reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
No właśnie wolałabym chyba jednak doustny. Też używam Ziaja z kwasem mlekowym. Ale zaś teraz dziewczyny ziasialy niepewność z tymi probiotykami
A masz problem z infekcjami?
Mi lekarz od zawsze odradzał probiotyki.
I stosować miałam jedynie w przypadku infekcji.
Ja nie biorę ich tak o, broń Boże[emoji6] brałam ostatnio po infekcji, która powstała po antybiotykoterapi.

Ja w ogóle ostatnio doszukuje się wszystkiego na siłę. Zaś mnie piecze po sikaniu. A mocz i posiew wyniki idealne.
Z tymi probiotykami też zapomniałam wczoraj spytać ginekologa czy z kuli tych bakterii czymś się nie wspomóc.
Powiedział że w posiewie z szyjki po poronieniu wyszły te enterococcus, kliebsiella i candida ale wzrost słaby, ponad to dostawałam na oddziale antybiotyk i teraz nie ma sensu zaś go dawać tym bardziej że 2 miesiące byłam na antybiotykach. A
A na następnej wizycie zaś ten posiew z szyjki mi zrobi i zobaczymy.
Też coś gadał że śladowe ilości płynu są w zatoce Douglasa i żeby chirurg jak będzie mi robił USG brzucha się nie wystraszył bo tak może być po tych operacjach i stanie zapalnym. Ale niee ja dalej będę siedzieć i czytać na necie i wyszukiwać sobie problemów.
Normalnie już psychiczna się zrobiłam. Za dużo czasu wolnego mam chyba.

Mi powiedział mój ginekolog po poronieniu że 3 miesiące poczekać a miałam późne poronienie bo w 19 tygodniu. Wczoraj na wizycie kontrolnej powiedział że wszystko wygląda idealnie więc nie widzi przeciwskazan by po dwóch normalnych cyklach zacząć starania. Mi średnio starania zajęły ostatnio 3 cykle więc i teraz nie łudzę się że zajde w pierwszym. Choć z pierwszą córką zaszłam w pierwszym cyklu. Głowa do góry. Kiedy masz jakąś kontrolę u gina?
Po świętach 07.04-08.04

Mi lekarz od zawsze odradzał probiotyki.
I stosować miałam jedynie w przypadku infekcji.
Widać różne są praktyki. Ja przy infekcji nie biorę, dopiero po wyleczeniu jedną serię. W którejś ciąży miałam rozpisane kilka paczek na zmianę z VagiC, bo wyszedł mi jakiś patogen maloliczny w posiewie i lekarz chciał wyprzeć złe bakterie dobrymi. Po tym co napisałaś Ty i @roki_1991 zastanawiam się, czy istnieje coś takiego jak szkodliwy przerost pałeczek kw mlekowego w pochwie. Nie spotkałam się z takimi tezami wcześniej, ale zasadniczo rozumiem, że idea probiotyku jest taka, aby skolonizować pochwę Lactobacillusem = żeby on tam sobie żył i się mnozyl, a nie żeby na okraglo dostarczać je z zewnątrz.

reklama
Pół roku to strasznie dużo, przy zasniadzie czyli nowotworze tyle zalecają. Musisz uporządkować anemię. Hemoglobina szybko Ci skoczy pewnie, ale warto zrobić badania ferrytyny, żelaza, kw. foliowego i B12, żeby sprawdzić, czy zapasy żelaza się odbudowaly. Ja bym pewnie poczekała na wynik hist patu z tego drugiego łyżeczkowania, żeby nie mieć wątpliwości, co było w macicy. A o tym 1 miesiącu powiedział lekarz, który był przy zabiegu?
Tak powiedział, ze pierwsza histopatologia wyszła ok, teraz prawdopodobnie tez nic nie wykaże.
Powiedział o miesiącu lekarz, który był przedwczoraj przy drugiej abrazji.
Dziś zaczęłam krwawić, ale to podobno normalne pare dni nim wszystko się zagoi

Do góry