reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża po 40

Kochana duze dawki wit d3 potrafią bardzo te jajca podrasować u nas. Spróbuj ja biorę 4tys jednostek, plus inofem 2000, plus lukrecja 1x750mg, folate 400-800mg, CoQ10, b complex, takie combo na jajca!
U mnie skoczyło do 1,25 czego i Tobie życzę!
Dzięki. Ja biorę Eliot DEHA, Q10, olej z wiesiołka, kwas foliowy, Prental UNO ale o reszcie nie wiedziałam... Ale u mnie to i pewnie wiek robi swoje [emoji52]

Ostatnia edycja:
reklama
Kurczę mój test na sprawdzenie wód nie dotarł kurcze nie lubię zakupów z internetu a w aptekach tak ważnych rzeczy brak! Cóż jutro jade na wizytę i zobaczymy co tam jest? Na ta chwile to wycieka mi ten lek który muszę wkładać masakra :) mam od wczoraj ból wiązadeł chyba nie wiem ale chodzić mi cieżko kurde zaraz pewnie wywali mi brzuch .. tak sie zastanawiam czy robic te Nifty czy nie serio nie wiem :) dziś nad ranem siostra mojego męża urodziła bliźniaków trochę wcześniej ale jednemu sie spieszyło i przebił jakoś worek poszły wody oba ułożeni zle i było cc waga 2kg każdy także do końca nic nie wiem ale miały być w styczniu są dziś :) fajnie szkoda ze mieszkają we Włoszech pojechała bym do nich :)

Dzięki. Ja biorę Q10 wiesiołka kwas foliowy ale o reszcie nie wiedziałam... Ale u mnie to i pewnie wiek robi swoje [emoji52]
Oj tam , my jesteśmy z dobrych czasów, z dobrych genów :) byłam na forum gdzie dziewczyny 20 letnie miały stwierdzoną bezpłodność i marne szanse na in vitro...
Jak będziesz u swojej pani DR to zapytaj o clostylbegyt i dauphaston- ja miałam tak stymulowane 2 cykle, drugi był z owulacją (której nie miałam ...nie pamiętam od kiedy)

Kurczę mój test na sprawdzenie wód nie dotarł kurcze nie lubię zakupów z internetu a w aptekach tak ważnych rzeczy brak! Cóż jutro jade na wizytę i zobaczymy co tam jest? Na ta chwile to wycieka mi ten lek który muszę wkładać masakra :) mam od wczoraj ból wiązadeł chyba nie wiem ale chodzić mi cieżko kurde zaraz pewnie wywali mi brzuch .. tak sie zastanawiam czy robic te Nifty czy nie serio nie wiem :) dziś nad ranem siostra mojego męża urodziła bliźniaków trochę wcześniej ale jednemu sie spieszyło i przebił jakoś worek poszły wody oba ułożeni zle i było cc waga 2kg każdy także do końca nic nie wiem ale miały być w styczniu są dziś :) fajnie szkoda ze mieszkają we Włoszech pojechała bym do nich :)
Jedź spokojnie jutro na wizytę. Na pewno wszystko się pomyślnie wyjaśni i wtedy zdecydujesz co Nifty - ja bym zrobiła :) Nie jestem w ciąży a już mam odłożoną kaskę - i chyba dla własnego wewnętrznego spokoju ;) i na ten detektor też - tylko tu się zdaje na mojego M. i jak już będą te dwie kreseczki i szczęśliwie dobrnę do 12 tygodnia to pewnie mój gadżeciaż coś wybierze :) A po Twoich przejściach na pewno nie wyrażę zgody na Pappa - chyba nie chcę tego przechodzić :(

Oj tam , my jesteśmy z dobrych czasów, z dobrych genów :) byłam na forum gdzie dziewczyny 20 letnie miały stwierdzoną bezpłodność i marne szanse na in vitro...
Jak będziesz u swojej pani DR to zapytaj o clostylbegyt i dauphaston- ja miałam tak stymulowane 2 cykle, drugi był z owulacją (której nie miałam ...nie pamiętam od kiedy)
No zapytam, mam nadzieję, że mnie z tymi wynikami i wiekiem nie skreśli :( każąc czekać już na wnuki. W poniedziałek o 12.00 ( w samo południe ;) ) mam wizytę :). Wiesz ja robiłam wszystkie badania - fizjologicznie to macica, jajnika endometrium po USG bez zarzutu. Cykle mam jak w zegarku co 28 dni, 5 dni krwawienia - około 12-14 dnia zawsze czuje ból w jajnikach, mam te skoki pik LH, bo testy je pokazują - temperatura też pokazuje owulację. Tylko chyba jakoś jajek nie chcę znosić :) Czas usiąść na grzędzie i coś wyhodować :D. Dzięki dziewczyny, że jesteście, dzięki Wam humor mi się poprawił. Mój M wszystkie wynik w normie i mówi do mnie cyt: "Jak nie ma jajek ?? :) ja mam dwa podzielę się :) i damy radę !! Jeszcze się Niutka nie poddajemy :)". Kochany z niego facet, więc jeszcze powalczę - bo mi tu też dobrze z Wami :*

Ostatnia edycja:
A ja pływam to chyba przez te globulki ? Mam nadzieje,dziś jestem mega nerwowa . @Niutka43 masz racje zrobię te Badania poszukam tez to na tentno malucha, z tym pappa masz racje nie rób bo nie życzę nikomu tego co ja przeszłam. Dziwi mnie ten spokój który teraz mam, ale przecież stres i panika w niczym nie pomoże. Jest 2 trymestr Wiec może to będzie już dobry początek reszty ciąży .

A ja pływam to chyba przez te globulki ? Mam nadzieje,dziś jestem mega nerwowa . @Niutka43 masz racje zrobię te Badania poszukam tez to na tentno malucha, z tym pappa masz racje nie rób bo nie życzę nikomu tego co ja przeszłam. Dziwi mnie ten spokój który teraz mam, ale przecież stres i panika w niczym nie pomoże. Jest 2 trymestr Wiec może to będzie już dobry początek reszty ciąży .
Na pewno !! Tej myśli się trzymaj !

Mam choinkę i tak patrzę na nią i sie jaram jak dziecko :) od kilku dobrych lat była tylko sztuczna a w tym roku tknęło mnie na żywa i czuje taka radość Hehe. Wiem nie na temat ale może trochę odskoczyć od zmartwień.Nawet wam ja pokaże. Jutro dzień ostateczny. Krwiak nie krwawi czasem odrobinkę jakieś kosmyki Włoski. Brzuch mały dzis nerwowy był dzień w majtkach mokro, zobaczymy co bedzie ale myśle ze będzie dobrze. A wy kochane macie już tez choinkę?

Załączniki

• IMG_3751.JPG
    IMG_3751.JPG
    2 MB · Wyświetleń: 118
reklama
Mam choinkę i tak patrzę na nią i sie jaram jak dziecko :) od kilku dobrych lat była tylko sztuczna a w tym roku tknęło mnie na żywa i czuje taka radość Hehe. Wiem nie na temat ale może trochę odskoczyć od zmartwień.Nawet wam ja pokaże. Jutro dzień ostateczny. Krwiak nie krwawi czasem odrobinkę jakieś kosmyki Włoski. Brzuch mały dzis nerwowy był dzień w majtkach mokro, zobaczymy co bedzie ale myśle ze będzie dobrze. A wy kochane macie już tez choinkę?
Mam. Dziś kupiłam. Też pierwszy raz od lat żywą [emoji16][emoji16] ale u mnie jeszcze w siatce w ogrodzie stoi. Ubieramy w sobotę [emoji268]

Do góry