reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
No u mnie już serduszko jest, bo ja w 8tc jestem, do tego była to bliźniacza ciąża, Ale ostatecznie został jeden bąbelek i czekam teraz na 3 wizytę w sobotę 😊😍 teraz czas na serduszko u Twojego bąbla 😊😁🤗
jutro się umawiam na 8.10 września wtedy powinien być 7,8 tydz 😉 to ty masz na którego kwietnia termin ?

Cześć Dziewczyny! Skoro już dziś się rozpisałam to napiszę jak po wizycie. Jest lepiej :) Kropek rośnie, ma już 1.71 cm, serduszko trochę wolne 151, ale coraz lepiej mu idzie (zaczął od 111, później 132). Widać już kształt główki i dupki 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Mam nadzieję, że będzie dzielny i urodzi się zdrowy ❤❤❤❤❤❤
Ogólnie z USG wychodzi 8t1d, co może być bliskie owulacji (akurat byłam chora w dni kalenarzykowej owu, a nie miałam monitoringu z obserwacji i testów nie korzystam, dałam sobie spokój po roku jak efektu i tak nie było, mogło jak najbardziej coś się pomieszać o dwa trzy dni)
Super :)!

Kupiłam sobie te czopki, ale powiem Wam, że miałam dwa podejścia, z pierwszym w ogóle mi się nie udało ani 3Min wytrzymac, także nic, a nic nie pomógł. Drugi próbowałam trzymac trochę dłużej, około 5min, i pomógł doslownie delikatnie. Na opakowaniu jest napisane, ze od 1 do 2 czopkow na dobe, zastanawiam sie nad 3 czy może nie spróbować, skoro ten pierwszy i tak od razu wypadł.
Wybaczcie, że tak obrzydliwie tu pisze :(

Kupiłam sobie te czopki, ale powiem Wam, że miałam dwa podejścia, z pierwszym w ogóle mi się nie udało ani 3Min wytrzymac, także nic, a nic nie pomógł. Drugi próbowałam trzymac trochę dłużej, około 5min, i pomógł doslownie delikatnie. Na opakowaniu jest napisane, ze od 1 do 2 czopkow na dobe, zastanawiam sie nad 3 czy może nie spróbować, skoro ten pierwszy i tak od razu wypadł.
oj tam my jesteśmy jako matki do takich tematów przyzwyczajone 😁😁 bo ogarniamy swoje jelitka i jeszcze całej rodziny 😅😅
Niby tabletki lepsze ale działają po 3 godz ☺️😉 i z całego brzucha

Fajnie by bylo przeczekac do dnia porodu i boom niespodzianka,ale ja bym moze wyczekala ale moj maz juz nie.Kiedys kupil mi prezent na swieta i juz w samochodzie zaczal mi opowiadac co to moze byc i czy chce juz zobaczyc...a byly 2 tygodnie do swiat;)
Ja bym tak chciała, ale moj się nie zgadza. Powiedział ze mogę wyjść z gabinetu jak na usg beda mówili jaka plec [emoji23]
Hej dziewczyny :-) Jestem w 5tc to moja 5 ciąża. Mam dwoje dzieci które z utęsknieniem czekają na młodsze rodzeństwo (jeszcze nie wiedzą o ciąży)
Pozdrawiam serdecznie wszystkie kwietniowe mamy :-)
Hej!
Pocieszcie ze nie tylko ja tak mam ze czuje jakbym miala jezioro do wysikania a jak ide to pare kropel...juz mam otarcia na wiewiorce od podcierania
Wiewiórce [emoji23] tego jeszcze nie slyszalalm, dobre!

Sksk super wiesci :-)

Polecam regulację dietą długofalowo, czopkiem to tak doraźnie jak już boli bym się ratowała. Błonnik i jeszcze raz wszystko co go posiada przez kilka dni+woda. Akurat ja i zaparcia dobrze się znamy od zawsze i musiałam się z nimi nauczyć żyć i je zwalczać, więc wiem, że da się wprowadzić coś do diety co pozamiata w jelitach

reklama
Ja mam na 31 marzec, ale dziewczyny prosiły żebym tu została, bo może urodzę 1 kwietnia 🙈😂😂😂 i tak tu sobie siedzę z wami, bo jakoś już się przyzwyczaiłam do kwietniówek 😉😁😁🤗
aha tak myślałam ze początek kwietnia musi być ☺️😉 ja mam synka urodzone 7 kwietnia 😉 potem córka 30 maja i potem synka 5 czerwca 😉

Do góry