• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcowe mamy 2020

reklama
Kochana nie jestesmy robotami.. u jednej zarodek z serduszkiem pojawi się na poczatku 6 tyg a u drugiej dopiero pod koniec 7.. spokojni. Masz bardzo wczesna ciaze i bardzo szybko poszlas do lekarza.

Dokładnie a czasem to kwestia aparatu usg lub ułożenia kropki. Doktor powiedział ze na kolejnym usg dokładnie określi wiek bo skoro jest serduszko to wg niego powinna być większa niż 5+5 ale kiepsko było widać do zmierzenia bo zlewal się ze ścianą macicy

Trzy nowe mamy w jeden dzień Dużo nas czeka na ten marzec
Super ze wszystkie wizyty dziś udane
Ja miałam dziś pierwsze spotkanie z położna . Nie do końca wiem czemu one słuza. Kolejna wizyta 26.09. A kolejny skan mam nadzieje przed 20.08 . Czyli przed wymarzonymi wakacjami w Polsce

Gratuje super :)
Oto mój śliczny kropek :)
5 tydzień ciąży . Wszystko się rozwija dobrze. Oczywiście mnóstwo badań bo mam grupę krwi 0. Witaminki te kazał brac. Następna wizyta 26 sierpnia. Termin mam wpisany na 1 kwietnia 2020 w prima aprilis dobre nie ale mówił że może się jeszcze zmienić.

f2w3yx8ddfik96xs.png

klz9io4peyu1d27x.png

Tak, na 100% nie powinno się brać tabletki w dniu poboru krwi na badanie tsh. Mi pierwsza lekarka pare lat temu tez nie powiedziała, dopiero później się dowiedziałam.

Dziewczyny wchodziłam na swoje konto ZUS i widziałam swoje L4, ale są tylko daty i nr lekarza, ale nie ma nigdzie żadnego oznaczenia i nie dało się wejść w poszczególne zwolnienia. Jak wy to sprawdzacie ?

Zgadzam się. Badając tsh, nie wolno brać przed badaniem krwi leku. Mam taką informację napisaną w zaleceniach od endokrynologa

Kamsi Twój post nie troche nie fajny bo brzmi jakby Ci, którzy nie chcą być przy porodzie z różnych względów mniej kochali niż Twój mąż który chce być a to bzdura. Najważniejszy w chwili porodu jest komfort kobiety. I powinna tal robić żeby czuć się dobrze. Dla jednej będzie to mąż dla innej lekarze.
Na żadnym z porodów mój mąż nie był obecny . A było ich dwa . Teraz też nie chce aby był. Nigdy się nad tym nie zastanawialiśmy. Od początku byłam pewna że nie chce jego obecności. Wiec podzielam Twoje zdanie . Nic na siłę. ..wiem ze to teraz takie modne ...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry