reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2020

Balbinka, no to faktycznie. Może nie pij przed snem, wysiuraj się i idź spać.
Masakra jakaś, pamiętam Wasze zdychanie, bo infekcje już na wątku były i czytałam wczoraj raz jeszcze. Objaw ciąży - infekcje układu moczowego :-)
Moje objawy ciąży zawsze zaczynały się od infekcji pochwy. I na dzień dobry w 4-5 tygodniu antybiotyk dopipny o_O

reklama
Widzę że bierze nas falami, raz jedna raz druga ma gorszy dzień.
Wierz ja go nie czuje. Jak mówicie Wy czy kolezanki ze cos ugniata i tp. Wiadomo ze to boli i inaczej nie myślę, ale jednak sie czuje ja to tak w 100% nie czuje i moze nie wierzę ze on bd? Choć wiem ze niestety jak nawet sie czuje dzidzie to 100%pewnosci ze jest ok nie ma niestety, a ja go nie czuje to jakby go nie bylo.

Wierz ja go nie czuje. Jak mówicie Wy czy kolezanki ze cos ugniata i tp. Wiadomo ze to boli i inaczej nie myślę, ale jednak sie czuje ja to tak w 100% nie czuje i moze nie wierzę ze on bd? Choć wiem ze niestety jak nawet sie czuje dzidzie to 100%pewnosci ze jest ok nie ma niestety, a ja go nie czuje to jakby go nie bylo.
Ale, że nie czujesz ruchów, czy, nie czujesz tego, że będziesz mamą?

Balbinka, no to faktycznie. Może nie pij przed snem, wysiuraj się i idź spać.

Moje objawy ciąży zawsze zaczynały się od infekcji pochwy. I na dzień dobry w 4-5 tygodniu antybiotyk dopipny o_O
Też miałam ale no u mnie to standard :D dziwnie mi się teraz żyje bez infekcji... Choć dziś jak na złość coś mnie tak świerzbi przed badaniem. Mam nadzieję, że to kwestia, spocenia po nocy bo inaczej nystatyna i moraly, że słodkie żre kontenerami. A własnie pożarłam 200 g krakusków z jakimś lukrem śmietanowym 64g cukru na 100 g produktu ^^...

U mnie tez strasznie pozno było czuc... teraz mam 27+3 i dopiero teraz lepiej czuje ruchy małej :) prędzej czasami dała kopa (takiego ze moj maz tez czul) ale później był spokój np 1-2 dni i prawie nic. Dopiero od kilku dni codziennie wieczorem czuje i rano chociaż rano nie zawsze. Az zazdroszcze jak slysze ze ktos czuje kopniaki caly dzien ;) ale wczoraj rozmawiałam o tym z ginka i mowila ze to normalne ze w ciągu dnia moge nie czuć nic. Wieczorem jak sie polozymy i wyciszymy to łatwiej dzidzie wyczuc :)
A ja dzis mam gorszy dzien. Tak, bardzo chciała b6m, czuć to dziecko. A juz przecież 25+5 tj 26 tydzień. Tak naprawde za 10 tyg niektórzy rodza duże i zdrowe dzieci. Jeszcze mnie podbrzusze boli, pewnie to sa skurcze braxtona hicksa. Jakbym byla gorsza od innych, którzy czuja dzieci i znaja ich plec w 15 tygodniu.

Też miałam ale no u mnie to standard :D dziwnie mi się teraz żyje bez infekcji... Choć dziś jak na złość coś mnie tak świerzbi przed badaniem. Mam nadzieję, że to kwestia, spocenia po nocy bo inaczej nystatyna i moraly, że słodkie żre kontenerami. A własnie pożarłam 200 g krakusków z jakimś lukrem śmietanowym 64g cukru na 100 g produktu ^^...
Mnie zawsze swędzi po nocy i za każdym badaniem zdrowa. To nie wiem o co chodzi.

U mnie tez strasznie pozno było czuc... teraz mam 27+3 i dopiero teraz lepiej czuje ruchy małej :) prędzej czasami dała kopa (takiego ze moj maz tez czul) ale później był spokój np 1-2 dni i prawie nic. Dopiero od kilku dni codziennie wieczorem czuje i rano chociaż rano nie zawsze. Az zazdroszcze jak slysze ze ktos czuje kopniaki caly dzien ;) ale wczoraj rozmawiałam o tym z ginka i mowila ze to normalne ze w ciągu dnia moge nie czuć nic. Wieczorem jak sie polozymy i wyciszymy to łatwiej dzidzie wyczuc :)
Ja jeszcze żadnego kopa nie czulam. Wieczorem nic nie czuje, nie raz budze sie w nocy na godzinę nie moge zasnac tez nic. Nie mówię o regularnych ruchach bo to po 30 tyg karza liczyć i zwracac na to uwage.

reklama
Mnie zawsze swędzi po nocy i za każdym badaniem zdrowa. To nie wiem o co chodzi.
Hmm no mam nadzieję, bo jak mi każe brać nystatyne to znów 20 dni celibatu... Znaczy i tak mam celibat bo ten mój nieszczęśliwiec , złapał na moje oko:D... lecze zwierzęta amatorsko nie ludzi - zapalenie oskrzeli. Od 2 dni chory i jeszcze ja miła jak sól w oku dla niego jestem i wyprowadziłam go do salonu. Dziękuję bardzo, byc znów chora.
Co do gaci porodowych u mnie widziałam w hurtowni z akcesoriami ciążowymi, ale chyba też cenowo przeginają pałkę. Np staniki do karmienia 70 zyta podczas gdy w gattcie 40. Zamówię se z aliexpres.. :D jak zrobię to dziś to akurat za 3 miesiące dojdą hahahah XD
Demon się obudził i kopie. Moje dziecko nigdy nie śpi.

Do góry