reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
NIFTY kosztuje podobnie.. nam pappa wyszła zła, usg ok. Lekarz który odebrał wyniki (nie był mój prowadzący tylko jakiś dyżurujący) zadzwonił do mnie o 22 i poinformował o prawdopodobieństwie wystąpienia wad genetycznych (w rodzinie 0 przypadków) No i oczywiście ze chce umówić mnie szybko na amniopunkcję. Nie zgodziłam się. Szukałam w necie testów nieinwazyjnych i okazało się ze klinika do której chodzę pobiera krew na NIFTY i wysyła do Holandii (nie robili jeszcze w Polsce). Nie muszę opowiadać jaki stres przeżyłam i niedowierzanie. Lekarz prowadzący powiedział ze to nasza decyzja jeśli chcemy zapłacić za nieinwazyjne testy. Czułam ze musimy tak zrobić... bałam się i nie chciałam amniopunkcji. Miałam wtedy 25 lat..

Wiem, ze teraz jeśli znowu wyjdzie coś nie tak to nie będę się wahać tylko pójdę do laboratorium i zrobię genetyczne. Tydzień stresu a potem wszystko jest jak czarne na białym.

NIFTY kosztuje podobnie.. nam pappa wyszła zła, usg ok. Lekarz który odebrał wyniki (nie był mój prowadzący tylko jakiś dyżurujący) zadzwonił do mnie o 22 i poinformował o prawdopodobieństwie wystąpienia wad genetycznych (w rodzinie 0 przypadków) No i oczywiście ze chce umówić mnie szybko na amniopunkcję. Nie zgodziłam się. Szukałam w necie testów nieinwazyjnych i okazało się ze klinika do której chodzę pobiera krew na NIFTY i wysyła do Holandii (nie robili jeszcze w Polsce). Nie muszę opowiadać jaki stres przeżyłam i niedowierzanie. Lekarz prowadzący powiedział ze to nasza decyzja jeśli chcemy zapłacić za nieinwazyjne testy. Czułam ze musimy tak zrobić... bałam się i nie chciałam amniopunkcji. Miałam wtedy 25 lat..
Boże, ile stresu. Biedna :(
A nifty podobno już w polsce nie robią, zamiast nich jest wlasnie sanco.

Dziewczyny Wy na prawdę już myślicie o wózkach, ubraniach i innych rzeczach dla dziecka? Przecież to tak wcześnie i różnie może być. Oczywiście nikogo nie neguje ale ja jestem w 13 tc i nawet nie myślę żeby coś kupić. Dopiero w okolicach 7 miesiąca będę robić wyprawkę. Bardziej myślę teraz o sobie żeby mieć jakieś dresy itd jakbym wylądowała nagle w szpitalu.

reklama
Dziewczyny Wy na prawdę już myślicie o wózkach, ubraniach i innych rzeczach dla dziecka? Przecież to tak wcześnie i różnie może być. Oczywiście nikogo nie neguje ale ja jestem w 13 tc i nawet nie myślę żeby coś kupić. Dopiero w okolicach 7 miesiąca będę robić wyprawkę. Bardziej myślę teraz o sobie żeby mieć jakieś dresy itd jakbym wylądowała nagle w szpitalu.
Trzeba zachować zdrowy rozsądek i to się chwali :) ja wyprawkę robiłam w 30tc i teraz nie zamierzam nic kupować wcześniej. Narazie czekam na prenatalne dopiero ;-)

Do góry