reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

reklama
A w nocy maly i tak nie daje pospac bo tak sie gimnastykuje😰
O wow. Ale widać;D u nas teoche lżej ale uchwycić na zdjęciu ciężko;p
Ja dziś nie spalam od 4 do 6. Męczyły mnie bole podbrzusza tak jak bole miesiaczkowe. Uderzenia goraca raz zimno a za chwile cala mokra. No i oczywiście zatkany nos :o

Ja dzisiaj wizyte mam na 15.40 i ciekawe jak Hania urósła, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Zawsze stresuje sie przed wizytami.

No właśnie ja nie jestem taka pewna, czy całym moim światem będzie... Niby się cieszę i w ogóle, ale nawet kumpel mi ostatnio powiedział, że zwykle kobiety w ciąży/młode mamy tylko o dziecku, a ze mną w sumie normalnie się gada, nie jestem zafiksowana tylko na dziecku. Może po porodzie to się zmieni, chociaż z drugiej strony chciałabym jednak zachować balans między rolą kobiety, swoimi potrzebami i pasjami a rolą matki :)
Twoje podejscie jest zupelnie normalne. Sa matki z wiekszym i mniejszym instynktem macierzynskim. Niestety problem tkwi w tym ze matki rzadko kiedy sie przyznaja do tego ze nie sa zafiksowane na punkcie swoich dzieci bo spoleczenstwo od razu stygmatyzuje takie podejscie... Twoje dziecko nie jest numerem 1 = jestes zla matka. Mega mnie to wkurza. Bardzo to cenie jak kobieta potrafi otwarcie mowic o swoich uczuciach dot. macierzynstwa, ktore umowmy sie... nie jest uslane rozami.

O wow. Ale widać;D u nas teoche lżej ale uchwycić na zdjęciu ciężko;p
Ja dziś nie spalam od 4 do 6. Męczyły mnie bole podbrzusza tak jak bole miesiaczkowe. Uderzenia goraca raz zimno a za chwile cala mokra. No i oczywiście zatkany nos :o
U mnie to samo... juz ciezko sie spi, i w nocy jestem zla jak osa przez to... a to siku, a to za goraco... albo plecy bola itd.. tez juz czesto budze sie upocona wiec chyba hormony szaleja. Skurczów brak poki co ;)

Twoje podejscie jest zupelnie normalne. Sa matki z wiekszym i mniejszym instynktem macierzynskim. Niestety problem tkwi w tym ze matki rzadko kiedy sie przyznaja do tego ze nie sa zafiksowane na punkcie swoich dzieci bo spoleczenstwo od razu stygmatyzuje takie podejscie... Twoje dziecko nie jest numerem 1 = jestes zla matka. Mega mnie to wkurza. Bardzo to cenie jak kobieta potrafi otwarcie mowic o swoich uczuciach dot. macierzynstwa, ktore umowmy sie... nie jest uslane rozami.
No pewnie ze nie można sie zatracić w imie matki polki. Jesteśmy kobietami i mamy swoje potrzeby. Takze dziecko nie może przyćmić relacji z parnerem. Bo kiedyś dziecko wyfrunie z gniazdka a my zostaniemy z,, obcym facetem,,. Ja zachowalam rownowage w przyrodzie. I dziecko czesto musi się do nas dostosowac a nie my do niej zapraszamy znajomych, chodzimy do znajomych, nawet jak byla noworodkiem. Jeździmy na wycieczki, czasami jest trudniej ale ja sobie nie wyobrażam zamkniecia w pieluchach.

U mnie to samo... juz ciezko sie spi, i w nocy jestem zla jak osa przez to... a to siku, a to za goraco... albo plecy bola itd.. tez juz czesto budze sie upocona wiec chyba hormony szaleja. Skurczów brak poki co ;)
U mnie te bole podbrzusza pojawiły się póki co 2 albo 3 raz wiec narazie spokojnie czekam do wizyty. ;P ale te uderzenia goraca i ogólne zmęczenie mnie doprowadza do irytacji... ani człowiek wyspany, ani wypoczęty;D

U mnie te bole podbrzusza pojawiły się póki co 2 albo 3 raz wiec narazie spokojnie czekam do wizyty. ;P ale te uderzenia goraca i ogólne zmęczenie mnie doprowadza do irytacji... ani człowiek wyspany, ani wypoczęty;D
Ja tez juz mam skurcze co jakis czas. Chociaz dla mnie to nowość bo w pierwszej ciąży tak nie miałam. Ale chyba macica sobie ćwiczy 😁

reklama
Do góry