reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
USG robią z konkretnych powodów a to sprawdzenie po krwawieniu, po krwiaku, a to sprawdzenie po plamieniu czy też wręcz stres, życie w strachu. Masz juz dziecko, a ja pierwsza ciaze straciłam, nie mówię że mi zależy bardziej, kazdej z nas zalezy, nie mam siostry ktora rodziła, zeby sie skonsultować, 2 przyjaciółki nie rodziły, zatem dlatego też tu jestem. Może za często, ale o każdym wie moja lekarz prowadząca, skonsultuję z nią kiedy zrobić następne.
Dzidziu rob tyle ile mozesz i tyle bys czuła się spokojnie

A mi przestało smakować wszystko to co zdrowe :/ za to grzanki z cebulą, żółtym serem i ketchupem wchodzą aż miło 😂
@Martxx1 jeszcze ja jestem na szarym końcu 😂 póki co 6t6d i trochę się boję, że ostatnio był mały ten pęcherzyk, ale czekam dzielnie jeszcze tydzień do wizyty. W poprzedniej ciąży młoda była cały czas 2 tyg do przodu, szczególnie wzrostem a urodziła się i tak 2 dni po terminie według OM 😉 i tak jej zostało do teraz, bo w wieku 2 lat jest wysoka jak 3 latka 🤷
Ale u Ciebie chyba nie ma takiej różnicy co do OM? Lecimy podobnie, czekam na Twoja wizytę bardzo, ❤️

Niektóre dziewczyny będą mialy piridy na początku kwietnia to czasem riznica między Nami mize byc i 3 tygodnie. Ja jestem teraz 8 tc 6 dzień. Pierwsze USG miałam w 6 tc. Tez się stresuję bo nie wiem co u mojej dzidzi po 3 tygodniach i przeziebieniu . Jeszcze 3 dni i stres coraz większy....😑
Wiem oczywiście, dlatego się śmieje, że czuję się jakbym była z innego miesiąca 🤣 przy porodach może będzie nam się różnić 30 dni haha 🤣
Trzymam kciuki za wizytę, wszystko będzie dobrze ❤️❤️

Ojej współczuję, widzisz ja też wyczułam, mam mamografie dopiero 18.09 i mimo młodego wiek bardzo się martwię, trzymam kciuki za twoja mamę, i pamiętajcie dziewczyny miziajcie te cycki nawet w czasie prysznicu..
Ech, wiem że jedna kobieta wychodzi z tego cało
cało inna niestety nie. U nas to ryzyko, bo babcia miała raka i zmarła. Mama była na mammografii chyba za 2-3 lata temu, było czysto. Mam nadzieję ,że to jakas łagodna zmiana.

Ewelina wielkie gratulacje [emoji173]

Odebrałam dzisiaj wyniki z krwi. Niestety położna nie zaznaczyła żelaza i ferrytyny. A niedawno miałam bardzo nisko. Za to d3 juz ponad 80, bardzo fajnie. Wyników z moczu nie ogarniam, ale jakby było coś źle to by zadzwoniła.

O jezu ile dzisiaj zjadłam [emoji87] i to w większości słodycze. Chodzą za mną eklerki od długiego czasu, ale nie chce mi się ich robić. Tutaj w piekarniach niestety tego nie mają. Ostatnio nawet kupilam już kremówkę, ale musiałam zrobić coś innego, bo by się przeterminowała. Dzisiaj w nocy aż mi się śniły te eklerki. Poszłam do sklepu i kupilam mrożone profiterolki, ale to nie to. Chyba będę musiała się wziąć za pieczenie, bo czuję ze tak łatwo mi nie przejdzie :-)

reklama
Do góry