Martini4
Fanka BB :)
Będziesz już rozszerzać dietę? Skąd taka decyzja?Dziś Jaś skończył 16 tygodni
Jutro idziemy na drugie szczepienie, oby poszło łagodnie.
Za tydzień planuję podać mu pierwszy raz kaszkę![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Będziesz już rozszerzać dietę? Skąd taka decyzja?Dziś Jaś skończył 16 tygodni
Jutro idziemy na drugie szczepienie, oby poszło łagodnie.
Za tydzień planuję podać mu pierwszy raz kaszkę![]()
Jak na razie jest ok. Apetyt jest, mały rośnie, dość ładnie śpi,mało grymasi, widać że jest już doroślejszyA jak u niego ze zdrówkiem? Pewnie radzicie sobie coraz lepiej
Będzie miał skończone 4 miesiące, więc będzie już chyba można. Rozgląda się za innym jedzeniem gdy my jemy. Dajemu mu wąchać różne rzeczy. Czasem się przy tym krzywi,a czasem otwiera dziobekBędziesz już rozszerzać dietę? Skąd taka decyzja?![]()
Ja też mam zamiar zacząć rozszerzać dietę jak syn skończy 4 miesiąceJak na razie jest ok. Apetyt jest, mały rośnie, dość ładnie śpi,mało grymasi, widać że jest już doroślejszy
Będzie miał skończone 4 miesiące, więc będzie już chyba można. Rozgląda się za innym jedzeniem gdy my jemy. Dajemu mu wąchać różne rzeczy. Czasem się przy tym krzywi,a czasem otwiera dziobek.
Ale dopytam jeszcze jutro pediatre.
Ja planuje zacząć w maju będzie miał 4 I pół miesiąca I mam na początku maja wizytę j gastrologia to zobaczę co on powie mądregoJa też mam zamiar zacząć rozszerzać dietę jak syn skończy 4 miesiące
Ja wstępnie myślałam o maju, będzie miał skonczone 5 miesięcy. Póki co muszę odkryć co powoduje zaczerwienienia u syna. Dziś mamy wizytę u alergolog.Ja też mam zamiar zacząć rozszerzać dietę jak syn skończy 4 miesiące
U nas potwierdziła się alergia na białko mleka krowiego więc pewnie zacznę od warzyw i owoców.Dziewczyny,a co planujecie podać jako pierwsze? Bo chciałam tą kaszkę, ale dziś wyczytałam że najpierw warzywa,potem owoce i dopiero kaszka.
Pediatry nie dopytałam, bo Jaś mocno sie buntował na tym szczepieniu
Więc drugie szczepienie 6w1 mamy zaliczone. Końcem kwietnia będzie trzecia dawka+meningokoki zalecane przez lekarke po pobycie w szpitalu.
Szczerze mówiąc jeszcze o tym nie czytałam ale na stówę pierwsze warzywa, później owoce. No i chyba my poczekamy jeszcze z 1.5 miesiąca na rozszerzanie.Dziewczyny,a co planujecie podać jako pierwsze? Bo chciałam tą kaszkę, ale dziś wyczytałam że najpierw warzywa,potem owoce i dopiero kaszka.
Więc drugie szczepienie 6w1 mamy zaliczone. Końcem kwietnia będzie trzecia dawka+meningokoki zalecane przez lekarke po pobycie w szpitalu.
Wszędzie pisze żeby zacząć od warzyw typu ziemniaki brokul dynia A potem dopiero owoce... żeby dziecko nie przyzwyczaić odrazu do słodkiego smaku...Dziewczyny,a co planujecie podać jako pierwsze? Bo chciałam tą kaszkę, ale dziś wyczytałam że najpierw warzywa,potem owoce i dopiero kaszka.
Dlaczego meningokoki tak późno?Szczerze mówiąc jeszcze o tym nie czytałam ale na stówę pierwsze warzywa, później owoce. No i chyba my poczekamy jeszcze z 1.5 miesiąca na rozszerzanie.
My też na koniec kwietnia jesteśmy umówieni na 3 szczepienie. Meningokoki zaczynam po 1 roku życia