reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Grudniowe mamy 2020

Tak, nasze pierwsze, dlatego człowiek zagląda na takie fora jak te i szuka czy inne kobitki mają podobne objawy i dolegliwości co moja żona :) przy kolejnej ciąży pewnie na wiele rzeczy będzie się przymykało oko :)
Heh niekoniecznie [emoji6]
Niby z kolejną ciążą jest więcej doświadczenia ale lęki są nawet i większe. Przynajmniej w moim przypadku [emoji4]

reklama
Ja narazie jedyne co kupilam to ten detektor. Ale niestety popelnilam dzis ten blad, ze z nudow zaczelam patrzec na oferty i wyczailam taki wozek i strasznie mi sie spodobal, tutaj za 100€ to prawie jak w prezencie.
Zobacz załącznik 1124948
No ale nie bede przeciez jeszcze wozka kupowac. Chociaz stwierdzilam, ze tym razem postaram sie zaoszczedzic na wielu rzeczach, np na ciuszkach - jak mi ktoras kolezanka odda to nie pogardze, no i wiem ze wiele rzeczy to zbedne wydatki, jak np kosz na brudne pieluchy (mialam przy corce), ale wozek to chce tym razem porzadny i wygodny.
Wózek chyba będzie jedyną dużą rzeczą, którą zamierzam kupić nową.
Bo z doświadczenia wiem, że będę non stop łazić...u mnie też lasy, rzeka, wertepy - nie chcę ryzykować z używanym.
Natomiast łóżeczko itp. to mogę mieć używane [emoji4]

A ten wózek co wyszperalas to swietny taktycznie [emoji4]

Ja narazie jedyne co kupilam to ten detektor. Ale niestety popelnilam dzis ten blad, ze z nudow zaczelam patrzec na oferty i wyczailam taki wozek i strasznie mi sie spodobal, tutaj za 100€ to prawie jak w prezencie.
Zobacz załącznik 1124948
No ale nie bede przeciez jeszcze wozka kupowac. Chociaz stwierdzilam, ze tym razem postaram sie zaoszczedzic na wielu rzeczach, np na ciuszkach - jak mi ktoras kolezanka odda to nie pogardze, no i wiem ze wiele rzeczy to zbedne wydatki, jak np kosz na brudne pieluchy (mialam przy corce), ale wozek to chce tym razem porzadny i wygodny.
Ładny wózeczek, ale jeszcze niejeden się trafi do grudnia ;) ja też nie pogardzę ciuszkami od rodziny (siostra ma córeczki) i znajomych (wiele ma chłopców), zwłaszcza że sama też oddawałam wszystkim :) kosz na pieluchy podzielam że zbędny :) a wózek też chcę piękny i porządny i wymarzony! (Budżet już ustaliłam, mąż nawet za bardzo nie protestował) bo przy chłopcach wózek był najtańszy i to taki który musiał się zmieścić w bagażniku naszego wówczas małego auta (teraz mamy dużego vana rodzinnego więc nic mnie nie ogranicza ;) ).
W ciąży z drugim synkiem jedyne co kupowałam niemalże od testu ciążowego to były pieluchy z biedronki na promocji :) jak kupowałam dla starszego (miał 1,5 jak zaszłam) to brałam od razu dla maluszka, jedną paczkę w miesiącu, i przy porodzie miałam zapas na kilka dobrych tygodni:) rozważam czy by nie powtórzyć tego manewru ;)

Ładny wózeczek, ale jeszcze niejeden się trafi do grudnia ;) ja też nie pogardzę ciuszkami od rodziny (siostra ma córeczki) i znajomych (wiele ma chłopców), zwłaszcza że sama też oddawałam wszystkim :) kosz na pieluchy podzielam że zbędny :) a wózek też chcę piękny i porządny i wymarzony! (Budżet już ustaliłam, mąż nawet za bardzo nie protestował) bo przy chłopcach wózek był najtańszy i to taki który musiał się zmieścić w bagażniku naszego wówczas małego auta (teraz mamy dużego vana rodzinnego więc nic mnie nie ogranicza ;) ).
W ciąży z drugim synkiem jedyne co kupowałam niemalże od testu ciążowego to były pieluchy z biedronki na promocji :) jak kupowałam dla starszego (miał 1,5 jak zaszłam) to brałam od razu dla maluszka, jedną paczkę w miesiącu, i przy porodzie miałam zapas na kilka dobrych tygodni:) rozważam czy by nie powtórzyć tego manewru ;)
W sumie niezły manewr z tymi pieluchami [emoji6]

A co do ciuszkow...to jestem w takim wieku, że moje koleżanki to nie bardzo mają dzieci [emoji6]
Więc nie mam od kogo. Pochodzę trochę po second handach [emoji106]

U mnie wyprawka raczej będzie skromna. Bo wszystko mam po córeczce wiadomo jak będzie Synus to będę kupowała ciuszki o inne dodatki ale wózek po córeczce mam 2w1 w kolorze szarym także i na chłopca się nada 😊

Ja wlasnie pomyślałam zeby podczas kazdych zakupow w markecie dorzucac jakies rzeczy typu pieluchy, chusteczki, oliwki itp, ze wtedy sie tego nawet nie odczuje. I tak sobie to powoli gromadzić:) a poważniejsze rzeczy typu łóżeczko, wózek to pooozniej ;P

Wózek chyba będzie jedyną dużą rzeczą, którą zamierzam kupić nową.
Bo z doświadczenia wiem, że będę non stop łazić...u mnie też lasy, rzeka, wertepy - nie chcę ryzykować z używanym.
Natomiast łóżeczko itp. to mogę mieć używane [emoji4]

A ten wózek co wyszperalas to swietny taktycznie [emoji4]
Mi nie zalezy, zeby byl nowy, jak juz to spacerowka, bo ja sie o wiele dluzej uzywa i dziecko juz wiecej wazy, ale gondolke moge kupic uzywana. Ten ze zdjecia bardzo mi sie podoba, ale to bardziej wlasnie w teren, a ja chyba raczej bede po miescie jezdzic, wiec tez w sumie mysle, ze ten moze byc troche ciezki przez te kola.
U mnie wyprawka raczej będzie skromna. Bo wszystko mam po córeczce wiadomo jak będzie Synus to będę kupowała ciuszki o inne dodatki ale wózek po córeczce mam 2w1 w kolorze szarym także i na chłopca się nada 😊
Ja po corce juz raczej nic nie mam, bo wszystko oddalam. Wlasciwie to chyba tylko mam lozeczko turystyczne i foteliki do samochodu, no i cale mnostwo zabawek 😉

Jestem tak podekscytowana ze jutri zobacze maluszka ze normalnie jak o tym mysle to mi sie plakac chce 😅 tak strasznie sie ciesze. Nie sadzilam nigdy ze więz juz jest tak silna w ciazy i ze tak sie czlowiek troszczy o bejbisia ❤❤❤

reklama
U mnie dzis brak mdlosci i zrobilam salatke gyros 😍😍😍

Załączniki

• 20200526_162801.jpg
    20200526_162801.jpg
    613,5 KB · Wyświetleń: 69
Do góry