reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamy 2020

reklama
A tak w ogóle to jestem dzisiaj starsza o kolejny rok i nie mogę juz mężowi mówić, ze ja młoda dupa, a on stary 🙄 bo jak były wczoraj 4 lata roznicy miedzy nami tak dzisiaj juz sa 3 🙄

tak sobie myślę, ze za rok juz bobas będzie ze mną obchodził urodziny ❤😍
Wszystkiego najlepszego 🙂
Ja dzisiaj obchodzę z mężem pierwszą rocznicę ślubu 😍 nie mogę się doczekać już kolejnego roku z dzieckiem 😂

Tak,to prawda.Bd dobrze😊
Ja też 16:) i myślę sobie, że jak już będziemy czuły ruchy to i spokój będzie większy pod warunkiem, że nie będzie wkręcania, że za mało,, wczoraj ruszał się więcej itp. Pytałam ginekolog czy ten stres i strach kiedyś mija, odpowiedziała, że będzie coraz większy;)

Ja też 16:) i myślę sobie, że jak już będziemy czuły ruchy to i spokój będzie większy pod warunkiem, że nie będzie wkręcania, że za mało,, wczoraj ruszał się więcej itp. Pytałam ginekolog czy ten stres i strach kiedyś mija, odpowiedziała, że będzie coraz większy;)
I ginekolog ma rację stres nigdy nie mija 😂 nawet jak już Maluch jest na świecie to człowiek już o wszystko się stresuje... Podam przykład u Mojej córeczki ucieka jedno oczko kiedyś częściej teraz rzadko były badania ma się skorygować do 2 lat a kilka dni temu wyświetliła mi się zbiórka na chorego chłopczyka weszlam bo czasami wspieram takie akcje i co wyczytałam że jest chory na glejaka mózgu 4 stopnia diagnoza okropna dla 2 latka... A wiecie od czego się zaczęło? Od uciekającego oka Maluch później dostał skierowanie na rezonans... A ja na drugi dzień biegiem do lekarza... Także stres w ciąży to dla mnie też okropny stres ale od kad coreczka jest na świecie to się dopiero stresuje nie dość że wczesniak to o mamo 😂🤦‍♀️

Ja kupowałam wieki temu poduchę / kojec w kształcie litery C firmy Motherhood (widziałam teraz w smyku i na allegro za ok 115 zł) i świetnie trzyma kształt od tyłu lat, mimo że używałam jej ja i moja siostra, ma zdejmowany do prania pokrowiec , nic się nie ubiła, jest super wygodna, też już czasem sobie ja wyciągam i używam :)

Powiem szczerze, że ja też zainwestowałam troszkę więcej i zobaczymy, czy będę zadowolona :) Ale moja jest handmade :) Mam nadzieję, że jutro przyjdzie, bo teraz zwijam kołdrę pod siebie, a potem mi zimno 😁 Dobrze, że mąż ma drugą, czasem da sobie podkraść 😁

Tak, dokladnie zielony lech 0 proc mial 0,5%, ale trraz jest taki w puszce (niebieski?) i ma 0.00. W Auchan jest caly regal z piwkami 0 proc :) i powiem Wam ze coraz lepsze są - np Zywiec Biale, pychota:)

O losie, biały Żywiec to najlepsze alkoholowe na świecie, nie miałam pojęcia, że jest wersja bezalkoholowa 😱 Muszę koniecznie spróbować!

A tak w ogóle to jestem dzisiaj starsza o kolejny rok i nie mogę juz mężowi mówić, ze ja młoda dupa, a on stary 🙄 bo jak były wczoraj 4 lata roznicy miedzy nami tak dzisiaj juz sa 3 🙄

tak sobie myślę, ze za rok juz bobas będzie ze mną obchodził urodziny ❤️😍

Wszystkiego, co najpiękniejsze i najwspanialsze!❤️

Ja to samo 😂 zanim zrobilam test (a okres mi sie już spóźnial) wypilam chyba ze 4 piwa i martinj bo akurat bylam na grillu i tez palilam fajki (bo akurat do alkoholu zawsze palilam). A moj maz wtedy wylecial z tekstem "no jak to pijesz jak mozesz byc w ciazy!!!" 😅 no, odpowiedzialna chlopina :D

Rany, ja przed testem to wstyd się przyznać, ale piłam prawie codziennie 😬 Ale raz, jak wypiłam 2 lampki wina, to na drugi dzień kac jak stąd do wieczności, to już był objaw ciąży 😅 Nakupowałam sobie wina na święta, ale coś mnie tknęło i w piątek przed świętami zrobiłam test. No i mąż jechał wieczorem szukać bezalkoholowego, a tamto poczeka chyba na Boże Narodzenie 😅

Mi tu kolezanki mowia, ze mroza szynke. Ja z szynka nie probowalam, ale wedzonego lososia mroze tak przynajmniej 5 dni.

Kurczę, z tym mrożeniem to mam obawy, w końcu przy rozmrażaniu mogą sie namnażać bakterie 🙄 Ja ostatnio zjadłam trochę nieświadomie łososia wędzonego, ale to był pierwszy i ostatni raz 🙈

Bo właśnie trafiłam na informacje, że od drugiego trym powinny być zwiększone dawki. Ale to pewnie też kwestia indywidualna :) wizyta w środę więc dopytam :) żelaza zazywam 30mg a w drugim trym widzę że można brać nawet 60. Ale lepiej też nie eksperymentowac bez wiedzy lekarza :)

Brałam najpierw Prenatal Uno, teraz Duo i dawki jako tako się nie zmieniły, tylko nieco skład. Przede wszystkim doszły kwasy :) I coś tam jeszcze na pewno, już nie pamiętam, a wyrzuciłam opakowania 🙈

Nie śpię już od 2 godziny pewnie to w związku z dzisiejszą wizyta😕
Miłego dnia życzę oraz przyjemnych wizyt I wyłącznie dobrych wiadomości.
Spróbuje jeszcze odrobinę pospać bo będę cały dzień jak zombie

Powodzenia, trzymam kciuki za wizytę i czekamy na wieści ! ✊✊

U mnie ta sama sytuacja, 15tc, wizyta za dwa tygodnie, dawka 3x1. I się zastanawiam czy do gin nie zadzwonić czy brać czy nie brać...

Mój powiedział wyraźnie, że na pewno do następnej wizyty mam brać, a potem zobaczymy :/

Wszystkiego najlepszego 🙂
Ja dzisiaj obchodzę z mężem pierwszą rocznicę ślubu 😍 nie mogę się doczekać już kolejnego roku z dzieckiem 😂

Wszystkiego najwspanialszego na dalsze wspólne lata! ❤️ Miłości i cierpliwości 😁

reklama
I ginekolog ma rację stres nigdy nie mija 😂 nawet jak już Maluch jest na świecie to człowiek już o wszystko się stresuje... Podam przykład u Mojej córeczki ucieka jedno oczko kiedyś częściej teraz rzadko były badania ma się skorygować do 2 lat a kilka dni temu wyświetliła mi się zbiórka na chorego chłopczyka weszlam bo czasami wspieram takie akcje i co wyczytałam że jest chory na glejaka mózgu 4 stopnia diagnoza okropna dla 2 latka... A wiecie od czego się zaczęło? Od uciekającego oka Maluch później dostał skierowanie na rezonans... A ja na drugi dzień biegiem do lekarza... Także stres w ciąży to dla mnie też okropny stres ale od kad coreczka jest na świecie to się dopiero stresuje nie dość że wczesniak to o mamo 😂🤦‍♀️
Stres minie... jak tylko dziecko osiągnie wiek dojrzały :D

Do góry