reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2020

Bo spojrzałam w aplikacji i wg wszystkich norm jakie znalazłam są ok i to ze sporym zapasem.
Ale po chwili zadzwoniła do mnie jakas pani z luxmedu i mówi, ze są nieprawidłowe i mam się skonsultować z lekarzem.

No i bądź człowieku mądry. Czekam na kontakt od swojej lekarki ale nie nastawiam się przed poniedziałkiem, jeszcze nie testowałam tej formy kontaktu.

Jejku ja najpierw nie zorientowałam się, że chodzi o glukozę i myślałam, że coś nie tak z badaniami prenatalnymi i już się wystraszyłam 😆 a jak teraz widzę, że to TYLKO ta glukoza, to przecież będzie dobrze! :) Każda z nas pewnie będzie miała jakieś problemy w ciąży. Jednej się trafi cukrzyca, inna będzie rzygać przez całą ciążę, a jeszcze inna może będzie się zmagać z rwą kulszową.. Wszystko przeżyjemy :)

reklama
Bo spojrzałam w aplikacji i wg wszystkich norm jakie znalazłam są ok i to ze sporym zapasem.
Ale po chwili zadzwoniła do mnie jakas pani z luxmedu i mówi, ze są nieprawidłowe i mam się skonsultować z lekarzem.

No i bądź człowieku mądry. Czekam na kontakt od swojej lekarki ale nie nastawiam się przed poniedziałkiem, jeszcze nie testowałam tej formy kontaktu.

Ja miałam w pierwszej ciąży bardzo podobne wyniki. Na czczo nawet więcej niż Ty, bo 87, po godzinie 143 i po dwóch około 110 właśnie. Wszystko było dobrze 🤔

Ja typowo klucia pochwy w srodku nie mam ale zle mi się kojarzą 😔 nie chce oczywiscie straszyc. Ja je mialam w 1 ciazy ktora poronilam ale moze to zbieg okoliwczonsci bo czytalam na fb ze dziewczyny miedzy 12/16 tygodniem maja takie kłucia takze mysle ze moga wystepowac i nie są grozne. Ale wiadomo lepiej zapytac lekarza 😊
Mam nadzieję, że w moim przypadku nie będzie to nic groźnego a wizytę mam dopiero za dwa tygodnie 😱

Hmm no to mu robil ale nie mowil jaka szyjka tylko ze wszystko super a chwile przed tym powsadzal mi do srodka nwm ile palcow ale mialam wrazenie jakby cala reke i macal kazda strone scianki pochwy 😂😂😂 i nie wiem czy moj lekarz jest zboczencem czy to normalne 😅🤣

Hahahha, z tego co pisałaś to te drugą dziurkę też lubi więc kto wie 🙈😂😂 ogólnie szyjkę przeważnie zaczynają mierzyć od około 20tc 😉

Jejku ja najpierw nie zorientowałam się, że chodzi o glukozę i myślałam, że coś nie tak z badaniami prenatalnymi i już się wystraszyłam 😆 a jak teraz widzę, że to TYLKO ta glukoza, to przecież będzie dobrze! :) Każda z nas pewnie będzie miała jakieś problemy w ciąży. Jednej się trafi cukrzyca, inna będzie rzygać przez całą ciążę, a jeszcze inna może będzie się zmagać z rwą kulszową.. Wszystko przeżyjemy :)
Dobra, jasne. Po pierwsze możemy wzajemnie swoje obawy lekceważyć. A po drugie to te wyniki wydawały mi się prawidłowe i stąd tak bardzo się zdziwiłam. A męczyć się z cukrzycą od początku to też nic fajnego.

Wg położnej z którą się skontaktowałam musiał nastąpić jakiś błąd bo wyniki są jak najbardziej w normie i mają takie same normy jak wszyscy inni.

reklama
Mi też dziś udało się wysprzątać w końcu całe mieszkanie 😂🙈
Ja robilam paznokcie zelowe wkoncu trzeba bo we wtorek zaczynam kurs i pierwszy raz od poczatku marca wychodze tak do ludzi 😅

Załączniki

• 15907706533175290653247430064878.jpg
    15907706533175290653247430064878.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 95
Do góry