reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
Dziewczyny jak tam wasze brzuszki?
U mnie od dwóch trzech dni dzidzie czuć bardzo nisko. Wręcz jak kopie to po pachwinach i mam wrażenie że po kroczu. Trochę mnie to niepokoi że tak nisko bo mam ważenie ucisku między nogami. Ostatnia wizyta dwa tygodnie temu i wszystko było w jak najlepszym porządku. Zastanawiam się czy jest czemu panikować czy tak się dzidzia układa.

U mnie od dwóch trzech dni dzidzie czuć bardzo nisko. Wręcz jak kopie to po pachwinach i mam wrażenie że po kroczu. Trochę mnie to niepokoi że tak nisko bo mam ważenie ucisku między nogami. Ostatnia wizyta dwa tygodnie temu i wszystko było w jak najlepszym porządku. Zastanawiam się czy jest czemu panikować czy tak się dzidzia układa.
Ja raz czuje wysoko a rax jakby zaraz miala mi wypaść 😂takze sama nie wiem czy dobrze ze tak nisko mnie kopie ale zobacze za tydzień na wizycie

Ja raz czuje wysoko a rax jakby zaraz miala mi wypaść 😂takze sama nie wiem czy dobrze ze tak nisko mnie kopie ale zobacze za tydzień na wizycie
No właśnie u nas usg też dopiero za tydzień, a taka wizyta kontrolna za dwa. I też czekam żeby nie siać paniki bez powodu ale te rozpieranie czasem daje mi się mocno we znaki. Jakby dzidzia miała dosłownie wypaść :D

No właśnie u nas usg też dopiero za tydzień, a taka wizyta kontrolna za dwa. I też czekam żeby nie siać paniki bez powodu ale te rozpieranie czasem daje mi się mocno we znaki. Jakby dzidzia miała dosłownie wypaść :D
Taki urok chyba końcówek ciąży 😀 bol pachwin się pewnie zacznie😀 dobrze ze dzidzis daje o sobie znac 😀

Już mi głowa pęka od tego wszystkiego 🤯 ale mam nadzieje, że to wszystko się jakoś niedługo ogarnie. Ciśnienie mam cały czas dobre, więc na wizycie był fałszywy alarm. Czytałam właśnie wszystkie Wasze posty i widziałam że też wesoło nie masz. Ahhh te uroki ciazy 😄 u mnie wyprawka z dnia na dzień wieksza 😃 dzisiaj mam w planach zamówić śpiworek do nosidelka 😃
Nigdy nie może być cały czas z górki, zawsze musi się coś dziać, aż strach myśleć, co jeszcze do lutego się wydarzy 😳😪 U mnie wyprawka trochę zastopowała, po łóżeczko nie mogliśmy jechać przez kwarantannę, ale już za tydzień odbieramy! A reszta rzeczy albo niewybrana jeszcze albo za wypłatami czekamy 😟 Ja to już w ogóle nigdy nie wiem, kiedy ZUS jakąś kasę rzuci 🙄 Ale w sumie zostało kilka dupereli, wózek i fotelik, a wózek już wstępnie wybrany 😊

To od ulozenia zalzy u mnie caly czas w dole sie uklada i kopie mocno i tez boli macica😊

Mój tam nie kopie, ale czuję jak się rusza, raczej w różnych miejscach, na dole też coś tam czasem czuję, tak leciutko, ale nawet nie wiem, czy to dzidziuś, czy jakieś skurcze lub coś innego 🤔 Jak 2 tygodnie temu miałaś wizytę i wszystko było dobrze, to raczej nie ma powodu, żeby panikować, ale zawsze warto obserwować wszelkie odstępstwa od normy ;)

reklama
Ja czuje ze moja cały czas zmienia pozycję. Ciągle czuje w innych miejscach ruchy. Teraz wizyta 15 grudnia ze szczegółowym USG więc czekam z niecierpliwością 🥰

Do góry