reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

wszystkie badania na tarczyce, progesteron, owulacje, estradiol, usg jajników
Badań jest znacznie, znacznie więcej :) różne rzeczy mogły mieć wpływ na poronienie. Warto moim zdaniem monitoring cyklu, aby zobaczyć, czy pęcherzyki rosną prawidłowo, czy nie ma cykli bezowulacyjnych. Zbadać jeszcze prolaktyne, homocysteinę, progesteron i estriadol w odpowiednich dniach cyklu. Warto też by było zrobić AMH, FSH ,LH. AMH będzie mowiło o rezerwie jajnikowej. Potem ewentulanie jak wszystko będzie dobrze szukać dalej przyczyny. :) Ale na pewno zaczęłabym od pełnego monitoringu cyklu aby potweirdzić, że owulacja jest :) To tak moje zdanie :)

reklama
Badań jest znacznie, znacznie więcej :) różne rzeczy mogły mieć wpływ na poronienie. Warto moim zdaniem monitoring cyklu, aby zobaczyć, czy pęcherzyki rosną prawidłowo, czy nie ma cykli bezowulacyjnych. Zbadać jeszcze prolaktyne, homocysteinę, progesteron i estriadol w odpowiednich dniach cyklu. Warto też by było zrobić AMH, FSH ,LH. AMH będzie mowiło o rezerwie jajnikowej. Potem ewentulanie jak wszystko będzie dobrze szukać dalej przyczyny. :) Ale na pewno zaczęłabym od pełnego monitoringu cyklu aby potweirdzić, że owulacja jest :) To tak moje zdanie :)
Tak, ginekolog zlecił mi te badania, okazało się, że owulacja jest i pęcherzyk też. Resztę badań, też miałam wyznaczone w odpowiednim terminie. Jedynie AMH nie robiłam.
Nie sądziłam, że po urodzeniu dwójki dzieci będę miała takie problemy.... To mnie popycha w rozpacz. Teraz znowu zbliża mi się miesiączka i już mam różowe plamienie:'(

Tak, ginekolog zlecił mi te badania, okazało się, że owulacja jest i pęcherzyk też. Resztę badań, też miałam wyznaczone w odpowiednim terminie. Jedynie AMH nie robiłam.
Nie sądziłam, że po urodzeniu dwójki dzieci będę miała takie problemy.... To mnie popycha w rozpacz. Teraz znowu zbliża mi się miesiączka i już mam różowe plamienie:'(
poziomka ja mam 3 dzieci najmlodsze ma 4 lata a teraz 2 poronienia i 3 cb... :( :( tez trudno mi w to uwierzyc ze tak sie cos popieprzylo u mnie :(

Badalas progesteron 3x po owulacji (po szczycie sluzu)? Plamienie przed miesiączką to troche podejrzana sprawa.

Wiem jaki to bol chcieć A nie moc ;* ale patrz na to tak że masz dwa Szkraby;* każda z nas tutaj walczy o dziecko. A skoro rodzilas dwa razy to masz wielkie szanse ! Po prostu może stres, zmęczenie, życiowe sprawy, praca, dom, dzieci, mogły Ci trochę cykl rozrwgulowac. Trzeba by było trochę zadbać o swoje organizm. ,;) u mnie pomogło. Brałam wiesiolek, witaminy z grupy B, zmetylowane kwasy foliowe ;) może lekarz ginekolog by coś zaproponowal

@Charlotte21 jak sie masz ? wszystko ok ? jutro masz kolejny wlew :)
masz 200ml czy 400ml ?
Ale Wy wszystko pamiętacie ! Dziękuję że pytasz ;* humory mi skaczą. Normalnie płacz w jednym momencie, wkurzebie w drugim, sama że sobą nie mogę ;) po heparyne coraz mniejsze śiniaki, boli mnie bardzo żołądek po Encortonie;/ czuje że gorzej trawie. A tak to całkiem dobrze. Po heparyne to się żyje! Ma się siłę na wszystko. A nocami martwię się czy jednak wszystko ok...takze czasem czuje się w ciąży czasem wogole ;) zaczęły bardzo piersi boleć.
Tak. Jutro wlew. Ja mam dawkę 200 ml zawsze. W czwartek idę do de Janosz. Modlę się aby wszystko było dobrze.
Dziękuję że pamiętasz ;* kochana jesteś
A ja samopoczucie u Ciebie?

reklama
Wiem jaki to bol chcieć A nie moc ;* ale patrz na to tak że masz dwa Szkraby;* każda z nas tutaj walczy o dziecko. A skoro rodzilas dwa razy to masz wielkie szanse ! Po prostu może stres, zmęczenie, życiowe sprawy, praca, dom, dzieci, mogły Ci trochę cykl rozrwgulowac. Trzeba by było trochę zadbać o swoje organizm. ,;) u mnie pomogło. Brałam wiesiolek, witaminy z grupy B, zmetylowane kwasy foliowe ;) może lekarz ginekolog by coś zaproponowal
A w jakich proporcjach brałaś te leki?Jeśli pomogły Tobie, może i jest dla mnie szansa no mój lekarz nie proponował mi nic po za Duphastonem.

Do góry