reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2021

reklama
Mam date usg !!30/09!! kto ma usg ze mna??
W koncu sie dowiedzialam
Mialam tez przemila rozmowe z moja bezposrednia przelozona i powiedziala ze bedzie mnie wspierac z calego serca bo niestety ona nie jest na tyle szczesciara zeby moc byc w ciazy.smutno mi sie zrobilo.
Ale dala mi swoj numer bedzie mi pomagac w pracy jak moze do poki chce to ukrywac przed wspolpracownikam:)jest nowa wiec ma swierze kobiece podejscie:)

Przecież te testy są fałszowane od samego początku, a dlaczego? A dlatego, że one nie służą do wykrywania korony, o czym nawet mówił dawno temu sam twórca tego testu...jak zaczęli siać panikę o koronie to każdy kto się poddał testom miał pozytyw, a teraz jak już ludzie zaczynają mieć tego dość to nagle wychodzą różne wyniki testów...bzdura totalna...znajoma miała niby koronę i co i okazuje się, że jej mąż, który przebywa z nią 24h na dobę nie ma i nie miał nigdy tego wirusa! Ciekawe jakim cudem jak podobno od obcych można się zarazić, a od małżonka nie??? Paranoja...teraz masz kaszel albo katar to normalnie boisz się zadzwonić do lekarza, bo zaraz Ci z automatu przepisze koronę [emoji35][emoji35][emoji35] ciekawe jak będzie jak będziemy jechać rodzić...nie wpuszczą nas jak nie podpiszemy papieru, że my z koronawirusem?? Do tego dojdzie przez tą chorą ściemę o pseudo pandemii...[emoji35][emoji35][emoji35]
U mojej cioci w pracy, w domu spokojnej starości były dwa przypadki koronawirusa. Miały je te osoby, które nie mogły wstawać, więc cały czas pracownicy do nich przychodzili. Poza nimi nikt. Jak się zarazili skoro nikt z pracowników nie był chory? A inni obcy ludzie nie byli wpuszczani?

Ja odpowiadam za czystość w domu, przygotowywanie posiłków, w przyszłości głównie za dzieci. Ogółem pracowałam do zajścia w ciążę i już nie planuję wracać do pracy w ogóle. Jednak ciężko było zajmować się domem po pracy na etacie, szczególnie, że chcielibyśmy dużo dzieci. :) Zakupy robimy tak po równo, ale też dlatego że nie mam jeszcze prawa jazdy, więc zwykle robię mniejsze zakupy, mąż te większe.
Mąż pracuje, ale teraz ma też dużo pracy w związku z wykończeniem mieszkania. Teraz pracuje zdalnie i gdy ma wolny czas, czynnie je wykańcza, poza tym zakupy budowlane, szukanie mebli - to drugie oboje.

Co do wychowania dzieci planujemy edukację domową, mąż też by pewnie uczył jakiegoś przedmiotu. A ogółem właśnie mamy podejście, że takie maleństwa to głównie mama (oczywiście będzie się bawił, zajmował po powrocie z pracy, w trakcie mojego prysznica itp.), a im starsze dziecko, szczególnie chłopiec to czas z ojcem będzie pewnie większy, poniekąd też z aspektem wychowawczym, jakiś wspólny sport, nauka umiejętności technicznych, zasad życiowych itd. :)
Szczerze podziwiam za chęć nauki w domu. Ja bym z moja córka nie dała rady, bo szybko się rozkojarza. Za to ze starsza w dzieciństwie tak, ale teraz to nie wiem czy bym ja zagoniła do książek :-D jak wygląda takie nauczanie domowe? Robisz plan lekcji jak w szkole? Bo bez dobrej organizacji i planu to ciężko by było ogarnąć. Jakieś egzaminy dla dzieci są na koniec roku?

Mam date usg !!30/09!! kto ma usg ze mna??
W koncu sie dowiedzialam
Mialam tez przemila rozmowe z moja bezposrednia przelozona i powiedziala ze bedzie mnie wspierac z calego serca bo niestety ona nie jest na tyle szczesciara zeby moc byc w ciazy.smutno mi sie zrobilo.
Ale dala mi swoj numer bedzie mi pomagac w pracy jak moze do poki chce to ukrywac przed wspolpracownikam:)jest nowa wiec ma swierze kobiece podejscie:)
Super ze masz takie wsparcie w pracy. Dobrze za sa jeszcze tacy ludzie :-)

Dziewczyny, ja po prenatalnych na świeżo :) wszystko ok, a cała noc prawie nie spałam :/
Maleństwo rośnie, termin z 8 kwietnia przesunął mi się na 1 kwietnia! Mąż spanikowany (poprzedni poród zaczął sie z zaskoczenia 2 tygodnie przed czasem)... i teraz tez się coś przesuwa :)
Maleństwo ma już 6 cm :) Boje się ze u mnie znów się skonczy cesarką, skoro maluch idzie w wielkość ;)

Podpytałam lekarki o płeć, na razie sugeruje mała kobietkę, ale na tym etapie to wszystko jeszcze się może zmienić :) Mój starszak bardzo liczy na brata - już wymyślił dla niego imię Tymon :) no ciekawe jak będzie :)

Jej, strasznie się cieszę i jestem dużo spokojniejsza. Jutro pappa mnie czeka z rana i wizyta u ginekologa wieczorem :) ale to już na luziku. Może mi tez już progresteron odstawi? :)

Ja mam jutro prenatalne o 8:30 😱
Powiedzcie mi czy jak to usg przez brzuch to trzeba iść z pełnym pęcherzem? 😋
Mi kazano opróżnić pęcherz :)
Lekarka się śmiała ze jestem taka chuda, ze u mnie usg robic nie trzeba... bo wszystko widać przez brzuch ;)
Chciałabym tak widzieć przez brzuch - ile to spokoju by dało :) a nie czekanie od wizyty do wizyty ;)

Dziewczyny, ja po prenatalnych na świeżo :) wszystko ok, a cała noc prawie nie spałam :/
Maleństwo rośnie, termin z 8 kwietnia przesunął mi się na 1 kwietnia! Mąż spanikowany (poprzedni poród zaczął sie z zaskoczenia 2 tygodnie przed czasem)... i teraz tez się coś przesuwa :)
Maleństwo ma już 6 cm :) Boje się ze u mnie znów się skonczy cesarką, skoro maluch idzie w wielkość ;)

Podpytałam lekarki o płeć, na razie sugeruje mała kobietkę, ale na tym etapie to wszystko jeszcze się może zmienić :) Mój starszak bardzo liczy na brata - już wymyślił dla niego imię Tymon :) no ciekawe jak będzie :)

Jej, strasznie się cieszę i jestem dużo spokojniejsza. Jutro pappa mnie czeka z rana i wizyta u ginekologa wieczorem :) ale to już na luziku. Może mi tez już progresteron odstawi? :)
Ale super 😊Bardzo się cieszę! I jakie przyśpieszenie 😄 Prima Aprilis 😄

No ja też od soboty bez objawów, jeszcze się w piątek dowiedziałam, że koleżanka znowu poroniła... I trochę nerw wszedł. A usg dopiero za 12 dni... No i panika jak zwykle. W sumie wcześniejsze usg nic nie zmieni. Pozostało cierpliwie czekać 🤷‍♀️ tylko z cierpliwością do kitu..
Ja mam właśnie to samo, mój już mnie dziś wygania na USG, żeby sprawdzić, bo USG mamy dopiero 6 października.

reklama
nie znam sie na tym ale to tak brzmi nie standardowo porownujac do innych malzenstw ktore znam,sa swiadkowie jechowy,katolicy,buddysci,dlatego pytam :)

Większość ludzi, których znasz i są katolikami, to pewnie właśnie rzymscy katolicy. Grekokatolicyzm to bardziej Wschód, my się wywodzimy z cywilizacji łacińskiej, rzymskiej.
To niespotykane, bo większość katolików jest nimi tylko z nazwy, kulturowo. Nie żyją wg zasad własnej wiary, chociażby właśnie przez te rozwody, życie razem przed ślubem, czy chociażby antykoncepcję.

Do góry