reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Heparyna w ciąży

Oczywiście, zdrówko to podstawa :) Tak, z synkiem od urodzenia jest zajęcie... Obecnie jest dużo lepiej - potrafi się czymś na chwilę zainteresować ;) Nie chciałabym wracać do pierwszych miesięcy. To był trudny okres, mały miał w dzień i w nocy kolkę niemowlęcą. Oboje chodziliśmy z mężem na rzęsach. Prawie w ogóle nie spał, tylko płakał. Teściowa mówi, że mój mąż taki właśnie był i dawał nieźle popalić... Mam nadzieję, że drugiego maluszka te nieprzyjemności ominą i będzie aniołkiem jak ja za czasów niemowlęctwa ;) :D
O to tego wam życzę żeby synuś był jak aniołek grzeczny ❤️ ja już się boję kołki ząbki itp boję się że nie dam rady albo ze nie będę potrafiła wykapac dziecka 🙈 moja teściowa też mi opowiadała ze mój mąż taki był wciąż płakał i wogole ciężko z nim miała to się śmiałam że nasz maluszek mi daje już popalić pewnie będzie miał charakterek tatusia 🤣🤣

reklama
O to tego wam życzę żeby synuś był jak aniołek grzeczny ❤️ ja już się boję kołki ząbki itp boję się że nie dam rady albo ze nie będę potrafiła wykapac dziecka 🙈 moja teściowa też mi opowiadała ze mój mąż taki był wciąż płakał i wogole ciężko z nim miała to się śmiałam że nasz maluszek mi daje już popalić pewnie będzie miał charakterek tatusia 🤣🤣
No widzisz, zaczyna się robić jasne dlaczego nasi Panowie są jedynakami :D Sama się wahałam, czy dam radę ogarnąć dwójkę przy temperamencie małego, ale jednak uznałam, że chciałabym mieć drugiego maluszka. Sama mam siostrę, zawsze razem szalałyśmy i nie było nudy :) Także wierzę, że jak ogarniemy początkowy Armageddon, to po malutku się ułoży.

Dasz radę na pewno, na pewno nie skrzywdzisz dzieciątka :) Poza tym przy kąpieli to niech tatuś się wykazuje, a mama niech łapie chwile dla siebie :))

No a kolki to ciężki temat. Mam nadzieję, że Wasz maluszek nie będzie ich miał, a jak już to sporadycznie :)

No widzisz, zaczyna się robić jasne dlaczego nasi Panowie są jedynakami :D Sama się wahałam, czy dam radę ogarnąć dwójkę przy temperamencie małego, ale jednak uznałam, że chciałabym mieć drugiego maluszka. Sama mam siostrę, zawsze razem szalałyśmy i nie było nudy :) Także wierzę, że jak ogarniemy początkowy Armageddon, to po malutku się ułoży.

Dasz radę na pewno, na pewno nie skrzywdzisz dzieciątka :) Poza tym przy kąpieli to niech tatuś się wykazuje, a mama niech łapie chwile dla siebie :))

No a kolki to ciężki temat. Mam nadzieję, że Wasz maluszek nie będzie ich miał, a jak już to sporadycznie :)
Troszkę się boję mój mąż widzę se też się boi. Widzę że też tak niby cieszy się ale gdzieś tam z tyłu głowy ma w pamięci ten zły czas. Zobaczymy jak sobie poradzimy. 🙂 Najważniejsze teraz jak najmniej strsu. Dzisiaj strasznie mnie głowa boli 🥴zrobię obiadek i idę się położyć. Moja psinka mnie obudziła o 6 rano bo potrzeba ja męczyła i już spać nie mogłam i chyba przez to ten ból głowy

Troszkę się boję mój mąż widzę se też się boi. Widzę że też tak niby cieszy się ale gdzieś tam z tyłu głowy ma w pamięci ten zły czas. Zobaczymy jak sobie poradzimy. 🙂 Najważniejsze teraz jak najmniej strsu. Dzisiaj strasznie mnie głowa boli 🥴zrobię obiadek i idę się położyć. Moja psinka mnie obudziła o 6 rano bo potrzeba ja męczyła i już spać nie mogłam i chyba przez to ten ból głowy
Ja też się od wczoraj okropnie czuję, normalnie jakbym wróciła do pierwszych tygodni. Może to te zmiany pogodowe ;) Nauczycie się podstaw opieki na szkole rodzenia i będzie dobrze. My też byliśmy zieloni jeśli chodzi o opiekę nad dzieckiem, ale to szybko się wskakuje w nową rolę :). Tylko pierwszy raz jest zawsze najbardziej emocjonujący. No to smacznego obiadku i regenerującej drzemki :) <3 Ja lecę umyć podłogę ;p

