reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki 2018/2019/2020 - Udało się! :)

reklama
u nas od wczoraj deszczowo a dzis tak zimno ze cora rano idac do szkoly powiedziala ze bez czapki nie wyjdzie. ale bardzo silne porywy wiatru sa. ostrzegali ze moze byc dzis niebezpiecznie w calej PL.

u nas odczoraj deszczowo a dzis tak zimno ze cora rano idac do szkoly powiedziala ze bez czapki nie wyjdzie. ale bardzo silne porywy wiatru sa. ostrzegali ze moze byc dzis niebezpiecznie w calej PL.
Szczerze ja tak nienawidzę Pomorza... Jak mieszkałam w łódzkim tak między Pajęcznem a Wieluniem to tam było idealnie. Jakos tak tam czułam, że to jest moje miejsce na ziemi nawet z pogodą. Cóż, teraz musimy powoli dążyć do tego by udało się tam jakoś przeprowadzić kiedys, może nawet dom wybudować. :)

ale w sumie dzis jestem 10+1 a za tydzien bede 11+1.. juz nie wiem czym sie sugerowac OM czy ostatnim USG... bo 11+1 to juz to badanie miec moge...

ale w sumie dzis jestem 10+1 a za tydzien bede 11+1.. juz nie wiem czym sie sugerowac OM czy ostatnim USG... bo 11+1 to juz to badanie miec moge...
Wiesz co jeśli masz takie rozbieżności to moim zdaniem lepiej przełożyć wizytę na później. Bo i tak najlepszym momentem jest między 12 a 13tc tak jak napisane w segregatorze. Czyli jeśli dziecko będzie troszkę starsze niż 11+1 wg OM to będzie idealnie, bynajmniej mi się tak wydaje. :)

@Maliina jednego mi w segregatorze brakuje! :D Karta dedykowana wadze w ciąży, wydaje mi się, że to dla lekarza też ważna informacja. No fakt, można to zapisać sobie w notatkach ale taka dedykowana karta do tego to byłaby super sprawa. :D Jak myślisz? :)

A ja znowu w stresie, z ojcem się pokłóciłam... Wychodzę od nas z pokoju idę do po pranie a w korytarzu aż siwo od dymu i znowu ma pretensje, że przecież jest zimno, wieje na dworze i gdzie on ma palić, już mu żyć nawet nie wolno... Niby tak się cieszy że będzie dziadkiem ale zero rozumu, mama na niego już się drze o to, jeszcze trochę to i mąż coś powie i to dosadnie a ojciec już pewnie się obrazi na amen... W ogóle dramat z nim jest, bo tak miał odmę płuc samoistną tą od papierosów, teraz ma rozedmę, podejrzewają też gruźlicę a on dalej jara co dwadzieścia minut... Ręcę opadają...
To i tak cud, że udało się wyperswadować, że ma w pokoju nie palić... Ja nie palę papierosów i wyobraźcie sobie jakiego nerwa mam jak przejdę przez taki korytarz a np. świeżo umyte włosy walą fajkami...

reklama
@Maliina jednego mi w segregatorze brakuje! :D Karta dedykowana wadze w ciąży, wydaje mi się, że to dla lekarza też ważna informacja. No fakt, można to zapisać sobie w notatkach ale taka dedykowana karta do tego to byłaby super sprawa. :D Jak myślisz? :)
oj na pewno choc moj wpisuje mi co miesiac w karte ciazy. z jednej str fajnie z drugiej boje sie patrzec na age jak staje:p

Do góry