Mnie pewnie doktor szybciej skieruje takze bede miala kilka dni na spanieJak Ci dziecko da spacalbo dziecko od współlokatorki bo ja tak mialam darlo sie ze spac nie szlo
![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Mnie pewnie doktor szybciej skieruje takze bede miala kilka dni na spanieJak Ci dziecko da spacalbo dziecko od współlokatorki bo ja tak mialam darlo sie ze spac nie szlo
![]()
O wow. Ale widać;D u nas teoche lżej ale uchwycić na zdjęciu ciężko;pA w nocy maly i tak nie daje pospac bo tak sie gimnastykuje![]()
Twoje podejscie jest zupelnie normalne. Sa matki z wiekszym i mniejszym instynktem macierzynskim. Niestety problem tkwi w tym ze matki rzadko kiedy sie przyznaja do tego ze nie sa zafiksowane na punkcie swoich dzieci bo spoleczenstwo od razu stygmatyzuje takie podejscie... Twoje dziecko nie jest numerem 1 = jestes zla matka. Mega mnie to wkurza. Bardzo to cenie jak kobieta potrafi otwarcie mowic o swoich uczuciach dot. macierzynstwa, ktore umowmy sie... nie jest uslane rozami.No właśnie ja nie jestem taka pewna, czy całym moim światem będzie... Niby się cieszę i w ogóle, ale nawet kumpel mi ostatnio powiedział, że zwykle kobiety w ciąży/młode mamy tylko o dziecku, a ze mną w sumie normalnie się gada, nie jestem zafiksowana tylko na dziecku. Może po porodzie to się zmieni, chociaż z drugiej strony chciałabym jednak zachować balans między rolą kobiety, swoimi potrzebami i pasjami a rolą matki![]()
AwrrA w nocy maly i tak nie daje pospac bo tak sie gimnastykuje![]()
U mnie to samo... juz ciezko sie spi, i w nocy jestem zla jak osa przez to... a to siku, a to za goraco... albo plecy bola itd.. tez juz czesto budze sie upocona wiec chyba hormony szaleja. Skurczów brak poki coO wow. Ale widać;D u nas teoche lżej ale uchwycić na zdjęciu ciężko;p
Ja dziś nie spalam od 4 do 6. Męczyły mnie bole podbrzusza tak jak bole miesiaczkowe. Uderzenia goraca raz zimno a za chwile cala mokra. No i oczywiście zatkany nos![]()
No pewnie ze nie można sie zatracić w imie matki polki. Jesteśmy kobietami i mamy swoje potrzeby. Takze dziecko nie może przyćmić relacji z parnerem. Bo kiedyś dziecko wyfrunie z gniazdka a my zostaniemy z,, obcym facetem,,. Ja zachowalam rownowage w przyrodzie. I dziecko czesto musi się do nas dostosowac a nie my do niej zapraszamy znajomych, chodzimy do znajomych, nawet jak byla noworodkiem. Jeździmy na wycieczki, czasami jest trudniej ale ja sobie nie wyobrażam zamkniecia w pieluchach.Twoje podejscie jest zupelnie normalne. Sa matki z wiekszym i mniejszym instynktem macierzynskim. Niestety problem tkwi w tym ze matki rzadko kiedy sie przyznaja do tego ze nie sa zafiksowane na punkcie swoich dzieci bo spoleczenstwo od razu stygmatyzuje takie podejscie... Twoje dziecko nie jest numerem 1 = jestes zla matka. Mega mnie to wkurza. Bardzo to cenie jak kobieta potrafi otwarcie mowic o swoich uczuciach dot. macierzynstwa, ktore umowmy sie... nie jest uslane rozami.
U mnie te bole podbrzusza pojawiły się póki co 2 albo 3 raz wiec narazie spokojnie czekam do wizyty. ;P ale te uderzenia goraca i ogólne zmęczenie mnie doprowadza do irytacji... ani człowiek wyspany, ani wypoczęty;DU mnie to samo... juz ciezko sie spi, i w nocy jestem zla jak osa przez to... a to siku, a to za goraco... albo plecy bola itd.. tez juz czesto budze sie upocona wiec chyba hormony szaleja. Skurczów brak poki co![]()
Ja tez juz mam skurcze co jakis czas. Chociaz dla mnie to nowość bo w pierwszej ciąży tak nie miałam. Ale chyba macica sobie ćwiczyU mnie te bole podbrzusza pojawiły się póki co 2 albo 3 raz wiec narazie spokojnie czekam do wizyty. ;P ale te uderzenia goraca i ogólne zmęczenie mnie doprowadza do irytacji... ani człowiek wyspany, ani wypoczęty;D
Co chwila cosO wow. Ale widać;D u nas teoche lżej ale uchwycić na zdjęciu ciężko;p
Ja dziś nie spalam od 4 do 6. Męczyły mnie bole podbrzusza tak jak bole miesiaczkowe. Uderzenia goraca raz zimno a za chwile cala mokra. No i oczywiście zatkany nos![]()