ale w nocy....

Teraz tak myśle na co ja to badałam. Wiem głupie gadanie . Ale się kurde stresuje ze mnie szlag trafi a w domu troje dzieci ... jeszcze w dzień pół biedy ale w nocy....
Masz zastrzyki i jesteś pod kontrolą tzn. jesteś odpowiedzialną matką a człowieka jak dba o siebie wbrew pozorom nie tak łatwo dobić.
Ja to przez te wasze zakrzepice zaraz się zdołuję normalnie.

A termometr mam póki co taki pod pachę g...o warte te termometry wszystkie... nawet baby ze szpitala narzekały na te bezdotykowe... Muszę tzn. chcę taki bezdotykowy ale do 150 zł i w ogóle się na tym nie znam... boje się że wydam kasę i będzie d...a.
Mam ten sam problem :/ ale najwięcej ludzi poleca te z microlife

reklama
Do góry