reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Ja mam 2jedna wieksza i plecaczek gdzie mam ubranka kosmetyki i mokre chusteczki dla dziecka a pampersy w wiekszej torbie schowane bo bym nie zmiescila a 40wzielam sztuk.
A zabieracie dwie torby do szpitala? W sensie jedną dla siebie a drugą dla Maluszka? Ja się nad tym rozwiązaniem zastanawiałam ale ostatecznie spakowałam się w jedną dużą walizkę z kółkami [emoji6]

reklama
Ja to mam spakowane 2op wafli ryzowych bo i tak nic immego nie bede mogla jeść bo pewnie po cc te jedzenie będzie mleczne papki jakies i chlebek suchy [emoji23]
Ja powoli szykuję wałówkę do szpitala, głównie na przed i zaraz po porodzie, bo potem all inclusive - odkąd ogarnęłam jakie tam mają menu to zaczęłam się zastanawiać, czy by jednak nie zostać dłużej [emoji23] Nawet w planie porodu zaznaczyłam, że podczas porodu chcę jeść, bo mam słabą tolerancję na głód, ale nie wiem jak będzie, bo na stronie podają, że na sali porodowej jeść nie można [emoji24] Masakra, że po cc nie można jeść całą dobę i jeszcze się dzieckiem pewnie zająć [emoji43]

P
Ja mam 2jedna wieksza i plecaczek gdzie mam ubranka kosmetyki i mokre chusteczki dla dziecka a pampersy w wiekszej torbie schowane bo bym nie zmiescila a 40wzielam sztuk.
Ja mam średnia walizkę, jedna strona spakowana dla mnie, druga dla małej + mniejsza sportowa torba na rzeczy typowo na izbę tj. Koszula szlafrok klapki jakas woda badania coś słodkiego itp

Dziewczyny zatykają Wam się uszy i nos teraz pod koniec ciazy?
Ja mam zatkany nos bez kataru i bólu + co jakiś czas zatkane ucho... i zastanawiam się czy to od hormonów czy jeszcze udać się do laryngologa przed porodem

W sumie to dużo tych pampersów bierzesz. Ja całej paczki nie pakowałam bo raczej chce ograniczyć ilość rzeczy tych jednorazowych żeby wszystko zużyć na miejscu i nie przywozić szpitalnych zarazków do domu.

Dziewczyny zatykają Wam się uszy i nos teraz pod koniec ciazy?
Ja mam zatkany nos bez kataru i bólu + co jakiś czas zatkane ucho... i zastanawiam się czy to od hormonów czy jeszcze udać się do laryngologa przed porodem
Ja mam mega zapchany nos ( katar) zwłaszcza w nocy, strasznie jest to uciążliwe. Bo nie mogę oddychać normalnie przez nos. Stosuje wodę morską i jest znacznie lepiej bo moge swobodnie wysiąkać. Ale przez to wstaje kilka razy w nocy oczywiście na siku i zaaplikować wodę do nosa. Ale polecam bo pomaga.

reklama
Do góry