reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ceny z kosmosu, jutro muszę przejrzeć worek z rzeczami do wózka bo jeszcze tam nie zaglądałam .. wczoraj segregowałam worki z ubraniami dla malutkiej masakra tyle tego ze młoda nigdy by tego nie przerobila . Poprałam ubranka od 62-68 wyszły trzy pełne pralki !!! Mam osiem kombinezonow !!! W każdym kolorze .. kuzwa a ja kupiłam jeden i moja kluska kupiła jeszcze jeden swojej siostrze, a wczoraj patrzę w te worki A tam takie fajne różnokolorowe . Skarpetek i rajstopek to dwie reklamowki plus dwie szuflady pełne, do tego czapeczki, o body I innych strojach nie wspomnę , butów chyba ze 30 par.. I do tego mam dwa bujaczki leżaczki .. Przyjmowałam dary ;) a nawet do nich nie zaglądałam bo w.ciąży nie miałam mocy A teraz mam szoka co ja tam mam .. będę musiała to komuś podarować albo Zawioze do hospicjum .. jeszcze mam 6 worków od 74 rozmiaru wzwyż do prania ale.sobie na razie to.daruje bo nie bede miała gdzie tego schować ...I suszyć ;)
Może któraś z was potrzebuje ubranek dla dziewczynki ??
O to niezłe zbiory masz :)
Ja dzisiaj ogarnęłam że mój nie ma cieplejszego pajacyka na teraz . Mamy z pepco 62, ale te rozmiary tam malutkie i już jest taki akurat .

reklama
Na szczęście do tego nie doszło, a Ty na pewno będziesz już pamietala, że tam bywają!

Dziewczyny polećcie jakiś serial? Ostatnio oglądaliśmy ten polski "pułapka", wcześniej "Peaky Blinders" (najukochańszy), "taboo", "miasteczko twin peaks", "haven" - no takie klimaty. Może być polski, byle dobry, albo zagraniczny, byle nie durny [emoji14]
Ten nowy po pułapce fajny "pod powierzchnią"

Ja dzis spedzilam czas ze starszym. Otworzyli u nas dzis basen i poszlam z nim sama. A maz zostal z malym, ale przez ten czas co nas nie bylo w ogole sie nie obudzil. W ogole spi juz 5 godzin i czekam az wstanie zeby isc spac bs rozbudzania. A to moi chlopcy. Smieja sie u was dzieci w glos? Bo moj sie tylko usmiecha bez glosu
Słodko wyglądaja....

@klaraklara super, że się odezwałaś, myślałam o Tobie. U mnie też paskudztwo na brzuchu. Bardzo chce zrobić abdominoplastyke, ale Przemek wyczytał, że po tym już lepiej nie zachodzić w ciążę, a my nie jesteśmy pewni, czy to już na pewno koniec produkcji... Na leżąco to wygląda i tak dobrze, ale jak wstanę, to obraz nędzy i rozpaczy, jeszcze ta przepuklina - no fuj. Ale to dobrze, że o tym piszesz. Patrząc na zdjęcia dziewczyn mam wrażenie, że tylko ja zmagam się z tym problemem. Wszystkie w trzy sekundy dochodzą do siebie, a ja gruba i pomarszczona ;p

Nie wszystkie. Ja co prawda mam swoją wagę sprzed ciąży ("dzięki" cukrzycy ciążowej) a nawet ciut mniej ale co z tego jak i przed było tego trochę za dużo. Do tego mam wrażenie że mój brzuch jest obecnie większy niż tydzień po porodzie :eek: i jak założę coś obcislego to na bank obcy będzie się zastanawiał, czy ja aby nie w ciąży :growl:

Kurde ale akcja

Mieszkam na osiedlu ogrodzonym. I na tym osiedlu pod blokiem tak w bok jest boisko, w sensie trawa i dwie bramki. Chodzę w dzień tam z psem. Spuszczaj go i siedzę na ławce a on sobie biega.

I tak wychodzę z nim na dwor. Ale ze niosłam śmieci i mi się pol worka urwało. To go spuściłam by chwycić worek. I tak idziemy, wieje, deszcz i ten kurde kota zobaczył. Pobiegł za nim ja za nimi i udało się go złapać. To myśle pójdę na te łąkę ( boisko) spuszczę go niech chwile pobiega. I tak dochodzę do celu i koleś na rowerze do mnie ,, jeśli pani idzie w te stronę to radzę zawrócić tam 20 dzików znów łazi ".... kurde słabo mi się zrobiło, wiedziałam ze czasem są dziki bo Kamil mi mówił, ale zapomniałam. I gdyby nie ten koleś to weszłabym z psem bez smyczy w samo stado dzików ....

Z tymi dzikami jest hardkor, u mnie tez po miescie czesto biegaja. A pod koniec ciazy wybralam sie z kolezanka do lasu kolo mojego domu na takie male jeziorko i po drodze natknelysmy sie na malego martwego dziczka. A jak byl maly dziczek to w poblizu musial byc i duzy :p spindalalysmy wtedy rowno, a ja z wielkim 8 czy 9 miesiecznym bebzolem :p

Kinder dobrze że Cię ostrzegł, ja bym zawału dostała jakbym tak natrafila. Ty mieszkasz na zaciszu/marki? Ja na ul. młodzieńczej w tym lasku widziałam dzika. Kurde mój mały dał dziś czadu, przysypial tylko na 5min w ciągu dnia , i dzień zakończył 30minutowa kolka.... :( jestem zmęczona tym dniem :/ aha ci do inhalatora z biedronki to ja mam taki tylko kupowałam go na allegro 3 lata temu, to fajny i łatwy w obsłudze tylko dość głośny. Włączyłam małemu jak miał ta kolke to się uspokoił przy okazji inhalacje zrobiłam ;) bo Olka fasolka bodajże zainteresowana nim?

Tak, dzieki :) mam nadzieje ze uda mi sie go jutro dorwac

Ja dzis spedzilam czas ze starszym. Otworzyli u nas dzis basen i poszlam z nim sama. A maz zostal z malym, ale przez ten czas co nas nie bylo w ogole sie nie obudzil. W ogole spi juz 5 godzin i czekam az wstanie zeby isc spac bs rozbudzania. A to moi chlopcy. Smieja sie u was dzieci w glos? Bo moj sie tylko usmiecha bez glosu

Czasami, ale to raczej tak bezwiednie ;)

reklama
Do góry