reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2020

Na pewno w szpitalu mają opis i możesz dostac jego kopię. Trudniej ze zdjęciami, bo może być tak, że masz jedyną kopię.
Mają mają <3 już dzwoniłam. Ale teraz matce się przypomniało, że to przecież była wielka koperta ze zdjęciem i że gdzieś w szufladzie w łóżku może być. Bo przecież pójdę do tego lekarza to sobie pomyśli, że przyszła taka co się boi rodzić SN i żuluje cesarke. A mi bardziej zależy na SN bo chcę dziecko po dziecku. Jak się nie zdecyduje teraz to będzie jak z tą ciąża kolejne 6 lat. A bo nie mam praacy, a bo nie dogaduje się z facetem, a w sumie to ja nie mam gdzie mieszkać. W sumie dobrze, że wcześniej mi nie wyszło, bo prace kase i dom bym ogarnęła, ale moje dziecko by miało ojca debila. A tak będzie w jego życiu ktoś komu naprawdę na nim zależy.

reklama
A materac? Skąd?
Jeszcze nie kupiłam materaca, ale chyba też zamówię przez internet. Z materacem mam większy problem niż z wyborem łóżeczka. Materace mają różne grubosci, materiały, twardości...Ale na pewno nie wybiorę nic z kokosem ani gryką, chyba piankę wezmę i myślę nad grubszym, czyli 15 cm :)

A powiedzcie mi jak Wasze teściowe ? Tzn czy wykazują jakieś zainteresowanie Waszym stanem, coś kupują dla Waszych maluszków? Bo moja teściowa zero zainteresowania o moje samopoczucie, wyprawkę, przygotowania itp. Dzwonić to wogole nie dzwoni ale jak jesteśmy u niej to nawet nie spyta jak się czuje, jak u lekarza. Przykre to bardzo. Czasami się zastanawiam czy może ja pierwsza powinnam zadzwonić i powiedzieć np. Ze byliśmy u lekarza i mała ma się tak i tak. Przykre to jest. Tym bardziej że ja już nie mam mamy i myślałam ze chociaż trochę będzie mnie wspierała
Moja nie interesuje sie. Ma dość wyjebane xD ja zadzwonilam 1x powiedzieć ze Alicja ma jednak miec penisa to skomentowala ze ona i tak woli dziewczynki bo to takie male ksiezniczki :D w tym momecie odebrało mi glos. Ale kij xD mam przyjaciół ktorzy sie interesują kolezanki/koledzy kupuja mi prezenty i dzidzi a ona nie :p ale poradze sobie, bo jak nie ja to kto!?

A powiedzcie mi jak Wasze teściowe ? Tzn czy wykazują jakieś zainteresowanie Waszym stanem, coś kupują dla Waszych maluszków? Bo moja teściowa zero zainteresowania o moje samopoczucie, wyprawkę, przygotowania itp. Dzwonić to wogole nie dzwoni ale jak jesteśmy u niej to nawet nie spyta jak się czuje, jak u lekarza. Przykre to bardzo. Czasami się zastanawiam czy może ja pierwsza powinnam zadzwonić i powiedzieć np. Ze byliśmy u lekarza i mała ma się tak i tak. Przykre to jest. Tym bardziej że ja już nie mam mamy i myślałam ze chociaż trochę będzie mnie wspierała
W tym temacie u mnie bardzo podobnie... Najbardziej smuci fakt że to jedyna już babcia dla moich dzieci

Moi "teściowie" narazie widzieli mnie 3 razy. Raz mnie Łukasz przedstawił rodzinie i od razu oznajmił, że jestem w ciązy :D nie wiem co sobie pomyśleli, że syn przyprowadził im babe o 6 lat starszą i niespodzianka będziecie dziadkami. 2 raz jakoś po pracy byłam u nich, ale że nie byłam w humorze to uwalilam się im na kanapie w kuchni jak u siebie i tyle ze mną rozmowy bylo. Trzeci raz inpreza integracyjna moich i jego rodziców, z ktorej w sumie sobie poszłam :D bo była w altanie, zaraz obok miejsca zgonu mojego królika, dosłownie przed ich przyjazdem ojciec zmywał krew, a Łukasz zabrał zwłoki Popusia. Mają do mnie raczej respekt i trochę sie mnie "boją". Tak mi się wydaje. No nie mam miłego wyrazu twarzy. Teraz mi robią słoiczki z grzybami. Chcą kupować wnusi różne rzeczy, ale co się zadeklarują, że coś kupią to ich wyprzedza moja matka. Więc to tak o. Chyba ja jestem wobec nich zbyt oziębła.

No nie fajnie masz z teściową, ale nie zmusisz jej do niczego jeśli sama nie chce. Rodzice mojego M nie żyją. Ale powiem jak to było z moimi dziadkami od strony taty. Więc tata miał dwie siostry, ich dzieci były rozpieszczane przez babcie, bo to były dzieci jej córki (podobnie dziadek się odnosił). Niestety ja i siostra nie byłyśmy ani rozpieszczane ani kochane przez dziadków, bo nigdy nie wiadomo czy ich syn jest na pewno ojcem tych dzieci. Były nawet komentarze o mnie "po co wam ten bachor" i takie podobne.

No nie fajnie masz z teściową, ale nie zmusisz jej do niczego jeśli sama nie chce. Rodzice mojego M nie żyją. Ale powiem jak to było z moimi dziadkami od strony taty. Więc tata miał dwie siostry, ich dzieci były rozpieszczane przez babcie, bo to były dzieci jej córki (podobnie dziadek się odnosił). Niestety ja i siostra nie byłyśmy ani rozpieszczane ani kochane przez dziadków, bo nigdy nie wiadomo czy ich syn jest na pewno ojcem tych dzieci. Były nawet komentarze o mnie "po co wam ten bachor" i takie podobne.
Jak bym palnęła w łepetyne to by się skończyło faworyzowanie i potępianie. No ale mądrzy jesteśmy tam gdzie nas nie ma.
U mnie tak było z kuzynkami. Ojciec odszedł. Starsza podobna do ojca była popychadłem i kopciuchem, a jej młodsza siostra brzydka... była najpiękniejsza i najkochańsza. Cała rodzina pastwiła się nad moją kuzynką. Znaczy jej rodzina bo u mnie to potępiali XD zwłaszcza, że jej babka jeszcze dzwoniła z bólem do mojej, że ja jestem nie do okiełznania. No po prostu mówiłam, babsztylowi co sądze o traktowaniu dziewczyny, a że mi ona koło tyłka latała to co myślała, że jak na mnie pokrzyczy to się wystraszę :D i co może uronie łzy i okaże skruchę komuś kto jest niesprawiedliwy? Mam od dziecka tak, że jak już ktoś na mnie się drze, wyzywa mnie, albo uderzy to wiem, że wygrałam :D Dlatego moi rodzice szybko zrezygnowali z pasa. Boleć bolało, ale śmiałam im się w twarz. ;P

reklama
Do góry