reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja miałam 12 komórek ale ja dobe po punkcji miałam zdiagnozowana hiperstymulacje.
i nic Ci nie dodali? no to u mnie było 34 i szybko rosły. A jak czytam o tym zespole to leki zdają się odpowiadać na ew. objawy hiperstymulacji. Więc mi od razu dali pakiet, bo może i ja mam tylko lekarz nie powiedział że mam.🤔

Pęcherzyk wczoraj był. Krwawienie ustalo. Teraz pracuję nad sobą, żeby się nie denerwować i być dobrej myśli, ale jak widzisz od 5 nie śpię. Żołądek mi jeszcze dokucza. Mam nadzieję, że najgorsze już za mna.Leżę cały dzień, chyba pozostają mi tylko seriale;) za jakieś półtora tyg. Umówię się na usg i zobaczymy czy będzie serducho.

Najważniejsze, że Kropek dzielnie się trzyma ❤ Czyli to musiał być jakiś krwiak, a wymioty to może już objaw ciąży🤔 czekamy z Tobą na serduszko ✊😊

Dzieki, moze mnie zle zrozumiala ze dzis beta ujemna a za kilka dni zaskoczy ale nie wydaje mi sie zeby tak bylo. Za jakąś godzinke bede juz wiedzieć jaka beta i na czym stoje. Wtedy odstawiam leki, szkoda mi organizmu, juz i tak czlowiek faszeruje w siebie zbyt duzo.
Dzieki za odp. Postanowilismy z mezem ze jesli kolejny transfer (juz 4 invitro) sie nie uda to zmieniamy klinike, chyba padnie na gyncentrum. Ma ktoras z was jakies doswiadczenia?

Ja gyn.centrum, jak masz jakieś pytania to pisz :)

Najważniejsze, że Kropek dzielnie się trzyma ❤ Czyli to musiał być jakiś krwiak, a wymioty to może już objaw ciąży🤔 czekamy z Tobą na serduszko ✊😊
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ .
Niewiadomo co było krawiaka nie było nigdzie widać, może faktycznir za niski ten estriadiol. Cholera wie. Oby teraz już było dobrze, bo strasznie dużo strachu się najadłam i wykończyło mnie to strasznie. Dziś tylko leżę i pupa boli. Takie problemy to ja chce mieć :p:p.

Kochane jestem po wizycie, nie wiadomo skąd pojawiło się 8 jajek więcej.
Z prawej 13 i lewej 14 😊
Ale nie są gotowe do punkcji bo mają 14,15 mm, ale są równe wszystkie.
Dodał jeszcze zastrzyki, zmniesuzl Benfolie na 150 i dodał mensinorm 75, więc dawkowo tak samo. W poniedziałek kolejny podgląd i wstępnie środa punkcja. Świeży transfer już nie wchodzi w grę bo rośnie mi progesteron ale przy takiej ilości jajek nawet powoedizal że dobrze i będzie mrożony.
Więc chyba nie jest tak źle, tyle że musze się jeszcze troszkę przemęczyć.
Właśnie mam pytanko, dziś mam iść do znajomych na grila i bezalkoholowe jedno mogę wypić, co sądzicie ?
Dziękuję za kciuki i truzmajce proszę dalej bo widać że są snilne i mocne 😘😘😘

Wow dużo tych jajeczek ✊✊✊ ja z moimi 9 to się mogę schować :D nasz organizm jest niesamowity, że to wszystko pomieści :)

Wy wszystkie na grillach a ja dopiero teraz dochodzę do siebie po punkcji 29.06. ;) choć brzuch nadal mam jeszcze wydety. mam kupę leków: antybiotyk, progesteron, dostinex i jeszcze przeciwzakrzepowe- jeden w zastrzyku na 10 dni. Też tak mialyscie? Już mam dość tego dziubania brzucha. A i dodatkowe pytanie. Czy mialysxie jakies kontrole po punkcji? mi lekarz powiedział że mam Dobrzec i dostać okres. Umówiliśmy się na koniec lipca po okresie żeby zobaczyć co i jak i przygotować do transferu. Ale już wiadomo że transferu nie będzie póki co bo przenoszenie i badania.

Ja mam wrażenie, że ten wydęty brzuch już mi został na stałe 😜 Miałam antybiotyk, neoparin też 10 dni i dostinex, też dochodziłam do siebie trochę, chyba ten dostinex tak na mnie źle działał i nie miałam kontroli po punkcji, dopiero wizytę pod koniec cyklu

i nic Ci nie dodali? no to u mnie było 34 i szybko rosły. A jak czytam o tym zespole to leki zdają się odpowiadać na ew. objawy hiperstymulacji. Więc mi od razu dali pakiet, bo może i ja mam tylko lekarz nie powiedział że mam.🤔

Przeciwzakrzepowe i antybiotyk dają zwykle w standardzie po punkcji, przynajmniej w mojej klinice, dostinex dostałam na ryzyko hiperstymulacji, a progesteronu nie przypisali mi, ale za każdym razem miałam za wysoki poziom żeby transferować świeży zarodek, więc może dlatego 🤔

reklama
Do góry