reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jestesmy w PFC Praq , z 7 zarodkow nam sie 4 zrobily tzn ze mamy jeszcze 2 blastki na zapleczu. Jeden z 7 wczoraj stanal, dwa nie rozwijaly sie liniowo i szly w strone wag genetycznych. Tez wylecialy. Wiec mamy jeszcze krio, na ktore jade za dwa lata[emoji173]️A najgorsza opcja to 3 procedura w krorej klinika bierze wszystkie koszty na siebie.
Piekny wynik mimo wszystko. Jaka trzecia procedura kochana jestes w ciazy i tak juz zostanie przez 8 miesiecy zobaczysz [emoji256][emoji256] a za 2 lata kolejna 2 i bedziesz miala w domu szczesliwa gromadke [emoji179][emoji179]

Dżoasia po tych procedurach mam taki odrzut od leków że nie zażywam dosłownie nic oprócz eutyroxu. Nie potrafię przełknąć tabletki, jak jakaś fobia. Za dużo tego było i organizm chyba dał stopa. Za twoją stymulację nieustająco kciuki zaciśnięte.
Hehe chyba kazda z nas ktora dluzej walczy/walczyla ma tabletkowstret :)
Pociesze was ze w 4 procedurze byl.u mnie taki stan i stymulacja wyszla najlepiej ;)

Cześć Laski,
@RedHotChiliPepper28 pięknych widoków. :D Pochwal się mamusiu później zdjęciami malucha. :) Samych dobrych wieści na dzisiejszej wizycie. :*
@Pralinqa powodzenia dzisiaj, oby wszystko było dobrze i żebyś mogła rozpocząć stymulację hodowli dorodnych jajeczek. [emoji173]️

@ilmenau bardzo mi przykro, że jeden maluszek nie dał rady. :(

Proszę o kciuki o 13:00 w sprawie innej niż bejbiki, otóż mam egzamin a że maluchy nie dały się matce uczyć skutecznie ją usypiając, to jest cienko z wiedzą i pozytywna energia się przyda. ;)

Miłego dnia! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Kochane powodzenia dzisiejszego dnia [emoji110][emoji110][emoji256][emoji256]
I wszystkim milego dnia [emoji179][emoji179]
Justynka kciuki zaciskam za egzamim [emoji110][emoji110][emoji110][emoji256][emoji256] powodzenia

Cześć dziewczyny, trochę mnie nie było i staram się was nadrobić.

Gratulacje dla @Felia, trzymam kciuki za serduszko!
Mocne kciuki za @annemarie @Agonia777 @Megi1985@ @Szczescie1986 @NadziejaJest
Wirtualne tulasy dla @Biedroneczka83 @martuska09

Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam! Moja mozg nie działa dzisiaj na najwyższych obrotach

U mnie w ciagu ostatniego tygodnia trochę się działo. W piątek 31.08 byłam na wizycie u lekarza prowadzącego - słyszałam oba serduszka ale okazało się, że jeden Bąbelek jest mniejszy od drugiego, ma dużo mniejszy pęcherzyk, więc dostałam skierowanie do szpitala na Dział Szybkiej Diagnostyki Prenatalnej . Na izbie przyjęć dostałam zjebke od pań, ze tak wczesną ciążą sie nie zajmują... Na moj komentarz ze ja nie mam wykształcenia medycznego i nie będę kwestionować skierowania wystawionego przez lekarza pani łaskawie zadzwonila po lekarza. Termin mialam na dzisiaj
Dzisiaj okazało się, ze jedno serduszko przestało bić i jest mi bardzo smutno. Już uwierzyłam, ze marzenia się spełniają, zawsze chciałam bliźniaki i były dwa serduszka . Dzisiaj życie sprowadziło mnie na ziemie. Cieszę się że jest choć jedno serduszko (ten Bąbelek nawet machał rączkami) ale jest mi smutno, ze nie dane nam bedzie poznać tego drugiego . Jeszcze niedawno slyszalam jego serduszko a dzisiaj dowiedziałam się ze jest juz Aniołkiem ...

Kochana, bardzo mi przykro z powodu twojego Aniolka. Niech czuwa nad wami i ma was zawsze w opiece.
A propos tych bab co tam pracuja... ta laska z jaka podchodza do pacjentow, normalnie nie do zrozumienia. Niech po prostu nie obieraja zawodu, w ktorym tak wielka laske wszystkim dookola musza robic :/

Dziewczyny dzwonił do mnie embriolog. Ze świeżych 24 occytow dojrzalo 14 komórek i z 9 odmrazanych przetrwało 3 szt. Tylko że 1 szt okazała się uszkodzona genetycznie, czy coś takiego, ale za to 1 szt. natychmiast się podzieliła więc z jednej komórki mamy 2 komórki. Czyli zapladniaja dzisiaj 17 szt. Trzymajcie mocno kciuki, bo ostatnio na 6 zapłodnionych był tylko 1 zarodek. W czwartek o 15:20 transfer

Dziewczyny dzwonił do mnie embriolog. Ze świeżych 24 occytow dojrzalo 14 komórek i z 9 odmrazanych przetrwało 3 szt. Tylko że 1 szt okazała się uszkodzona genetycznie, czy coś takiego, ale za to 1 szt. natychmiast się podzieliła więc z jednej komórki mamy 2 komórki. Czyli zapladniaja dzisiaj 17 szt. Trzymajcie mocno kciuki, bo ostatnio na 6 zapłodnionych był tylko 1 zarodek. W czwartek o 15:20 transfer
Ooo to dużo zapładniają i aby przetrwały silne i dały ciaze
Powodzenia trzymam kciukasy

Mam w sobie taka zlosc :mad: właśnie rozmawiałam z kolezanka która wie ,ze staramy się o dzidzie tylko nie wie w jaki sposob
Właśnie mi powiedziała ,ze była u wróżki która wróży z daty urodzenia i ,ze ta jej powiedziała ,ze ja ze swoim nigdy dzieci nie będę miała. Ze u mnie w głowie jest tylko dziecko i stanie się coś tak hucznego ,ze ja z nim się rozstaje i będę miaka chłopczyka ,ale nie ze swoim
No i wiecie co jak tu myśleć pozytywnie :( matko załamamuje się i jeszcze teraz brak objawów na ta ciaze
Szczescie to Ty nie rozmawialas z kolezanka, tylko z jakas jedza! [emoji35][emoji35][emoji35] Unikaj takich toksycznych ludzi. Szkoda Twoich nerwow!
Nikt rozsadny nie powiedzialby czegos takiego majac swiadomosc jaka jest sytuacja.. ja prdl, ludzie powariowali

reklama
hm.. dobra to musze przypomniec sobie która z nas miała większą .. bo czekam z niecierpliwością na płec :oo:
Kochana, moja beta szybowala na poczatku bardzo w gore, nawet przeszlo mi przez mysl, ze zarodek sie podzielil na dwa, a ostatecznie na Nifty okazalo sie ze mamy jednego chlopca, wiec mysle ze prognozowanie plci z wysokosci bety trzeba brac z duzym przymruzeniem oka [emoji4]

Do góry