wesola_mamusia
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na połówkowych lekarz mi powiedział, że mały jest ułożony główką w dół. Ale potem jak mi tłumaczył gdzie jest główka, gdzie plecy i gdzie nóżki to wg mnie to jest ułożenie poprzeczne, bo główkę miał na dole po prawej stronie brzucha, a po lewej pupa i nózki w moim pępku. Myślę, że pewnie i tak dziecko w tym wieku to może zmieniać pozycje co jakiś czas, więc też nie ma co się sugerować jego ułożeniem teraz.Oby szybko i bezproblemowo zleciało do stycznia...:-) jak są ułożone wasze maleństwa? Bo moja gin ostatnio powiedziała że mój mały od samego początku leży tylko poprzecznie, raz główka po prawej raz po lewej ale zawsze poprzecznie.:-) mam nadzieję że zmieni pozycję![]()
DziękujęU mnie też poprzecznie, ale dzidzia ma jeszcze czas żeby się ułożyćNo to tym bardziej masz prawo żeby się bardziej przejmować i to jak najbardziej normalne. No ale spokojnie na pewno wszystko jest dobrze
![]()
Jezeli wcinasz same kiszonki to mozliwe,ze masz facecikaTeż kupiłam ten dwupak bodów z Lidla. Ale wzięłam takie w miare unisexy, mam nadzieję, że na połówkowych mi powiedzą płeć, bo nic kupić nie mogę [emoji1787]
A od wczoraj męczę się z dziąsłami przy dolnych jedynkach, bo mi spuchły. Na szczęście w poniedziałek kolejna wizyta u dentysty to mi sprawdzi je, bo nie idzie z nimi wytrzymać [emoji24]
No i wlasnie zjadłam ostatniego ogórka kiszonego ze słoika, który otworzyłam 20 minut temu [emoji1787]
Dziewczyny mam to samo i dostalam luteine dopochwowo tak na wszelki wypadek.Dziękuję)
Oj tak mam wrażenie jakby mi się cały brzuch ogólnie naciągał, rozciągał, rozpychał.
U nas będzie PolaCześć dziewczyny
Macie już wybrane imiona dla swoich maluszków?my z mezem wybraliśmy, cieszę się, bo szybko poszło , a miałam obawy..bo umowilismy się już daaaawno, że skoro pierwsze dziecko ma imie polskie, to drugie będzie mialo indyjskie (mąż z Indii
), ale ja dalam warunek, aby to imie w Polsce wypowiadało się tak jak siesię pisze, aby było łatwe. Przejrzałam ogromną listę imion indyjskich i znalazlam kilka, które normalnie w Polsce funkcjonują i wybraliśmy imię Sara
poczułam ulgę
![]()
U mnie podobnie w pierwszej ciąży tylko śledzie w occie i ogóry - syn. Teraz powtórka z rozrywki zero ochoty na słodkości i znowu synuś. Czyli coś w tym jest :-)Jezeli wcinasz same kiszonki to mozliwe,ze masz facecikamnie odrzucilo od slodkiego a przeszlam na ogory kiszone i kapuste. Kuzynka miala tak samo i tak jak ja ma chlopca.Ciekawe jak to bedzie u Ciebie
![]()