reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Dotarłam do domu!
Ledwo żyję. Mój biedny kręgosłup nie wyrabia maratonów...
Generalnie WSZYSTKO OK.
Bilulrbina z krwi całkowita 12.75 Związana 0.76

Mamy dłużej pionizować go po karmieniu.
Kontrila w poradni przyszpitalnej w poniedziałek o 12:50 z moczem do badania lub już zbadanym jak się uda.
W razie zmiany zachowania dziecka czy coś to na IP

Młody przybiera dziennie UWAGA 50g dziś waga 3710 czyli zara 4kg stuknie.
Mam też przerywać mu karmienia ;)
No i że przy cycku i takim przybieraniu ta żółtaczka ma prawo dłużej być. No i że wymaga obserwacji ale nie fototerapii. Infekcji nie ma.
Super wieści.. wyśpij sie;)

reklama
Uwierz, że to, o czym piszę, to nie jest tylko porozciągana skóra. Ale cóż. Wiedziałam, że będzie konieczna operacja już przed ciążą.

Ania jesteś młoda, piękna dziewczyna. Z dwójką cudownych dzieci. Jeszcze masaż czas na wszystko. Naciągnij dłuższe gacie i narazie na to nie patrz. Jak hormony się stabilizuje pomyślisz na nowo. Narazie odpuść. Najważniejsze zdrowie was wszystkich A to macie. Reszta to szczegół.

Ostatnia edycja:
Kiedy sie nawal stabilizuje? [emoji33][emoji33] zaraz mi cycki eksploduja [emoji23]
Byla dzisiaj polozna, mlody juz 3200g takze jest moc [emoji1320] macica moja podobno jest w stanie jak na 3 tygodnie po porodzie [emoji16] mi zostaly 3 kg oo ciazy, ale raz dwa to zleci. A to brzuszek 5 dni po ewakuacji
Zobacz załącznik 900123

A ile młody ważył jak wychodziliscie że szpitala?
Super wygladasz;)

@AgulaK82 no powiem szczerze, ze gdyby nie cholerny hemoroid ktory mi wyszedl po, to czuje sie na prawde super[emoji5] a przez tego dziada jeszcze maly problem mam z siedzeniem ;)
@martabunia personel medyczny w szpitalu powinien byc chyba wymieniany systematycznie na nowy. Teraz jak mialam kryzys w 2 dobie w szpitalu i maly od 2-7 wyl bo nie mialam pokarmu, byla u mnie dumnie brzmiaca doradczyni laktacyjna, zaproponowala mieszanke, wiec grzecznie podziekowalam. Przyszla i drugi raz, powiedzialam ze jeszcze sprobuje z piersia. O 7 jak juz oboje mielismy dosc poszlam do niej zrezygnowana i poprosilam o butle, ta sie zasmiala i mowi „nastepna co myslala ze sie uda, teraz to ja koncze zmiane wiec se pani poradzi sama” dala mi butelke i poszla [emoji23]

Hej. Jak wiecie nie mam czasu pisać. Mam tylko nadzieję ,że wyjdziemy jutro ze szpitala jeśli mała przybierze.
Niestety z laktacja nie jest tak do końca dobrze , mała zje troszkę lub nic i jest głodna. Muszę dokarmiać. Ale walczymy i dostawiany zawsze mała do piersi za nim dokładam. Ważne,że coś się dzieje. Położne codzien sprawdzają mi piersi i dziś leciała siarka. Maleńko , ale mała jadła.
.rana po CC powoli daje mi odetchnąć. Ale szczerze wolałam te bóle . No ale cięcie było koniecznością. Rozmawiałam ze swoją doktor. Tak mi było miło , bo przyleciała specjalnie i faktycznie poród był zagrożony ryzykiem. Zresztą sama stwierdziła, że nie dałabym rady ,ze względu na jej wagę. Ale najlepsze było w nocy. Po cięciu leżę i przyszła jakaś położna ,żeby mi ją przystawić do piersi. Ja tak mówię ,że już sekundę , bo po cieciu troszkę mi ciężko jeszcze.
-no tak jak wszystkie chcecie cesarki , a nie naturalne porodu to widzisz . Łzy mi stanęły w oczach i powiedziałam jej ,że życie moje i dziecka było zagrożone śmiercią. Trochę się zmieszała .

Ale mimo wszystko chce mieć kolejne dzieci. I poród wspominam miło Zadziwia mnie ,że jest takim uparciuszkiem. Byli teściowie i rodzice. Zachwyceni wnunią [emoji7]

Zobacz załącznik 900127Zobacz załącznik 900128

Malutka śliczna. Ty wyglądasz super, tylko oczka zmęczone. Chyba już masz dość tego szpitala?

reklama
Właśnie jeśli chodzi stricte o plan to ja nic nie wiem :(
Ale już się przez całą moją ciąże przyzwyczaiłam, że w sumie to ja nic nie wiem :):)

Idę próbować ostatnich metod wywołania przed jutrem :)

Ogólnie bardzo chce urodzić jutro bo:
Ja i moja siostra urodziliśmy się obie 24 tego w niedziele ( różne miesiące)

Ona urodziła 21go w piątek
I jutro też jest taki dzień

Dlatego tak bym chciała jutro
By było tradycyjnie :)

Powodzenia dzisiaj!! Oby to byl Twoj wielki dzien [emoji5][emoji8]

Do góry