reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staraczki - II połowa 2020 roku

Ufffff!! Nadrobiłam 🤣 Masakra. Cały dzień nadrabiałam, ale stron tylko dochodziło i dochodziło 🤣🤣🤣
Po pierwsze, @Kingaaaaa30 gratuluję! ♥ @princess_88 trzymam kciuki, że czulszy test już pokaże kreseczki dwie. ♥ Może kup i zrób pojutrze rano? Ale dziwne, że w JP nie ma zwykłych testów o czułości 10 czy chociaż 20! Aż 50? Takich w PL chyba nawet nie ma 🤔
@Zazuzazaza witaj. :) Pandemia niestety wiele zepsuła... Trzymam kciuki, że może upragniona druga kreseczka się jeszcze pokaże!

Dziewczyny, mam pytanie o wiesiołka. Myślałam, że normalnie się go cały cykl bierze, ale ktoś ostatnio (czyli jakieś 100 stron temu🤣) pisał, że tylko do owulacji, a potem już nie, bo może powodować skurcze. Jak to jest z tym wiesiołkiem? Brać tylko przez pierwszą fazę cyklu? Czy przez cały?
Tylko do owulacji 🙂

reklama
Ufffff!! Nadrobiłam 🤣 Masakra. Cały dzień nadrabiałam, ale stron tylko dochodziło i dochodziło 🤣🤣🤣
Po pierwsze, @Kingaaaaa30 gratuluję! ♥️ @princess_88 trzymam kciuki, że czulszy test już pokaże kreseczki dwie. ♥️ Może kup i zrób pojutrze rano? Ale dziwne, że w JP nie ma zwykłych testów o czułości 10 czy chociaż 20! Aż 50? Takich w PL chyba nawet nie ma 🤔
@Zazuzazaza witaj. :) Pandemia niestety wiele zepsuła... Trzymam kciuki, że może upragniona druga kreseczka się jeszcze pokaże!

Dziewczyny, mam pytanie o wiesiołka. Myślałam, że normalnie się go cały cykl bierze, ale ktoś ostatnio (czyli jakieś 100 stron temu🤣) pisał, że tylko do owulacji, a potem już nie, bo może powodować skurcze. Jak to jest z tym wiesiołkiem? Brać tylko przez pierwszą fazę cyklu? Czy przez cały?
Dokładnie wiesołka bierze się od 1 dnia cyklu do owu, potwierdziła to moja ginekolog 😉

Ufffff!! Nadrobiłam [emoji1787] Masakra. Cały dzień nadrabiałam, ale stron tylko dochodziło i dochodziło [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Po pierwsze, @Kingaaaaa30 gratuluję! [emoji3531] @princess_88 trzymam kciuki, że czulszy test już pokaże kreseczki dwie. [emoji3531] Może kup i zrób pojutrze rano? Ale dziwne, że w JP nie ma zwykłych testów o czułości 10 czy chociaż 20! Aż 50? Takich w PL chyba nawet nie ma [emoji848]

Dziewczyny, mam pytanie o wiesiołka. Myślałam, że normalnie się go cały cykl bierze, ale ktoś ostatnio (czyli jakieś 100 stron temu[emoji1787]) pisał, że tylko do owulacji, a potem już nie, bo może powodować skurcze. Jak to jest z tym wiesiołkiem? Brać tylko przez pierwszą fazę cyklu? Czy przez cały?

Tak jak czytałaś, tylko do owu.

