reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe mamy 2021

reklama
Cześć dziewczyny, przepraszam, że się tak wtrącę, ale dzisiaj byłam u gina i trochę się niepokoję :( Według OM wychodzi mi dzisiaj 6+4, ale na USG jak na razie jest sam pęcherzyk wielkości 7mm (trochę płaski, co też mnie niepokoi...). Lekarz kazał mi przyjść za 2 tygodnie i mówił, że mam się nie martwić, bo ciąża może być młodsza. Jak myślicie, czy mam powody do obaw? Strasznie się boję, bo pierwszą ciążę straciłam w 12 tygodniu 😔

Załączniki

• IMG_20201013_210646.jpg
    IMG_20201013_210646.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 92
Cześć dziewczyny, przepraszam, że się tak wtrącę, ale dzisiaj byłam u gina i trochę się niepokoję :( Według OM wychodzi mi dzisiaj 6+4, ale na USG jak na razie jest sam pęcherzyk wielkości 7mm (trochę płaski, co też mnie niepokoi...). Lekarz kazał mi przyjść za 2 tygodnie i mówił, że mam się nie martwić, bo ciąża może być młodsza. Jak myślicie, czy mam powody do obaw? Strasznie się boję, bo pierwszą ciążę straciłam w 12 tygodniu 😔
A z wielkości pecherzyka ktory wychodzi tydzien?

Cześć!
Ja byłam wczoraj na badaniu i też było widać tylko mały pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym, a wszystkie wyliczenia pokazywały mi 6+2 albo 6+4i i też się trochę przestraszyłam, ale pani doktor powiedziała, że mam nie panikować, że prawdopodobnie ciąża jest młodsza i wszystko będzie oki. Za tydzień w poniedziałek mam do niej przyjść jeszcze raz.

Planuję jej uwierzyć i się nie martwić na zapas, chociaż doskonale rozumiem Twój stres. 😞 już dzisiaj mózg mi pęka od przekopywania internetu

No to faktycznie ciaza musi być mlodsza :) Spokojnie poczekaj te 2 tygodnie idz na usg. A robilas bete czy dobrze przyrasta?
Nie, bo boję się tego stresu 🙈 Myślę, że na spokojnie przeczekam te 2 tygodnie. Przeliczyłam przed chwilą jak to było ostatnim razem, i na tym etapie na którym jestem teraz, też był sam pęcherzyk, więc może taka moja natura 🤷 Dodatkowo moja ostatnia miesiączka była bardzo dziwna, bo trwała 16 dni, z czego dopiero pod koniec była normalna, więc gin powiedział, że może dopiero tydzień później się prawidłowo rozpoczęła, a na początku były to zwykłe plamienia 🤔

Cześć!
Ja byłam wczoraj na badaniu i też było widać tylko mały pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym, a wszystkie wyliczenia pokazywały mi 6+2 albo 6+4i i też się trochę przestraszyłam, ale pani doktor powiedziała, że mam nie panikować, że prawdopodobnie ciąża jest młodsza i wszystko będzie oki. Za tydzień w poniedziałek mam do niej przyjść jeszcze raz.

Planuję jej uwierzyć i się nie martwić na zapas, chociaż doskonale rozumiem Twój stres. 😞 już dzisiaj mózg mi pęka od przekopywania internetu
Wierzę, że Twoja ciąża jest młodsza, i że wszystko się ułoży 🥰 Ja też od powrotu od lekarza przetrząsam internet, i już mi mózg paruje 🙈 U mnie nie było ciałka żółtego, ale może ten jego aparat nie był jakiś super dobry i to dlatego? 🤔 Próbuję sobie to tłumaczyć na różne sposoby 🥴

reklama
Nie, bo boję się tego stresu 🙈 Myślę, że na spokojnie przeczekam te 2 tygodnie. Przeliczyłam przed chwilą jak to było ostatnim razem, i na tym etapie na którym jestem teraz, też był sam pęcherzyk, więc może taka moja natura 🤷 Dodatkowo moja ostatnia miesiączka była bardzo dziwna, bo trwała 16 dni, z czego dopiero pod koniec była normalna, więc gin powiedział, że może dopiero tydzień później się prawidłowo rozpoczęła, a na początku były to zwykłe plamienia 🤔
No to tym bardziej. Zaczekaj na spokojnie i za 2 tyg bedzie juz wszystko ładnie widac :)

Do góry