reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2020

No przedłużające się odwodnienie to szkodzi i Tobie i maluszkowi.

A patrz: tylko tyle zauważyłaś z mojego wywodu [emoji7][emoji13][emoji1787]

Typowe to dla nas prawda?
Typowe 🤦‍♀️😂
W ciąży z Córeczka zygalam. Do 14 tygodnia ale fakt pilam. Bardzo dużo wody..
Tu od 2 dni nie mam juz żadnych objawów..
Dzisaj nie śpię od 2 w nocy żołądek mi skręca na każdą strone... I Mąż idzie do pracy jak ja sobie dam radę z córką to nie wiem😭😭😭

reklama
Hej Mamuśki. Wczoraj mialam wizyte u lekarza. Założona karta ciazy. To moja 4 ciaza. Ciśnienie 135 na 85. Mowila polozna ze troszkę za wysokie. Wiem ze to nieodpowiedzialne. Zaszlam w ciaze po 3 cc. Na wizycie sie poplakalam. Pytalam lekarza jak to widzi itd. Stwierdzil ze byly 3 cc i zagrożenie jest zawsze. Ale ciaza juz jest i trzeba byc dobrej myśli. Ze zbada i zobaczymy. Robil usg. Po czym stwierdzil ze na dzien dzisiejszy jest dobrze. Ale musze byc pod kontrola co 2 lub 3 tyg. Jak cos będzie się działo to na patologie ciąży do Gdanska. Jestem zalamana.
Dzis nie spie od wpoldo 5. Myślę nad tym wszystkim. W dodatku o 8.30 jade na Bydgoszcz i Swiecie. Jako kierowca. W 2 strony to ok 350 zl.
Znacie kogos w podobnej sytuacji i wszystko skonczylo sie dobrze.
Nie wiem czy pamietacie mnie od poczatku. Regularnie czytam forum. Ale jakos.nie chcialam pisac bo stres stres stres
Cześć [emoji4]
Najważniejsze...jak się czujesz?
I czym dokładnie jesteś przerażona?
Komplikacjami dla Ciebie czy ewentualnymi dla dziecka?
Ja jestem po dwóch cesarkach, mam 40 lat, dużą nadwagę, nadcisnienie a teraz jeszcze wyszło, ze podwyzszone TSH.
Też masa zagrożeń. Ale moja ginekolog jest dobrej myśli, złego słowa od niej nie uslyszlam a w bawełnę nie owija.
Twoja macica dużo przeszła, to prawda...ale skoro udało się zajść w ciążę i zagnieździć w jej ścianie to nie może być w aż tak fatalnym stanie.
Pewne jest jedno - nie pozwolą Ci mieć skurczów. Na pewno CC umówią przed terminem jak tylko będzie bezpieczne dla dziecka.
Nadciśnienie można kontrolować (to już moja 3 ciąża z tą przypadłością).
Trzymaj się zaleceń ginekologa, kontroluj sama ciśnienie i zapisuj. Zapytaj o suplementację Acardem... I zacznij cieszyć się, że rośnie w Tobie człowiek [emoji7]

Typowe [emoji2356][emoji23]
W ciąży z Córeczka zygalam. Do 14 tygodnia ale fakt pilam. Bardzo dużo wody..
Tu od 2 dni nie mam juz żadnych objawów..
Dzisaj nie śpię od 2 w nocy żołądek mi skręca na każdą strone... I Mąż idzie do pracy jak ja sobie dam radę z córką to nie wiem[emoji24][emoji24][emoji24]
A może coś Ci zaszkodziło?

Cześć dziewczyny ❤ Dzisiaj obudziłam się z bólem brzucha, ale to bardziej problemy z żołądkiem albo jelitami, na razie na pewno nic nie zjem :( Niestety mam ogromne zaparcia i nie wiem jak sobie z nimi poradzić... Biorę błonnik, jem pełnoziarniste pieczywo, dużo piję i nic :/ Dobrze że w piątek wizyta, może lekarz pozwoli brać chociaż laktulozę.

Któraś dzisiaj wizytuje? :)

Cześć dziewczyny ❤ Dzisiaj obudziłam się z bólem brzucha, ale to bardziej problemy z żołądkiem albo jelitami, na razie na pewno nic nie zjem :( Niestety mam ogromne zaparcia i nie wiem jak sobie z nimi poradzić... Biorę błonnik, jem pełnoziarniste pieczywo, dużo piję i nic :/ Dobrze że w piątek wizyta, może lekarz pozwoli brać chociaż laktulozę.

Ja mam wizytę jutro i już doczekać się nie mogę 😁

@Asia Kasia kochana pilnuj tylko, żeby się nie odwodnic. Skurcze jelit nie są groźne dla dziecka. Wiem bo pytałam lekarza bo rozwolnienie że skurczami mam bardzo często w tej ciąży. Na początku miałam prawie codziennie. Nospa na rozluźnienie brzucha faktycznie powinna pomóc więc może sprobuj. I życzę szybkiego powrotu do zdrowia 😗

A próbowałaś sposób z suszonymi śliwkami? Ja nigdy nie miałam problemów z zaparciami ani zatwardzeniem ale podobno pomaga zalanie wrzątkiem na noc kilku suszonych śliwek a rano trzeba je zjeść i wypic ta wode.

A próbowałaś sposób z suszonymi śliwkami? Ja nigdy nie miałam problemów z zaparciami ani zatwardzeniem ale podobno pomaga zalanie wrzątkiem na noc kilku suszonych śliwek a rano trzeba je zjeść i wypic ta wode.

Nie próbowałam, bo nie cierpię suszonych śliwek 😬 Ale może się skuszę, już chyba naprawdę mi wszystko jedno... Byleby coś zadziałało :(

reklama
Do góry