A sprawdzałaś śluz/temperaturę/szyjke? Może owu Ci się przesunęła i jest jeszcze za wcześnie na test? Nie ma co od razu zakładać najgorszego [emoji846] życzę dwóch kreseczek w sobotę [emoji8]

Dziewczyny większość tych pojęć i rzeczy, które powinnam sprawdzać jest dla mnie nowością. W pierwsza ciążę udało mi się zajść całkowicie naturalnie. Więc nawet nie wiem jaki teraz powinien być śluz i temperatura? Ogólnie od kilku dni ma temperaturę ciała (mierzoną na czole nie w pochwie) w granicach 36,5 czasem 36,9 raz 37 i to dla mnie mega dużo booja normalna temperatura nie przekracza 35,6 ale nawet nie wiem czy to może mieć znaczenie 🙈

Dziewczyny większość tych pojęć i rzeczy, które powinnam sprawdzać jest dla mnie nowością. W pierwsza ciążę udało mi się zajść całkowicie naturalnie. Więc nawet nie wiem jaki teraz powinien być śluz i temperatura? Ogólnie od kilku dni ma temperaturę ciała (mierzoną na czole nie w pochwie) w granicach 36,5 czasem 36,9 raz 37 i to dla mnie mega dużo booja normalna temperatura nie przekracza 35,6 ale nawet nie wiem czy to może mieć znaczenie [emoji85]

Śluz, temperatura itp to całkiem naturalne rzeczy [emoji4] jeśli chodzi o temperaturę, to żeby była dla tych celów miarodajna musi to być temperatura zmierzona w kontakcie ze śluzówka (pod językiem, w pochwie) rano od razu po przebudzeniu zanim wykonasz jakakolwiek czynność [emoji6] śluz to akurat bardzo indywidualna kwestia i tym bym się nie kierowała.

Edit: mówię o śluzie teraz. Śluz w okolicy owu jest jak najbardziej przydatna obserwacja [emoji16]

Śluz, temperatura itp to całkiem naturalne rzeczy [emoji4] jeśli chodzi o temperaturę, to żeby była dla tych celów miarodajna musi to być temperatura zmierzona w kontakcie ze śluzówka (pod językiem, w pochwie) rano od razu po przebudzeniu zanim wykonasz jakakolwiek czynność [emoji6] śluz to akurat bardzo indywidualna kwestia i tym bym się nie kierowała.

Edit: mówię o śluzie teraz. Śluz w okolicy owu jest jak najbardziej przydatna obserwacja [emoji16]

Źle się wyraziłam 😅 jasne że naturalne po prostu wszystko wydarzyło się bez żadnej mojej ingerencji i nie musiałam niczego się uczyc i obserwować. W tym cyklu na pewno owulacja się przesunęła bo na ten śluz uwagę zwracam natomiast uprawialiśmy seks 2.11 (dzień owu z apki) i 8.11 a wg mnie owulacja była około 6.11

Poki co grzecznie czekam. Nie bardzo zanosi się na @ ale to u mnie nigdy nie wiadomo

Źle się wyraziłam [emoji28] jasne że naturalne po prostu wszystko wydarzyło się bez żadnej mojej ingerencji i nie musiałam niczego się uczyc i obserwować. W tym cyklu na pewno owulacja się przesunęła bo na ten śluz uwagę zwracam natomiast uprawialiśmy seks 2.11 (dzień owu z apki) i 8.11 a wg mnie owulacja była około 6.11

Poki co grzecznie czekam. Nie bardzo zanosi się na @ ale to u mnie nigdy nie wiadomo

A wiesz ile zwykle trwa u Ciebie druga faza? Może rzeczywiście owu się przesunęła, ostatnio wielu dziewczynom się przesuwa (jesień? [emoji1787]). Mi w ubiegłym cyklu poszła aż o tydzień [emoji6] wiec grzecznie dodałam sobie do terminu miesiączki tydzień i czekałam na okres aż się doczekałam [emoji16]

reklama
A wiesz ile zwykle trwa u Ciebie druga faza? Może rzeczywiście owu się przesunęła, ostatnio wielu dziewczynom się przesuwa (jesień? [emoji1787]). Mi w ubiegłym cyklu poszła aż o tydzień [emoji6] wiec grzecznie dodałam sobie do terminu miesiączki tydzień i czekałam na okres aż się doczekałam [emoji16]
Podziwiam za cierpliwość 🙈

Do góry