reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Czy Wasze maluchy jak płacza albo prężą, się mają takie tz. Marmurowe kolorki na buzi? Czerwono-białe
Czytam o tym w internecie i moja coś takiego ma jak wyraża jakieś emocje to pojawia się taka siateczka (marmur o tym piszą) na policzku.
Jutro mam 1 wizytę kontrolna u pediatry to zapytam.

reklama
Ja w szpitalu nie mialam za bardzo laktacji, dokarmianie, a, teraz prawie 4 tyg po porodzie i z każdym dniem więcej ssie pierś niż mleka mm, przestawiam ją często do piersi i ona, woli pierś, mimo że mm szybko leci z butli a, pierś ssa i ssa🤷‍♀️
Miala tak któraś z Was że laktacja, się rozkręciła i dziecku wystarczyło mleko z, piersi? Mimo że ponad 3 tyg piła mm i pierś.
To masz szczęście, ja daje pierś ale i tak jest krzyk, teraz nawet jak odciagam to jest tego mleka mniej. Ale dalej to robię i na dzień odciagne 60-90 ml to jest tylko jedna porcja a i tak ledwo to robię. Przyzwyczaiłam się i oswoiłam z myślą ze karmie butelką. Mała rośnie prawidlowo, jest zdrowa dzisij byliśmy z bioderkami o są idealne😍 po zmianie mleka i używaniu termoforu nawet z brzuszkiem ma mniejsze problemy 🙂nie jestem gorszą mamą😍5 tygodni mi to zajęło🙂

Tak, my już od piątku w domu 😊
Póki co miałam pokaz wszystkiego - były buziaki dla młodego, było głaskanie i tulenie a dzisiaj była próba kopania... 🤷‍♀️

Na boku lub na brzuchu. Na brzuchu jak śpi to nie na noc tylko zawsze pod obserwacja, bo się boję. Teraz mój mąż położył spać małego na brzuszku i ja czuwam zamiast też spac. Ach, te chłopy...

Gratulacje!!! Duży chlopak, dobrze go karmilas w brzuszku 😂

Czyli oficjalnie wszystkie rozpakowane!
Mi położna powiedziała ze kiedyś dzieci w nocy tylko na brzuchu spały. Wiec jak jej jest lepiej to tak ją kładę, czuwam🙂ale już tez trochę podsypiam, dzisiaj miałyśmy pierwszy nocny sukces mała spała od 21 do 2.30🙂

To masz szczęście, ja daje pierś ale i tak jest krzyk, teraz nawet jak odciagam to jest tego mleka mniej. Ale dalej to robię i na dzień odciagne 60-90 ml to jest tylko jedna porcja a i tak ledwo to robię. Przyzwyczaiłam się i oswoiłam z myślą ze karmie butelką. Mała rośnie prawidlowo, jest zdrowa dzisij byliśmy z bioderkami o są idealne😍 po zmianie mleka i używaniu termoforu nawet z brzuszkiem ma mniejsze problemy 🙂nie jestem gorszą mamą😍5 tygodni mi to zajęło🙂
Oczywiście, że nie jesteś gorszą mamą! W niczym absolutnie!

Dostałam telefon bilirubina słabo spada jest 8.8 a mamy dziś 6 tydzień. Jutro dzwonie do pediatry co z tym fantem. No i znów mała ma zaparcia aż budzi się z krzykiem bo próbuje robić. Dziś się oby dwie kiepsko czujemy
Trzymam kciuki, przy dzieciach kp bilirubina nawet do 3 miesięcy może się utrzymywać. My też jutro albo pojutrze idziemy na bilirubinę, bo młoda cały czas zażółcona lekko na buzi i korpusie, nóżki i rączki na szczęście "czyste".

Oczywiście, że nie jesteś gorszą mamą! W niczym absolutnie!

Trzymam kciuki, przy dzieciach kp bilirubina nawet do 3 miesięcy może się utrzymywać. My też jutro albo pojutrze idziemy na bilirubinę, bo młoda cały czas zażółcona lekko na buzi i korpusie, nóżki i rączki na szczęście "czyste".
U nas to samo, buzia oraz korpus żółty no i trochę białka. Tez to mi mama moja mówiła bo też jako dzieciak miałam i długo bardzo bo też mama mnie KP. Też trzymam za Twoja mloda kciuki aby niska była bilirubina

No oczywiście że nie jesteś gorsza mama❤️
Ja ani nie odciagam mleka ani się specjalnie o laktacje nie staram, po prostu sama mi się zwiększyła,to chyba mała ja pobudziła bo ona woli cycka od butli.
Początkowo w szpitalu i po wyjściu przez 3 tyg dużo piła butli teraz sama jakoś więcej chce pierś.
Ja robię wszystko jak ona chce, ale nie uważam że karmienie butelka jest gorsze, na pewno mniej wygodne zwłaszcza w nocy.
Plus kp że moja brzuch nie boli.
Ja w ogóle nastawienie miałam takie że nie chciałam kp bo starsza 3lata i 2 tyg karmiłam i było to przegięcie, a teraz myślę że jak się uda to z pół roku chociaż pokarmie.
U mnie plany wszystkie idę w łeb, z, porodem miało być cc był poród naturalny, miało być karmienie butelka jest piersia🤷‍♀️😱🤣także mała, moja decyduje za, mnie, a że laktacja się sama, rozkręciła to tylko się cieszyć.

No oczywiście że nie jesteś gorsza mama❤️
Ja ani nie odciagam mleka ani się specjalnie o laktacje nie staram, po prostu sama mi się zwiększyła,to chyba mała ja pobudziła bo ona woli cycka od butli.
Początkowo w szpitalu i po wyjściu przez 3 tyg dużo piła butli teraz sama jakoś więcej chce pierś.
Ja robię wszystko jak ona chce, ale nie uważam że karmienie butelka jest gorsze, na pewno mniej wygodne zwłaszcza w nocy.
Plus kp że moja brzuch nie boli.
Ja w ogóle nastawienie miałam takie że nie chciałam kp bo starsza 3lata i 2 tyg karmiłam i było to przegięcie, a teraz myślę że jak się uda to z pół roku chociaż pokarmie.
U mnie plany wszystkie idę w łeb, z, porodem miało być cc był poród naturalny, miało być karmienie butelka jest piersia🤷‍♀️😱🤣także mała, moja decyduje za, mnie, a że laktacja się sama, rozkręciła to tylko się cieszyć.
Pewnie ze tak jak laktacja Ci się rozkręciła to korzystaj u mnie już raczej nie ma na to szans .

To moja Amelie Sophie 😍

Załączniki

• IMG-20210322-WA0009.jpg
    IMG-20210322-WA0009.jpg
    111,5 KB · Wyświetleń: 95
reklama
Do góry