• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Zrób je, nic nie masz do stracenia a naprawdę trzeba trafić na dobrego lekarza, który Tobą dobrze pokieruje, żeby znaleźć przyczyne a z takimi lekarzami też nie jest łatwo. My w PL choczimy do kliniki niepłodności, która za wszelką cenę ciśnie na in vitro bo uważa, że my na naturalna ciążę szans nie mamy. I nie ukrywam, że po każdej porażce zaczynam w to wierzyć. Ale z drugiej strony mój ginekolog, do którego chodzę w UK prywatnie odradza in vitro bo uważa, że mamy duże szanse na zdrowa, naturalna ciążę... I bądź tu mądrym.
Ja też wykonam te badania na komórki NK jak będę mogła polecieć do PL, sprawdzilam cenę w UK (prawie £300=1500zl) [emoji85]
Ja będę się starała żeby zrobić te badania tutaj ale jak się nie uda to w Pl je zrobię.

reklama
To co ty wysłałaś to właśnie czytałam wczoraj w nocy o tym ale tego nie dam rady zrobić do 6tygodni po poronieniu. Narazie interesują mnie badania które można zrobić w obojętnie jakim czasie.

Dziewczyny może któraś wyjaśni o co chodzi z tymi badaniami co koleżanka napisała białko c i s
Białko c i s tak jak dziewczyny napisały mają związek z przeknieciem krwi. Ale je warto zrobic do 6 tygodni po poronieniu bo ja zrobiłam w tym czasie właśnie i wyszedł wynik nieprawidłowy co było przesłanka do włączenia heparyny w ciąży,,a jak robiłam później po raz kolejny to wynik wyszedł w normie. Na szczęście ginekolog sugerował się pierwszym wynikiem i jestem na heparynie.
A NK moja immunolog kazała zrobić po 2cyklu po poronieniu przynajmniej, kazała odczekać no i mówiła że trzeba wykonać pod koniec cyklu najlepiej 2dni przed miesiączka ale różne są opinie, niektorzy lekarze mówią że po 20dniu cyklu i też wynik będzie miarodajny

Białko c i s tak jak dziewczyny napisały mają związek z przeknieciem krwi. Ale je warto zrobic do 6 tygodni po poronieniu bo ja zrobiłam w tym czasie właśnie i wyszedł wynik nieprawidłowy co było przesłanka do włączenia heparyny w ciąży,,a jak robiłam później po raz kolejny to wynik wyszedł w normie. Na szczęście ginekolog sugerował się pierwszym wynikiem i jestem na heparynie.
A NK moja immunolog kazała zrobić po 2cyklu po poronieniu przynajmniej, kazała odczekać no i mówiła że trzeba wykonać pod koniec cyklu najlepiej 2dni przed miesiączka ale różne są opinie, niektorzy lekarze mówią że po 20dniu cyklu i też wynik będzie miarodajny
Dziękuję za super wyjaśnienie. Dobrze wiedzieć.

A heparyna i acard nie mają takiego samego działania?

Nie mają :) ja biorę i to i to :)
Mocno trzymam za Ciebie kciuki, dobrze ze zaglebiasz się w badania bo warto je zrobić jak będziesz w PL :)
Mam nadzieję że uda mi się je zrobić tutaj już nie zależnie czy na ubezpieczenie czy za kasę jak się gin zgodzi ale je zrobię a jak nie tu to w Pl.

A możesz mniej więcej wyjaśnić co to heparyna? Na co ona działa?

reklama
Heparyna jest też na rozrzedzenie krwi. Są to zastrzyki podkorne zazwyczaj robi się je w brzuch
To dlaczego nie które dziewczyny muszą zażywać heparyna i acard bo jak rozumiem acard też działa na rozrzedzenie krwi? Czy coś pomyliłam? Przepraszam ale w tym temacie jestem zielona a wy jesteście doświadczone.

Jeśli za dużo głupich pytań zadaje to przepraszam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry