To już w ogóle się boje. Z domu nie wyjdę do świątMi w 2 juz w 10 tygodniu bylo widacale mialam plaski brzuch wiec dlstego..
Teraz w 3 to ja nie wiem kiedy mi wywali![]()
A 30 listopada mamy sesję świąteczną, pewnie będę już stała jako brzuchacz wielki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
To już w ogóle się boje. Z domu nie wyjdę do świątMi w 2 juz w 10 tygodniu bylo widacale mialam plaski brzuch wiec dlstego..
Teraz w 3 to ja nie wiem kiedy mi wywali![]()
Jesteś tez taka wrażliwa na zapachy? Ja otwieram lodówkę i az mnie dźwiga :/Hej dziewczyny
Ja kawy nie pije od jakiś 2 tyg bo odrzuciło mnie totalnieteraz to od większości potraw i to jest problem. Bo nie mam co jeść
a jak myślę o gotowaniu to już w ogóle
miałam ochotę na ser własnej roboty ale jak myślę o kuchni to już nie chce... Chciałabym tylko zjeść
Dzisiaj moje dziecko dostało smarki więc siedzi w domku a ja staram się trzymać
Wizytę mam w piątek na 13 , już myślę co tam zobaczę, czy wszystko będzie ok... Już lęki mam. Przez to sny głupie całą noc.
Do tego u nas jest bardzo zimno 6 stopni tylko i powietrze takie mroźne...
U mnie brzuch się pojawił dopiero pod koniec 5 miesiąca, dlatego nie było problemu z milczeniem, mówiliśmy jakoś w okolicach Wielkanocy. Teraz odizoluje się od świata do Bożego NarodzeniaOj tak, w drugiej zazwyczaj szybciej widać, bo mięśnie są w gorszej kondycji niż przed pierwszą.
W pierwszej ciąży pod koniec 4 miesiąca był widoczny dla otoczenia, a teraz może być szybciej...Najchętniej bym pracodawcę poinformowała po skończonym 12 tygodniu, ale właśnie boję się, że wcześniej będą domysły.
Te ciążowe sny sa masakryczneMi dzis sie snilo, ze widzialam na usg juz takiego dzidziusia z 14tcczyli pewnie nic nie zobacze na wizycie, jak juz sie w koncu zapisze hahaha
Te ciążowe sny sa masakryczne![]()
Niestety gotować i tak bym musiała bo mam już jednego syna i partner też musi jeśćMam rozwiązanie. Ja tak zrobiłam w poprzedniei ciąży, żeby zdrowo się odżywiać i nie głodować. Wzięłam catering, opcje dla mam. Wychodzi co prawda 2000 miesięcznie, ale o nic się nie martwię i jem naprawdę pyszne rzeczy![]()
A mąż już wie?Ja powiem tylko siostrom, bo by mnie zabiły, jakbym tyle milczała. Ale rodzicom i reszcie w święta i po świętach. To będzie i tak dopiero około 15-16 tygodnia, więc nie tak strasznie późno. Bardziej się boje, że mi brzuch wywali za wcześnie i nie będę mogła ukryć. U siostro było widać dużo wcześniej niż w pierwszej ciąży.
Generalnie masz racje , bo i tak nie wroce juz do tej pracy po macierzynskim. No ale chodzi mi o dziewczyny, zeby mialy czas przeorganizowac grafik beze mnie, bo na pewno od razu nie dostana dodatkowej osoby, kiepsko z chetnymi do pracy... A szefowi to az nie moge sie doczekac, zeby powiedziec, zatrudnia same kobiety, a jak ktoras zachodzi to szok nie z tej ziemiTakiego gbura jak Twój szef to bym nie informowała wcześniej tylko wzięła L4 i w nosie go miała![]()
No sorry ale zatrudniając kobiety chyba mozna sie spodziewacGeneralnie masz racje , bo i tak nie wroce juz do tej pracy po macierzynskim. No ale chodzi mi o dziewczyny, zeby mialy czas przeorganizowac grafik beze mnie, bo na pewno od razu nie dostana dodatkowej osoby, kiepsko z chetnymi do pracy... A szefowi to az nie moge sie doczekac, zeby powiedziec, zatrudnia same kobiety, a jak ktoras zachodzi to szok nie z tej ziemi![]()
Chyba jestem na wszystko teraz wrażliwa oprócz leżeniaJesteś tez taka wrażliwa na zapachy? Ja otwieram lodówkę i az mnie dźwiga :/