Hejka 😃 ja już po badaniach prenatalnych
Maluch nadrobił i tylko 4 dni jest młodszy niż wynika z OM wiec dziś 13+0 i ma 66 mm.
Kość nosowa jest,przeziernosc karku w normie,maluszek ogólnie wyglada bardzo dobrze. Lekarz trochę mruk i w trakcie badania nic nie mówił tylko na koniec ze wszystko jest dobrze. Prawdopodobnie będzie to dziewczynka ❤️ Teraz tylko czekać 10 dni na pappa i na kontrole do lekarza

Hejka 😃 ja już po badaniach prenatalnych
Maluch nadrobił i tylko 4 dni jest młodszy niż wynika z OM wiec dziś 13+0 i ma 66 mm.
Kość nosowa jest,przeziernosc karku w normie,maluszek ogólnie wyglada bardzo dobrze. Lekarz trochę mruk i w trakcie badania nic nie mówił tylko na koniec ze wszystko jest dobrze. Prawdopodobnie będzie to dziewczynka ❤️ Teraz tylko czekać 10 dni na pappa i na kontrole do lekarza
Wow, to na pewno odetchnęłaś z ulgą :) Super! Dziewczynkę trochę trudniej określić, więc niesamowite, że udało mu się wysnuć jakieś przypuszczenie,.. Cieszę się razem z Tobą! :)

Witam
Dziewczyny jestem w 16 tygodniu ciąży. Od początku robię sobie zastrzyki z heparyna. Dezynfekuje miejsce wacikiem spryskanym octeniseptem ale ostatnio przeczytałam, że zawiera szkodliwy składnik i jestem bardzo zmartwiona. Dziewczyny napiszcie proszę jak dezynfekujące to miejsce? Ja przecieram wacikiem z octeniseptem i po około 30 sekund wbijam igłę. Czy jeżeli dezynfekujevie octeniseptem to po przetarciu miejwca
Wacikiem nasączonym odczekujecie minutę ? Bo dzisiaj przevzytalam, że należy odczekać minutę a ja tak nie robiłam i oczywiście już panikuję 😓 pocieszam się tym, że wacik nie byl
Mocno nasączony (około 2, 3 prysniecia) i miejscA przetarcia nie były mokre jak wbijalam igłę.

Witam
Dziewczyny jestem w 16 tygodniu ciąży. Od początku robię sobie zastrzyki z heparyna. Dezynfekuje miejsce wacikiem spryskanym octeniseptem ale ostatnio przeczytałam, że zawiera szkodliwy składnik i jestem bardzo zmartwiona. Dziewczyny napiszcie proszę jak dezynfekujące to miejsce? Ja przecieram wacikiem z octeniseptem i po około 30 sekund wbijam igłę. Czy jeżeli dezynfekujevie octeniseptem to po przetarciu miejwca
Wacikiem nasączonym odczekujecie minutę ? Bo dzisiaj przevzytalam, że należy odczekać minutę a ja tak nie robiłam i oczywiście już panikuję 😓 pocieszam się tym, że wacik nie byl
Mocno nasączony (około 2, 3 prysniecia) i miejscA przetarcia nie były mokre jak wbijalam igłę.
Cześć :) Jestem na tym samym etapie ciąży. Psikam bezpośrednio na skórę octaniseptem bądź silnym alkoholem do dezynfekcji i wycieram skórę suchym wacikiem. Nie raz pewnie wbiłam w niedosuszoną skórę, bo nigdy nie odczekiwalam tego czasu. Póki co nic się nadzwyczajnego nie dzieje więc jakoś się tym nie przejmuję ;)

Ostatnia edycja:
Cześć :) Jestem na tym samym etapie ciąży. Psikam bezpośrednio na skórę Octaniseptem bądź silnym alkoholem do dezynfekcji i wycieram skórę suchym wacikiem.
Super, że jesteśmy na tym
Samym etapie 😊 to nie odczekujesz minuty po popsikaniu octeniseptu? Ja do tej pory psikalam na wacik i przecierałem i tylko chwile czekałam aż przeschnie bo taki właśnie filmik instruktażowy oglądałam ale terqz się martwię czy nie zaszkodziłam jeżeli wystarczajaco nie przeschło miejsce 😔

reklama
Super, że jesteśmy na tym
Samym etapie 😊 to nie odczekujesz minuty po popsikaniu octeniseptu? Ja do tej pory psikalam na wacik i przecierałem i tylko chwile czekałam aż przeschnie bo taki właśnie filmik instruktażowy oglądałam ale terqz się martwię czy nie zaszkodziłam jeżeli wystarczajaco nie przeschło miejsce 😔
Nie czekam :) Psikam na skórę i wycieram suchym wacikiem. Czasem bardziej, czasem mniej skutecznie. I od razu wbijam igłę :) hematolog nie wczuwał się za bardzo w instrukcję jak wykonywać zastrzyki, ale myślę że gdyby to było takie kluczowe, to wspomniałby o oczekiwaniu minuty na wchłonięcie preparatu dezynfekującego ;)

Do góry