Monia83.37
Fanka BB :)
Normalnie przy czoleA jak mierzysz temperaturę? Dopochwowo?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Normalnie przy czoleA jak mierzysz temperaturę? Dopochwowo?
Przykro mi ale musisz podjąć decyzję i to sama bo nikt nie jest w te jej skórze. Osobiście chyba bym się nawet nie wahała...I po wizycie. Kropek idzie zgodnie z tc. Zapytałam czy bije serduszku. Dr powiedział, że to teraz mało istotne. Byłam u specjalisty od badań prenatalnych. Bardzo długo robił USG. Najpierw zbadał szyjkę - krótka...
W trakcie USG dzwonił do drugiego dr, żeby przyszedł, ale już był poza przychodnią. Opisał mu wynik USG, padały słowa: tragedia, dramat. Czy gorzej być nie może... To już do mnie.
9 tc oprócz zbyt krótkiej szyjki...
Łożysko wrośnięte (ryzyk wrastania w organy typu macica, pęcherz)...
Łożysko przodujące (wyklucza SN)...
Łożysko na bliźnie po CC (bardzo duże ryzyko krwotoku przy CC, ktoro mogą nie zahamować) ..
W poniedziałek na oddział. Będą mnie przekonywać do przerwania ciąży...
Mysle, że w tej sytuacji lepsze byłoby poronienie - nie byłaby to moja decyzja.
Oczywiście jestem przeciwna przerwaniu ciąży. Mąż ma obawy, że zostanie sam z 5 dzieci a ja, że nie wybaczę sobie tego do końca życia.
Nie wiem, co robić. Najtrudniejsza decyzja w moim życiu...![]()
Jestem na podobnym etapie
No nie wiem czy mozemy mowic jak bysmy postąpiły, ja sobie nie wyobrazam podejmowania takiej decyzji bo wiem ze teraz moge powiedziec " ja bym zrobiła tak zdecydowanie" ale z drugiej strony wiem ze nie bylam w tak trudnej sytuacji i nie moge nic tak naprawde powiedziec na ten temat. Ja mam taka kuzynkę ona zawsze wie jakby zrobila. Np kiedys pukala sie w czoło na widok moich tatuazy, a w teraz sama ma dwaPrzykro mi ale musisz podjąć decyzję i to sama bo nikt nie jest w te jej skórze. Osobiście chyba bym się nawet nie wahała...
To superJestem na podobnym etapie![]()
No bardzoTo super![]()
popieram. Ja nie wiem co bym zrobiła! Naprawde bawet nie chce myslec jaki to koszmar byc postawionym w takiej sytuacji ;( ale pewna jestem tego ze spróbowałabym to napewno z innym lekarzem skonsultowaćNo nie wiem czy mozemy mowic jak bysmy postąpiły, ja sobie nie wyobrazam podejmowania takiej decyzji bo wiem ze teraz moge powiedziec " ja bym zrobiła tak zdecydowanie" ale z drugiej strony wiem ze nie bylam w tak trudnej sytuacji i nie moge nic tak naprawde powiedziec na ten temat. Ja mam taka kuzynkę ona zawsze wie jakby zrobila. Np kiedys pukala sie w czoło na widok moich tatuazy, a w teraz sama ma dwa, albo po porodzie z synem przeplakalam pare nocy bo synek musial dostawac antybiotyk z powodu wysokiego crp. A ona oczywiscie hojraczka az dzwonila do mnie ze glupia czego ja placze, a sama po 4 miesiacach rodzila i plakala w szpitalu, albo nigdy nie lubiła psów w domu, wręcz nienawidziła a sobie wyobraźcie ze ma yorka od 3 miesiecy
. Ja tam nie komentuje jej jak ona moich decyzji i zachowan. Ale pamietajmy nie wiemy jakbysmy sie zachowały w konkretnej sytuacji skoro tego nie przeżyłyśmy
![]()
Ja nie mierze ale czuje ze mam podwyższona... mam takie uczucie ciepłych oczuA jak z waszą temperatura mierzycie? Czy naprawdę musi hyc podwyższona czy to indywidualna sprawa
Super wiadomośćJesteśmy silni serduszko pięknie bije wszystko jest super.
Dokładnie... może jest ktoś kto będzie w stanie nad tym zapanować... warto jest poszukać i podpytać innych lekarzyDokładnie nie opieraj się na opinii jednego czy nawet dwóch lekarzy.. spróbuj dostać się do najlepszych może ktoś będzie w stanie poprowadzić Cię szczęśliwie przez to wszystko.. ktoś z dużym doświadczeniem... trzymam kciuki bardzo mocno ❤❤❤❤