reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Ja zaczęłam podawać smoczka, natomiast nie zawsze chce. Bajdelka fajnie że masz pomoc i nie lecisz z małym aby odprowadzić dzieciaki. Moja ,,pomoc,, sobie pojechała i nie odzywa się od tej pory, trochę jej przygadalam (moja mama) i cisza, a tak to dzwoniła codziennie jak byłam w ciąży. Chodzi o to że mój mąż miał urlop z teściowa, tzn. Woził ja codziennie na rehabilitacjie, basen, fryzjer, kosmetyczka, a ja tu z noworodkiem i córka a on ciągle jeździł ja zawozil odbierał, powiedziałam jej żeby dała spokój bo nie po to brał urlop mój mąż. I się obraziła.... zamiast mnie jakoś wesprzeć to sama zachowuje się jak dziecko. No co o tym sądZicie? A mój brat i siostra mają wygodnie że oni nie muszą nic pomagać mamie, bo mój mąż lata w koło niej.
bardzo dobrze powiedziałaś :)

To dobry patent

A napisz kochana jak tam samopoczucie? Lepiej? Czy tylko mnie tak długo trzymało???

Co u innych mam?

Już lepiej :) choć noc była ciężka, mały marudził- dawałam go do cyca ale nie do końca to dla mnie ale wciąż nie mogę odpuścić ..

Dziś trzymałam małego na rękach i leciała piosenka która sprawiła, że pierwszy raz płakałam z czystej radości i szczęści i miłości. Obce mi uczucie... ale zarazem takie błogie

Dobrze wyczytałas, kilka dni wiszenia na piersi przed Wami :)

U Miłosza problem taki, że jego apetyt źle wpływa na jego jelita. Je do porzygu, a po rzyganku je dalej. Przez to brzusio boli i spać nie może. Ale od wczoraj jakby troszke lepiej - zobaczymy. Wolalabym nie

To u mnie tez w tym pomógł. Te kilka razy kiedy wziął łaskawie. Lekarka mówi dostawiać do pustej piersi - kiedy one będą kurde puste jak z nich ciagle leciiiii ?

Zamiast spać to się patrzy już tu i tam.
Ale ten czas zapitala. Wyrosła już z tych najmniejszych tyci pajacyków które nam ratowały dupe w szpitalu.
[emoji7][emoji7][emoji7] Cudowna niunia, a jak wysoko główkę trzyma i te piękne oczka [emoji5][emoji7]
Zdjęcie z wczorajszego spacerku:) dres dres fajny jest;)Zobacz załącznik 903420
Jak tak patrzę na te maluchy w wózkach to zazdrość mnie zżera bo sama bym w takim wózku poleżała [emoji23][emoji23][emoji23]

A Julka dziś dostała od przyszywanej cioci z Holandii paczuszkę a w niej te 3 ciuszki ze zdjęć, wszystko już trochę większe więc na pewno się przyda [emoji846][emoji846][emoji846]

Nie spodziewałam się więc tym bardziej to miłe jest [emoji5][emoji5][emoji5]
IMG_20181001_133023.jpg
IMG_20181001_133053.jpg
IMG_20181001_133140.jpg

Załączniki

• IMG_20181001_133023.jpg
    IMG_20181001_133023.jpg
    78,1 KB · Wyświetleń: 370
  • IMG_20181001_133053.jpg
    IMG_20181001_133053.jpg
    86,9 KB · Wyświetleń: 365
  • IMG_20181001_133140.jpg
    IMG_20181001_133140.jpg
    54,1 KB · Wyświetleń: 363
To u mnie tez w tym pomógł. Te kilka razy kiedy wziął łaskawie. Lekarka mówi dostawiać do pustej piersi - kiedy one będą kurde puste jak z nich ciagle leciiiii ?
Może do piersi tatusia? [emoji14] No i patrz jaka jest wiedza lekarzy z zakresu laktacji, skoro takie zalecenia dają :/ nawet nie wiesz ile ja już bzdur słyszałam od pediatrów i nie tylko :/ teraz na patronazowej usłyszałam, że karmić "góra 10 miesięcy, bo potem jest problem z odstawieniem". Od lekarza. No i muszę szukać innego pediatry, bo skoro baba nie potrafi ogarnąć istniejących od 30 lat zalecen, to jak ja mam jej zaufać w sprawie zdrowia własnego dziecka? Ze też "moja" pediatra się zwolniła :(

A jeśli chodzi o te przeżycie, to u dzieci w pewnym momencie wytwarza się umiejętnośc ssania nieefektywnego, dlatego czekam. Szczerze nienawidzę smoczków.

Już lepiej :) choć noc była ciężka, mały marudził- dawałam go do cyca ale nie do końca to dla mnie ale wciąż nie mogę odpuścić ..

Dziś trzymałam małego na rękach i leciała piosenka która sprawiła, że pierwszy raz płakałam z czystej radości i szczęści i miłości. Obce mi uczucie... ale zarazem takie błogie

Moja też słucha The Cure, M.Mansona, Linkin Park i oczywiście Depeche Mode

reklama
Do góry