reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpniowe mamy 2019

Po czym czujesz ze będzie chłopak?? Ja totalnie nie mam pojęcia kto we mnie rosnie. Chciałabym synka ale coś czuje że to 3 dziewczynka [emoji23][emoji23]
Najpierw sen w rodzinie i co najlepsze sami zadzwonili i się pytali czy czasem w ciąży nie jestem, bo im się moja wizyta z synem śniła (wtedy nawet ja o ciąży nie wiedziałam), później mi się zaczął śnić mały brzdąc. Na pierwszym usg lekarz też zażartował, że duży mi ten chłop rośnie i gdyby nie znał dokładnej daty zapłodnienia, to dałby mu jakiś tydzień więcej. No i na koniec chiński kalendarz, także za dużo tych przepowiedni.. [emoji14] oczywiście wszystkie traktuję z przymrużeniem oka i jak będzie dziewczynka też będzie super :)

reklama
Najpierw sen w rodzinie i co najlepsze sami zadzwonili i się pytali czy czasem w ciąży nie jestem, bo im się moja wizyta z synem śniła (wtedy nawet ja o ciąży nie wiedziałam), później mi się zaczął śnić mały brzdąc. Na pierwszym usg lekarz też zażartował, że duży mi ten chłop rośnie i gdyby nie znał dokładnej daty zapłodnienia, to dałby mu jakiś tydzień więcej. No i na koniec chiński kalendarz, także za dużo tych przepowiedni.. [emoji14] oczywiście wszystkie traktuję z przymrużeniem oka i jak będzie dziewczynka też będzie super :)
Super!! Ja czekam co tam lekarz między nóżkami wynajdzie bo naprawdę przeczuc nie mam. Już przy drugiej córce myslalam na początku ze może to chlopiec. A dr ze niestety nic między nóżkami nie ma [emoji6] ale taki diabeł z niej ze charakterem jak chlopiec jest [emoji23][emoji23] daje nam popalic

Pierwszy poród był bardzo ciężki, doszło do zagrożenia życia dziecka i zabrano mnie na blok operacyjny. Gin powiedziała, że przy następnej ciąży mam prawo zażyczyć sobie cesarke. Nie chcę powtórki z rozrywki i nie podejmę się drugi raz rodzić naturalnie.
Dzieki Dziobo! Autentycznie mnie przeszly ciarki. To chyba jeden z gorszych koszmarów... Masakra...

I oczywiście obiad poczeszdl [emoji2961][emoji2961] ale od razu się lepiej poczułam. A tak 3 godziny meczarni. Nie cierpię tych mdłości i wymiotow. Są jakieś sposoby by się tego pozbyć?? Zmniejszyć te dolegliwości choc troszke?? Zazdroszczę tu tym które nie wiedzą co to nudności ciążowe [emoji6]
Na mdłości wyczytałam i stosuję wodę gazowaną z cytryną, migdały i ananasy. No i jeszcze imbir, ale ja nie stosuję.

U mnie przeczucie raczej prześmiewcze [emoji23] Moj M. mowi , że robił córkę, ale jakos mu nie wierze [emoji23]
Mój też niby robił dziewczynkę, ale nie wiem czy to nie zasłona dymna... przy pierwszej ciąży ciagle mowil ze bedzie chlopak... urodzila sie cora. I wydaje mi sie ze tak moze troche zachowawczo to mowi. Chociaz na koniec dnia to absolutnie bez roznicy. Ja powiem tak jak yo nie bedzie dziwwczynka to bede bardzo zaskoczona. U mnie w rodzinie rodza sie same dziewczynki :)

reklama
Mój też niby robił dziewczynkę, ale nie wiem czy to nie zasłona dymna... przy pierwszej ciąży ciagle mowil ze bedzie chlopak... urodzila sie cora. I wydaje mi sie ze tak moze troche zachowawczo to mowi. Chociaz na koniec dnia to absolutnie bez roznicy. Ja powiem tak jak yo nie bedzie dziwwczynka to bede bardzo zaskoczona. U mnie w rodzinie rodza sie same dziewczynki :)
Wiesz że u mojego m w rodzinie tez same dziewczynki [emoji23][emoji23] od mojej strony to jest różnie. Tak wymieszane bardziej ale u mojego to na 20 dziewczyn jest aby jeden chlopiec [emoji23][emoji23]

Do góry